Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander 1.FC. Nurnberg

Voor de laatste wedstrijd van de 22e speeldag is de schijnwerper gericht op Millerntor. Op maandagavond – 12 februari 2018 20u30 – krijgt FC St. Pauli 1.FC Neurenberg te gast. Zoals gewoonlijk hebben we enkele feiten over onze volgende tegenstander op een rijtje gezet.

Zekere voorsprong

Samen met Fortuna Dusseldorf is FCN de enige club in de 2e Bundesliga, die niet heeft verloren nadat ze op voorsprong kwam. Slechts twee keer moesten de Franken de punten nog delen: 1-1 tegen 1. FC Kaiserslautern en 2-2 tegen Holstein Kiel. De Kiezkickers verloren afgelopen weekend bij Heidenheim voor het eerst na op voorsprong te hebben gestaan.

 Zweedse spits

De topscorer van de Nürnberg is Mikael Ishak. De Zweedse spits met Syrische roots heeft tot nu toe 12 doelpunten gescoord en staat bovenaan de topscorerslijst. De spits heeft ook nog vijf assists op zijn account staan. De voormalige speler van Keulen was iets meer dan een jaar geleden – in de laatste winterstop – overgekomen van het Deense FC Randers.

Salli ziet rood

Met 30 gele kaarten heeft Nürnberg slechts één gele kaart meer dan FC St. Pauli, die nog steeds de Fair-Play lijst aanvoert. Bovendien heeft de club een rode kaart meer. Nürnberg’s rechtsbuiten Edgar Salli werd uitgesloten na een gevecht met Unions Philipp Hosiner – op speeldag 20 – en is nog steeds geschorst voor de wedstrijd tegen onze Kiezkickers.

De aanval is de beste verdediging

De Franken weten waar het doel staat. Met een totaal van 117 schoten staan de meeste pogingen van de de 2e Bundesliga op hun account. Centrum aanvaller Mikael Ishak stond het meeste aan het kanon (56 schoten op doel). En dat niet alleen: het team van Michael Köllner heeft ook het beste aanval (43 doelpunten). Dit is een record in de 2e Bundesliga na 21 wedstrijden. Door dat het amper 26 doelpunten tegen kreeg heeft Nürnberg een sterk doelsaldo van +17.

Op weg naar nummer 1

In de laatste acht wedstrijden behaalde Nürnberg vijf overwinningen en drie gelijkspelen. Dit maakt van hen het langst ongeslagen team in de competitie. In de ganse competitie verloor de club buitenhuis slechts twee wedstrijden. De Franken verloren op de 4e speeldag in Aue (3-1) en op de 12e speeldag in Heidenheim (1-0). Zo staan ​​de Nürnberger in de rangschikking buitenhuis van de 2e Bundesliga met 22 punten en 22 doelpunten vanboven. In het bestaan van de 2e Bundesliga was tot nu toe alleen Leipzig (in het seizoen 2015/16) meer succesvoller na 22 speeldagen met 24 punten buitenhuis dan de FCN.

Actieve wintermercato

Naast Cedric Teuchert – die voor ongeveer een miljoen euro naar FC Schalke 04 verhuisde – vertrok ook nog middenvelder Patrick Kammerbauer. De 20-jarige sloot zich aan bij de SC Freiburg. Daarentegen versterkte de club in de winterpauze met drie nieuwe spelers: Marvin Stefaniak kwam op huurbasis van VfL Wolfsburg, net als Ulisses Garcia van SV Werder Bremen. De laatste nieuwe transfer was Federico Palacios uit Leipzig. De spits bereidde in zijn tweede wedstrijd drie doelpunten voor in de 4-1 overwinning tegen Aue .

Alle goede dingen bestaan uit drie

De 1. FC Nuremberg heeft dit seizoen drie wedstrijden op rij gewonnen, voordat ze opnieuw punten lieten liggen. Deze serie staat op het spel op maandagavond in Millerntor. De FC St. Pauli is de derde tegenstander na twee overwinningen van FCN op Union Berlin (0-1) en thuis tegen Erzgebirge Aue (4-1).

Bron: www.fcstpauli.com