Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

Weetjes over 1. FC Heidenheim

De ongelukkige thuisnederlaag tegen Darmstadt is geanalyseerd en afgevinkt,de blik is nu gericht naar de volgende uitdaging. Op zaterdag – 3 februari 2018 13u00 – strijden onze Kiezkickers bij 1. FC Heidenheim om de 3 punten. Zoals gebruikelijk hebben we een paar cijfers, data en feiten over de aankomende tegenstander voor jullie samengesteld.

Fenomeen Schnatterer

Marc Schnatterer is een instelling in Heidenheim. De in Heilbron geboren Marc speelde 345 wedstrijden voor de FCH, sinds 2008 zit hij bij de club. Gedurende deze tijd scoorde hij 105 goals en 101 assists. Hij mistte de laatste competitiewedstrijd – bijna 5 jaar geleden op 16 maart 2013 – in de derde divisie bij de 2-1 overwinning tegen Wacker Burghausen. In de resterende 37 competitiewedstrijden in het seizoen 2013/14 stond de offensieve buitenspeler op het veld. Schnatterer’s serie is sinds die gemiste Burghausen-wedstrijd fenomenaal: hij speelde 168 competitiewedstrijden op rij – altijd in de startopstelling.

Het gezicht van succes

Frank Schmidt zit al voor het elfde seizoen als coach langs de zijlijn. Tot 2007 was de geboren Heidenheimer zelf actief als speler en was bij FCH kapitein in zijn laatste seizoen in de Oberliga Baden-Württemberg. In hetzelfde jaar tekende hij zijn contract als hoofdtrainer en leidde hij Heidenheim in de zomer van 2014 naar de 2e Bundesliga.

Thuis bijna  onverslaanbaar

De laatste vier thuiswedstrijden konden de FCH allemaal winnen. Onder andere won de Schmidt-Elf tegen de promotiekandidaten Neurenberg (1: 0) en Union Berlin (4: 3). In de afgelopen speeldag stond FCH tegen MSV Duisburg 3: 1-voor maar moest alsnog een late gelijkmaker toestaan – 3-3. Voor onze FC St. Pauli was er tot nu toe niets te halen in Heidenheim. In de drie uitwedstrijden in Baden-Württemberg konden onze Kiezkickers geen enkel punt behalen.

Ongebruikelijke kwetsbaarheid

Met 36 doelpunten na 20 wedstrijden heeft de FCH de slechtste verdediging in de competitie. Het was ervoor steeds de stabielste verdediging sinds de opkomst in de 2e Bundesliga. Feitelijk was dit altijd de basis voor de overtuigende prestaties van de Schwaben. Jaar na jaar slaagde men er in het aantal tegendoelpunten te verkleinen (44, 40, 39).

Een oude bekende

De op een na beste doelpuntenmaker achter Marc Schnatterer – zeven goals en negen assists – is een ex-Kiez-kicker. John Verhoek scoorde dit seizoen vijf doelpunten. De spits liep 74 keer voor FC St. Pauli en scoorde elf doelpunten. In zijn 44 optredens voor Heidenheim heeft de Nederlander al net zoveel doelpunten gescoord.

Kaart zondaar Wittek

De centrale verdediger Mathias Wittek heeft dit seizoen reeds acht gele kaarten en een rode kaart gekregen. Een andere speler in de FCH-tenue loopt ver vooruit in het aantal fouten. Robert Glatzel stopte zijn tegenstanders gemiddeld 3,5 keer per wedstrijd foutief af, vaker dan wie dan ook in de competitie. Met in totaal 46 overtredingen in deze categorie staat de spits op de tweede plaats achter Unions Sebastian Polter (55).

Bron: www.fcstpauli.com