Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Het is onze verantwoordelijk de club ook voor de komende jaren concurrerend te houden

Op de Algemene Vergadering van FC St. Pauli keek president Oke Göttlich niet alleen terug op een bewogen jaar maar wijdde hij ook uit naar de huidige sportieve ontwikkelingen en uitdagingen van FC St. Pauli.
Voordat Oke Göttlich terugkeek op "een turbulent en bewogen jaar" bracht hij eerst de beste wensen over aan een FCSP fan die met ernstige gezondheid problemen te kampen kreeg in de laatste thuiswedstrijd tegen Dresden: "Wij staan als club in contact en wensen hem het allerbeste en hopen op een volledig herstel. " Onze president bedankte zich aansluitend niet alleen bij de leden - die als vrijwilliger, zetelend in commissies of actief in fanscenes bij FCSP alles mogelijk maken - maar ook bij zijn bestuursleden en alle medewerkers die de dagelijkse gang van zaken uitvoeren en verbeteren.
"We hebben gemeenschappelijk het behoud verzekerd - wij als club." 
Toen keek Göttlich in de Algemene Vergadering terug op de ledenvergadering van vorig jaar en de toenmalige sportieve moeilijke situatie in de weken na de duidelijke nederlagen in Fürth (4-0) en Bielefeld (5-0). Olaf Jansen werd ontslagen en FCSP koos voor Markus Kauczinski als nieuwe hoofdtrainer. "We hebben toen gemeenschappelijk het behoud verzekerd, wij als club. Aan de ene kant door maatregelen op korte termijn, waar wij de sportieve leiding, de technische staf en spelers versterkt hebben, maar ook door het samen klitten tussen elftal en bestuur door elkaars onvoorwaardelijke ondersteuning", zei onze president. Met betrekking tot de activering van de fanscenes, voegde hij eraan toe: "Ik herinner me nog precies hoe we in de cabine  - voor de wedstrijd tegen Fürth - met vertegenwoordigers van het bestuur, toezichthouders, medewerkers en fanscenes in het Millerntor samen gezeten hebben, gestreden en gediscussieerd hebben. Op het einde was alles duidelijk: geef alles voor St. Pauli. Wij zijn er gemeenschappelijk in geslaagd om deze energie - in de wedstrijden tegen Fürth en Bielefeld-  naar Millertor over te brengen en lagen op het einde - na het winnende doelpunt van Yiyoung tegen Arminia - opgelucht in elkaars armen. " Het vorige seizoen werd vervolgens intensief geanalyseerd. "In alle openheid en duidelijkheid en samen met Uwe Stöver en Markus Kauczinski", zijn volgens Göttlich verschillende maatregelen geïmplementeerd (waaronder versterking en coaching van managers, investeringen in diensten en personeel, investeringen in de infrastructuur). De eis om een ​​radicale verandering in de profploeg door te voeren heeft men niet gevolgd. Göttlich: "In de ploegplanning hebben we naast de sportieve kwaliteit ook gelet op mentaliteit en identificatie. Wij hebben bij de spelers die onder contract staan, de rug gesterkt en ons vertrouwen uitdrukkelijk uitgesproken." De vereniging heeft ook veel vertrouwen in de jeugdwerking - dat voor de derde opeenvolgende keer is gecertificeerd met drie sterren. "Dit jaar zelfs beoordeeld met het predicaat uitstekend, onderstreept de gestage ontwikkeling en professionalisering van de club. Hier wil ik graag het uitstekende werk van Roger Stilz, Bjorn Benke, de nieuwe pedagogische ondersteuning van Stefanie Norberto Goncalves en het hele team in de schijnwerpers plaatsen," zei Göttlich. Hij bedankte zich - met zicht op de aankoop van de jeugd talent huis II - ook bij de afdeling ondersteunende leden (Abteilung Fördernde Mitglieder AFM) voor de grote financiële steun. Zo kan de club nog meer talenten onderwijzen, voetballend verbeteren en hun ook emotioneel binden aan de club.
"Ons doel moet natuurlijk blijven om verder talenten voor ons professionele team te ontwikkelen."
Met de sportieve ontwikkeling van de jeugdteams -alle jeugdteams hebben zich gekwalificeerd voor de hoogste competities, de U19 leidt de tabel in de Bundesliga Noord/Noordoosten) - toonde onze president zich uitermate tevreden. Hij benadrukte de vele huidige jeugdinternationals (met inbegrip van Svend Brodersen, Finn Ole Becker, Leon vlak, Aurel Loubongo-M'Boungou, Jacob Münzner, Jonas Mika Senghaas en Silas Florian Rathay). "Het aantal is absoluut opmerkelijk voor een club als FC St. Pauli. Ons doel moet zijn om deze positieve ontwikkeling te versnellen en om al het mogelijke doen om de doorschuifmogelijkheden naar de professionele sector te verhogen. Ons doel moet natuurlijk blijven om verder talenten voor ons professionele team te ontwikkelen, "zei onze president. Göttlich kon ook tevreden kijken naar de sportieve ontwikkeling van het professionele team. "Ze zijn in de afgelopen weken en maanden  er in geslaagd - na gedetailleerde analyse in de zomer en tijdens de sportieve dip met drie competitie nederlagen achter elkaar - om de juiste conclusies te trekken en een zekere continuïteit te ontwikkelen", verheugde onze president zich, die eraan toevoegde "Grotendeels is dit de verantwoordelijk van sportief directeur Uwe Stöver en hoofdtrainer Markus Kauczinski die zelfs tijdens een sportieve crisis kalm zijn gebleven, flexibel inspeelde op de bestaande situatie en het team terug in rustiger vaarwater brachten."
"Wij bij FC St. Pauli willen sportief succes hebben om onze waarden naar een zo breed mogelijk publiek te brengen en zo veel mogelijk mensen te bereiken." 
Onze president wijdde zich aansluitend over de concurrentieverhoudingen en de vaststelling dat steeds meer clubs door outsourcing proberen om aan externe investeerders te komen, om  met hun economische kracht, het budget kunstmatig verhogen om sportieve doelen te behalen. Daarbij speculeren deze clubs op een betere plaats in de rangschikking en de daarbij horende hogere verdeling van de tv-inkomsten. "Het bestuur doet dat niet! Wij hebben de afgelopen jaren het tegenovergestelde van dit schuldbeleid gedaan", benadrukte Göttlich en voegde eraan toe: "Sinds jaren kopen we onze waarde binnen de club terug en hebben daarmee in de toekomst en inhoud geïnvesteerd. Als zekerheid en ontwerp kader, wanneer we worden omgeven door financieringsmodellen die niet in overeenstemming zijn met onze zelfbeschikking en ons zelfbeeld. Het is onze verantwoordelijkheid - als presidentiële dienstverlener voor deze vereniging - ook in de komende jaren ons competitief te positioneren. " Onze Voorzitter vervolgde: "Ik wil het graag elk jaar herhalen: wij bij FC St. Pauli willen sportief succes hebben om onze waarden te tonen aan een zo breed mogelijk publiek om zo veel mogelijk mensen te bereiken, maar niet onder alle omstandigheden en tegen elke prijs, maar zo creatief mogelijk, zodat we onze onafhankelijkheid  kunnen behouden , om bepaalde geldstromen te kunnen blijven negeren, een eigen stadion te financieren, onze eigen merchandising te doen en onze marketing in eigen handen te nemen. Omdat het de toekomst en de banen van onze vereniging verzekert en waarde creëert. De gelijktijdige verhoging van ons sportbudget en onze concurrentie kracht vergroten is een evenwichtsoefening waar we dagelijks aan worden blootgesteld. " Om competitief te blijven, moet de club zich succesvol omringen. Göttlich richtte het woord aan de profploeg: "Dit hier is niet louter een baan, dit is een project voor een ander voetbal. Voel je uitgenodigd om met ons gemeenschappelijk deze weg op te gaan. De weg van een solide aanval structuur en niet die van de absurde contractwensen - Daarvoor staan we niet beschikbaar. " "En FC St. Pauli heeft jullie nodig", richtte Göttlich vervolgens zijn woorden aan de aanwezige leden. "Uw creatieve kracht die de club heeft gemaakt tot wat ze is. Doe mee en help ons, zodat deze unieke club in dit unieke stadsdeel succesvol kan zijn, landelijk gehoord wordt en door inkomsten - buiten de TV-gelden - in merchandise , ticketverkoop en sponsoring, dat we kunnen bij blijven. " Als onderdeel hiervan benadrukte Göttlich, dat de vereniging zich blijft inspannen om 50 + 1 te behouden en een andere verdeling van tv-gelden te te bekomen. Onze voorzitter bedankt Andreas Rettig voor zijn expertise en ook voor de commissie om de waarde op de algemene vergadering van de DFL te vertegenwoordigen. Göttlich verklaarde duidelijk: "Als 50 + 1 valt, wordt de verdere bestaan van FC St. Pauli bedreigd als club in het Duitse professionele voetbal."
 
Over het feit dat de club en haar dochterondernemingen, ondanks de aflossing van de lening -  die andere clubs nog voor zich hebben- voor de zevende keer op rij winst kon boeken, verheugde Göttlich zich in het bijzonder. Wat het concurrentievermogen betreft, wordt de kloof tussen kleinere en grotere clubs steeds groter, maar FC St. Pauli  - vanwege zijn waarden en overtuigingen - heeft bewust afstand gedaan van extra inkomsten van een steeds meer kapitaal gierige omgeving. "Daarom hebben we te maken met alternatieve vormen van financiering," legde onze president uit, waarbij hij het idee van een coöperatie als een alternatief noemde, omdat dit het Pauliaans principe van participatie en stem diversiteit representeerd. Duidelijk is de club al op weg naar onafhankelijkheid, zeker door de terugkoop van de merchandisingsrechten op 1 juli 2019. Göttlich bedankte de huidige marketingpartner U! Sports en keek naar de zelf marketing, waarvoor het met Dirk Schluenz al een nieuwe marketingmanager heeft gevonden. Met betrekking tot de sociale en maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging, stelde Göttlich duidelijk dat het CSR en het KIEZHELDEN-platformen verder moeten worden versterkt. Daarvoor werd Michael Thomsen  al een nieuwe CSR-manager aangesteld. "Er zijn meer aanstellingen gepland, ook op het gebied van inclusie, en onze strategische focus ligt op het district en op integratie," zei onze president. Op het gebied van duurzaamheid benadrukte Göttlich dat de best verkopende producten - het T-shirt met doodskop en de doodskop-hoodie - de eerste producten zijn die worden geproduceerd volgens het GOTS eco-zegel en de Fairtrade-zegel. In de toekomst is een duurzame productie van het hele assortiment gepland. De eerste belangrijke stappen zijn reeds genomen.
"Deze uitwisseling heeft de veranderingen en de verdere ontwikkeling van onze club in de laatste jaren mogelijk gemaakt" 
Als een zeer belangrijke onderdeel noemde Göttlich  de sportafdelingen. "Ze dienen niet alleen als plaats om te sporten in de gemeenschap, maar met hun initiatieven en projecten, altijd vliegwiel voor het maatschappelijk engagement," was onze president blij met de uitgroei met drie andere sporten: Beachvollyball, Pipes & Drums, zeilen. Om de belangrijke en grote werk van vrijwilligers - waarvan de beslissingsbevoegdheid verder versterkt werd, werd Thomas Michael aangesteld als directeur amateursport, deze onderstreept het belang van de amateursport voor FC St. Pauli. Göttlich bedankte zich bij alle sportieve afdelingen" Ook zij vertegenwoordigen de waarden van FC St. Pauli. Ook op de straten van Hamburg, waar vele ons de 'Merkel moet weg' demonstranten op indrukwekkende wijze hebben aangetoond' dat anti-democraten, nazi's en Fascisten geen plaats bij ons hebben. ' Langzaam aan kwam onze president aan het einde van zijn toespraak. Na een korte blik op de reis naar de VS in mei die aldus Göttlich voor alle partijen absoluut bijzonder was," bedankte hij de collega's op kantoor die zich door herstructurering en veranderingen de club op de goede weg hebben gebracht"om FC St. Pauli te gebruiken als een vereniging en niet als een groep die verantwoordelijk is voor het creëren en veiligstellen van banen". Bovendien bedankte Göttlich de Raad van Commissarissen, met wie het Presidium de afgelopen jaren een 'constructieve, toekomstgerichte uitwisseling' heeft bewerkstelligd. "Deze uitwisseling heeft de veranderingen en de verdere ontwikkeling van onze vereniging de afgelopen jaren mogelijk gemaakt", prees onze president, voordat hij eindelijk het amateurbestuur voor het afgelopen boekjaar tot ontslag voorstelde. Bron: www.fcstpauli.com