Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

Stellingname FC St. Pauli naar aanleiding van de gebeurtenissen in de Südkurve

De stadsderby tegen Hamburger SV heeft niet alleen op grond van de sportieve nederlaag, maar ook vanwege incidenten tijdens de wedstrijd diepen sporen achtergelaten bij FC St Pauli. De dag na de wedstrijd tegen H$V bekritiseren het Bestuur, de Raad van Toezicht en het management van FC St. Pauli de gebeurtenissen in de Südkurve.

“In de afgelopen jaren hebben de verantwoordelijken van onze club met de betrokken fanscenes steeds een open discussie cultuur gehad en ze veel vertrouwen gegeven. Met de verschillende acties tijdens de wedstrijd werden grenzen overschreden. Deze praten we niet goed en tolereren we niet.

Bij de incidenten tijdens het wedstrijd – die bijna leidde tot afbreken van de wedstrijd – is de indruk ontstaan bij de verantwoordelijken van de club dat de eigen presentatie van bepaalde supportersgroepen belangrijker blijkt te zijn dan de club en de wedstrijd van de profclub.

Deze incidenten zijn een keerpunt voor FC St. Pauli, bijvoorbeeld, de presentatie van artikelen van de tegenstander weerspiegelt op geen enkele manier de omgang waarop we hier in het verleden in ons stadion hebben gewerkt. De hoeveelheid aangestoken pyro en het afvuren van vuurpijlen op het veld gaan veel verder dan een aanvaardbaar niveau. Door de incidenten worden de vorm en inhoud van de verdere interactie met elkaar en de gevolgen kritisch besproken. “

De vereniging biedt een schadevergoeding aan iedereen die aantoonbaar is beschadigd door de gebeurtenissen in het stadion (bijvoorbeeld beschadiging van de kleding) of die de wedstrijd voortijdig hebben verlaten. Betrokkenen worden verzocht contact op te nemen met FC St. Pauli via report@fcstpauli.com .

Bron: www.fcstpauli.com