Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

Seizoensfinale bij Wehen: Uitvloek beëindigen en de ‘zomerpauze’ in

Met de uitwedstrijd – op zondag 28 juni 15u30 – bij de voorlaatste in de rangschikking SV Wehen Wiesbaden eindigt het seizoen 2019/20 voor onze Kiezkickers . Aan het einde van een seizoen met ups en downs willen de jongens in Brown – gered na het recente 1-1 gelijkspel tegen Jahn Regensburg – hun uitvloek beëindigen en met een succes de zomervakantie in gaan.

Nadat de Liga door Corona was gepauzeerd van half maart tot half mei – wat als een eeuwigheid voelde – ging het vrij snel na de herstart. En dus staat voor onze Boys in Brown zondag de seizoensfinale bij SV Wehen Wiesbaden op het programma. Het had een heel dramatische finale kunnen zijn, maar het directe duel om de strijd tegen – die vorige week nog kon – zal niet plaatsvinden.

Terwijl onze Kiezkickers dankzij het 1-1 gelijkspel tegen SSV Jahn Regensburg afgelopen zondag 21 juni zijn tiende seizoen op rij in de 2e Bundesliga kon plannen, bestaat er slechts een theoretische kans voor Wehen Wiesbaden, om de bittere gang – al na één seizoen – naar de 3e Liga te moeten maken. SVWW moet op KSC drie punten en tien doelpunten goed maken om alsnog de degradatieplaats 16 te bereiken. Met andere woorden: Tegen onze Kiezkickers moet een hoge overwinning worden behaalden en dit zonder de geel geschorste aanvaller Manuel Schäffler (19 goals dit seizoen), terwijl Karlsruhe SC in Fürth een aanzienlijke nederlaag moet oplopen.

Onze Boys in Brown – waar Jan-Philipp Kalla nog een laatste keer ingezet kan worden – hebben daar geen invloed op. Natuurlijk willen ze de hoge nederlaag tegen SVWW vermijden. Integendeel: ze willen dat het seizoen met ups en downs uiteindelijk de uitvloek wegspelen. De de laatste competitie uitoverwinning buiten Hamburg (0-1 bij SC Paderborn) dateert al van 2 maart 2019 en dat is een eeuwigheid. Maar op zondag vanaf 15.30 uur betekent het: opnieuw alles geven!

Bron: www.fcstpauli.com