Volgende wedstrijdSpeeldag 16: Hannover 96 – FC St. Pauli/16 januari 2021/HDI-Arena

Luhukay:” Het elftal is er dicht bij en moet zichzelf belonen”

Voordat onze Kiezkickers – maandagavond 26 augustus 2019 20u30 – Holstein Kiel op Millerntor ontvangen, gaf hoofdcoach Jos Luhukay op de persconferentie commentaar op de aanstaande opdracht. De Nederlander sprak over …

… de trainingsweek: “We hebben de lange week heel goed gebruikt, vooral op mentale gebied na onze bittere nederlaag in Stuttgart. Het was een zeer intense week, de jongens hebben zich na de nederlaag goed herpakt. Dit heeft twee, drie dagen geduurd.  Het was natuurlijk moeilijk omdat we meer hadden verdiend. Een compliment voor hoe het team zich hierover gezet heeft. Ik denk dat we ons goed hebben voorbereid op de wedstrijd van morgen. ”

… Holstein Kiel: “Het zal een heel ander spel zijn dan tegen Stuttgart, daarop heb ik mijn team ingesteld.” Kiel is een taaie tegenstander, ze zijn zeer goed georganiseerd en sterk in de omschakeling. Hun buitenspelers zijn erg snel en goed in één tegen één. Ik neem aan dat Kiel snel zal omschakelen van een sterk defensief – zoals we dat in Stuttgart deden – en ik hoop dat we consistent zullen zijn in het omschakelen van offensief naar defensief. We moeten in staat zijn dit gevaar te neutraliseren. Dit vereist volledige focus gedurende 90 minuten. ”

… Nieuwkomers Matt Penney en James Lawrence: “Ze werden zeer goed ontvangen door het team, ze zijn zeer goed geïntegreerd in de paar dagen dat ze hier zijn. Morgen moeten we een beslissing nemen of ze vanaf de start erbij zullen zijn. Ik wil op de laatste training wachten en met beiden praten, ze zullen zeker deel uitmaken van de selectie. ”

… de professionals die bij de U23 speelden: “Johannes Flum en Rico Benatelli hadden lang niet gespeeld. Dus het was belangrijk dat ze het ritme en de wedstrijdpraktijk kregen. Ersin Zehir speelde ook al lang geen 90 minuten meer. Het is zelden dat profs topwedstrijden spelen bij de U23. Alle drie hadden de nodige intensiteit en bereidheid om ons jonge team te helpen, maar helaas klopte het resultaat niet. ”

… Jan-Philipp Kalla, vader van een dochter: “Hij kon het weekend gebruiken om zijn vriendin en kleine dochter te ondersteunen. Ik denk dat het belangrijk voor hem was om het allemaal mee te maken. Hij trainde elke dag één gedurende deze week. Hij heeft een paar nachten niet goed kunnen slapen, dus we hebben hem niet twee keer laten meetrainen. Het is geen probleem voor de wedstrijd van morgen, hij is een optie voor ons. ”

… mogelijke verrassingen in de line-up: “Ik hoop dat we de tegenstander zullen verrassen, we hebben steeds weer blessures gehad waarop we moesten reageren. Ik denk dat het plan in Stuttgart zeer goed was om hun kwaliteit bijna het gehele wedstrijd te neutraliseren. We hebben zelf veel kansen gehad. De les die we uit deze wedstrijd moeten leren, is dat we onze kansen doelgerichter in de komende game moeten gebruiken en consistenter moeten zijn in de verdediging. “Het team is er dichtbij en moet zichzelf belonen voor de inspanningen die ze leveren. Dat zou ook een mentale boost geven. ”

… de verdedigende stabiliteit: “We zijn nog niet stabiel genoeg, we staan ​​wel niet veel kansen toe, maar de tegenstanders gebruiken ze zeer effectief, onze belangrijkste focus is nu om onze kansen beter te benutten en, anderzijds, de duels met passie te bestrijden en beter te verdedigen in het strafschopgebied. ”

… zijn tussenbalans van zijn tiende wedstrijd:“Ik ben ongelooflijk blij dat ik de beslissing heb genomen om te beginnen als coach bij St. Pauli, het is een fantastische club met een ongelooflijke aanwezigheid in het Duitse voetbal. Onze fans zijn sensationeel en ondersteuning thuis geeft kippenvel . Daarbij komt de moeite die ze doen in uitwedstrijden. Ik schaam me bijna als we als verliezers vertrekken. We moeten allemaal dankbaar zijn dat we ongelooflijk positieve ondersteuning krijgen – wat niet vanzelfsprekend is – vooral als je niet de resultaten krijgt. Ik eis dat we altijd 100 procent geven, omdat dat is wat de fans voelen, en dan kun je de een of de andere nederlaag vergeven. Ik hoop dat we in de komende weken iets terug kunnen geven aan onze fans met betere resultaten en goed voetbal.”

… de ontwikkeling van het team: “We stonden op gelijke voet in Bielefeld en hebben een geweldige uitwedstrijd gespeeld. De wedstrijd tegen Greuther Fürth kan anders zijn als we onze kansen grijpen. Stuttgart hebben we al in detail besproken. We zijn op de goede weg, maar er zijn natuurlijk resultaten nodig in het voetbal. We hebben de mentaliteit nodig dat het aan het begin van de week kan branden na een verloren wedstrijd. Ondanks de teleurstelling heeft het team zijn ijver opnieuw opgenomen. die ons maandagavond helpt om de wedstrijd te winnen. Als we de ultieme passie tonen, kunnen we de beste in de competitie bijbenen, zoals aangetoond in Stuttgart. ”

… mogelijk andere nieuwkomers: “Natuurlijk praat ik elke dag met Andreas Bornemann over het onderwerp, we moeten kijken naar wat er op de markt beschikbaar is. Ik heb het altijd goed gedaan, alleen om iets te zeggen wanneer contracten waren ondertekend en alles is vastgelegd. Dat is vandaag niet het geval, we debatteren over veel namen en we zijn nog steeds bezig iets op de een of andere manier te doen, en als alles goed gaat, kunnen we de komende dagen twee spelers toevoegen. ”

… de mogelijkheid om nog meer spelers te lenen: “Je kunt dat niet uitsluiten zolang het transfervenster nog open is, er nog steeds vragen kunnen zijn, dan moet je gaan zitten en erover praten.”

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply