Volgende wedstrijdSpeeldag 16: Hannover 96 – FC St. Pauli/16 januari 2021/HDI-Arena

Kauczinski:”Niet op de limiet gespeeld”

Na de bittere 3-1  nederlaag in Heidenheim stond Markus Kauczinski de journalisten – bij de persconferentie na de wedstrijd – te woord en besprak de afgelopen 90 minuten.

„Het was een verdiende overwinning voor Heidenheim. We waren goed aan de wedstrijd begonnen en vroeg op voorsprong gekomen. Uit het niets staan we binnen enkele minuten op een 2-1 achterstand. Bij de gelijkmaker verdedigde we de standaardsituatie slecht en het tweede doelpunt mag zo niet vallen. Nochtans hadden we een gelijk opgaande eerste helft gezien. In de tweede helft krijgen we vroeg de 3-1 tegen. Wij hadden nog verschillende mogelijkheden, wij hebben alleszins niet op onze limiet gespeeld. Er waren te veel spelers die niet gebracht hebben want ze kunnen brengen. Dat kan je in Heidenheim niet maken“, verklaarde de Cheftrainer van FCSP.

De trainer van de tegenstander Frank Schmidt was natuurlijk tevreden met het resultaat en met de prestatie van zijn elftal. „Wij zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en krijgen vroeg de 0-1 binnen en hadden vlak erna geluk bij een tweede goede mogelijkheid. We zijn op een standaardsituatie van Marc Schnatterer op gelijke hoogte gekomen en hebben op een fout de 2-1 kunnen maken. In het vervolg hebben we de wedstrijd van ons doel kunnen houden. Belangrijk was dat we vlak na de rust de 3-1 konden maken. Jammer genoeg hebben we verzuimd  de 4-1 te maken. Zo kwam St. Pauli nog aan 2 mogelijkheden. Ik moet mijn team een compliment maken dat ze na zo’n zwakke start nog een goede wedstrijd gespeeld hebben.“

Bron: www.fcstpauli.com