Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Millertor

Hells Bells

 

De thuishaven van onze Kiezkickers -met de 29.546 zitplaatsen – ligt in het hart van de wijk St. Pauli tussen het “Wirtschaftsgymnasium”, de Bunker aan de Feldstraße , het Heiligengeistfeld  en de beroemde Hamburger Kiez.

Door de ombouw van de Zuid-Tribune in 2007 en de hoofdtribune in 2010 verhoogde de capaciteit van het stadion met ongeveer 4.600 zitplaatsen. En er zouden nog verbouwingen volgen. Na voltooiing van de ‘Gegenrade’ of de lange tribune steeg de capaciteit van 24.487 naar 29.063 plaatsen. De Noord-Tribune werd gebouwd van eind oktober 2014 tot eind juli 2015. Sindsdien heeft het nu volledig gereconstrueerde Millerntor-stadion een capaciteit van 29.546 toeschouwers.

Van de in totaal 29.546 plaatsen zijn er 16.990 staanplaatsen en 12.606 zitplaatsen incl. Business seats, Séparées, pers en gehandicapte plaatsen. De business-seats bevinden zich op zowel de hoofd- als de Zuid-Tribune.

De 39 Séparées hebben hun eigen charme en thema’s . Daarnaast heeft het Millerntor Stadium twee zalen – één in de hoofd- en één in de zuidbocht. Er worden daar regelmatig privé-evenementen gehouden, zoals vergaderingen, kerstfeesten, bruiloften, verjaardagen, concerten, zakelijke evenementen …

De gastfans vinden hun staan-en zitplaatsen op de Noord-Tribune. Deze zijn te bereiken via de ingang Feldstraße (metro Feldstraße).

Als u tickets wilt voor een thuiswedstrijd bij Millerntor, vindt u alle informatie op onze website in de sectie Tickets .

In het zuiden is ook de fanshop, waar onder andere alle artikelen met de beroemde schedel te vinden zijn. Niet alleen de professionals van de club spelen in het Millerntor Stadium.

In zeldzame gevallen voert het tweede team van Kiezkicker, de U23, enkele thuiswedstrijden op Millerntor. Zodra de eerste bellen van het AC/DC-nummer “Hells Bells” klinken duurt het niet meer lang voor de wedstrijd begint en iedereen klaar is om het elftal aan te vuren. Op alle weekends van thuiswedstrijden schudt het stadion en de fans vuren gepassioneerd FCSP aan, of ze nu voor of achter staan. Om deze reden is het huis van onze Kiezkickers een van de meest sfeervolle stadions en staat het bekend om zijn unieke atmosfeer.

Het Millerntor Stadion was ook de eerste locatie waar het schreeuwen van fascistische of racistische leuzen werd verboden. Ondertussen is het dragen van kleding van het merk “Thor Steinar” verboden.

In 2010 ontving de Millerntor de PETA Progress Award als het “meest diervriendelijke voetbalstadion”, omdat het onder andere een brede selectie vegetarische en veganistische gerechten aanbiedt voor de partijen van bruin en wit.

Een ander speciaal kenmerk is het “Pirate Nest” – een kleuterschool gerund door de Pestalozzi Foundation Hamburg . Het bevindt zich tussen de hoofd- en de zuid-standaard en biedt plaatsen voor ongeveer 100 kinderen tot de leeftijd van zes jaar.

Parkeren is mogelijk voor het kantoor van FC St. Pauli, gelegen in de zuidbocht. Daar op het voorplein vinden we ongeveer 100 parkeerplaatsen. Deze zijn niet beschikbaar bij voetbalwedstrijden. Daarom wordt aanbevolen om gebruik te maken van het openbaar vervoer – met name op wedstrijddagen, waarop de Hamburger Dom op het Heiligengeistfeld parallel plaatsvindt.

Stadionplan