Volgende wedstrijdSpeeldag 18: FC St. Pauli – VfL Bochum/27 januari 2021/Millerntor

Er in geloven in de laatste uitwedstrijd van 2019

Voor de laatste keer in het kalenderjaar 2019 gaan onze Kiezkickers buitenhuis op zoek naar de drie punten. Op zondag – 8 december 2019 13u30 – gaan we op bezoek bij SSV Jahn Regensburg. Terwijl SSV – dat onlangs zwaar onderuit ging bij Karlsruhe – terug wil voortbouwen op de daarvoor getoonde prestaties, gaat het voor onze FCSP ​​erom om de grootte omwenteling te starten en belangrijke punten te behalen.

Voor de 15e en laatste keer in 2019 reizen onze Kiezkicker naar Regensburg. Bij SSV gaat het – op zondag 8 december 13u30 – om de eerste van drie van de nog negen te vergeven punten in 2019. Met veel punten keerden onze Kiezkickers dit jaar nog niet terug naar Hamburg. Alleen bij de latere promovendus SC Paderborn konden ze begin maart de drie punten meenemen. Gedurende meer dan negen maanden buitenhuis staan er acht nederlagen en slechts vier gelijke wedstrijden in de tabellen.

Zonder punten in de bagage zou de terugreis in de late zondagmiddag niet mogen plaatsvinden, maar onze Kiezkickers krijgen met Regensburg te doen, die het derde volgende jaar met goede prestaties aanknopen. In het vorige seizoen had Regensburg na 15 speeldagen 19 punten behaald, twee jaar geleden waren het 22 tellers. Momenteel heeft het team van coach Mersad Selimbegović – die Achim Beierlorzer in de zomer opvolgde en zijn goede werk kon voortzetten – al 20 punten verzameld.

Na zeven achtereenvolgende wedstrijden zonder nederlaag verloor Jahn vorige week met 1: 4 in Karlsruhe. SSV-kapitein Marco Grüttner benadrukte na de nederlaag dat de Regensburg tegen onze Kiezkickers opnieuw “een ander gezicht” zal tonen om succesvol te zijn. ” We moeten hard werken en dan moet St. Pauli er aan geloven”, voegde de spits van Regensburg er aan toe.

Erin geloven, maar dan een op andere manier moet onze FCSP. Het moet aan zijn eigen speelstijl en in zichzelf geloven, om eindelijk het veld weer als winnaar te verlaten. De laatste overwinning (2-0 tegen Sandhausen) is al weer tien weken geleden. Daarop volgden zeven competitiewedstrijden (drie gelijke spelen, vier nederlagen) zonder overwinning. Afgelopen week – buiten het tegendoelpunt- tegen Hannover 96 haperde het niet aan het verdedigende werk, maar aan het aanvallende spel. Tegen de goede verdedigers van 96, vonden de jongens in Brown gewoon niet het juiste recepten. “We hebben voetballend verloren,” merkte Marvin Knoll op.

Dus gaat het op zondag in Regensburg erom om de noodzakelijke zekerheid in het spel te krijgen en dan voetballend de oplossingen te vinden op de cruciale momenten. Daarin moeten onze Kiezkickers geloven, als ze de terugreis van de laatste uitwedstrijd van het jaar willen aanvatten met punten in de tas.

Bron: www.fcstpauli.com