Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

Een ander voetbal is mogelijk – Hervorm het Duitse profvoetbal

FC St. Pauli, de georganiseerde fanscene en de St. Pauli-fanshop (Fanladen) hebben een gezamenlijke nota met standpunten opgesteld waarin wordt opgeroepen tot hervormingen in het Duitse profvoetbal.

Het Duitse profvoetbal heeft hervormingen nodig. De structurele problemen van het systeem zijn niet veroorzaakt door de corona-pandemie, maar zijn door dit gegeven duidelijker geworden. Het feit dat veel clubs in deze crisis met existentiële tekorten worden geconfronteerd, moet een waarschuwing zijn en tegelijkertijd een reden voor ingrijpende veranderingen. Een ongecontroleerde instroom van geld in het betaald voetbalsysteem lost de bestaande problemen niet op, maar is in veel gevallen eerder de oorzaak.

Daarnaast toont de crisis eens te meer het verlies aan vertrouwen in de sport onder fans en het publiek, die het in zijn professionele vorm vaak terecht met argwaan en scepsis tegenkomen. Dit kan niet alleen worden verklaard door de vaak ontbrekende “tractie”, maar ook door het feit dat de fans , als diegene die de sport met leven en betekenis vullen uiteindelijk ook de basis van economisch succes zijn , van echte deelname over het algemeen uitgesloten zijn.

Dat is de reden waarom FC St. Pauli – samen met zijn georganiseerde schare fans – zich inzet voor het implementeren van eerlijke concurrentie en duurzaam zakendoen in het Duitse professionele voetbal, evenals het de basis wil vormen voor gezamenlijke actie binnen de DFL, evenals voor een transparante democratische cultuur die fans verenigt en zorgt voor een vaste plek aan tafel.

We vragen met name alle clubs en clubs om de DFL eV, opdracht te geven om de volgende structurele aanpassingen (uittreksel) door te voeren:

  • De inkomsten van de bond verenigen om de aantrekkelijkheid van de nationale competities gelijkmatiger te verdelen.
  • Controle en regulering van de uitgavenzijde.
  • Om duurzaam beheer ook te belonen in termen van sociale verantwoordelijkheid en omzeiling van sancties.
  • Een verplichte welzijnsbalans voor alle clubs om de sociale impact te documenteren op basis van economische, ecologische en sociale criteria.
  • Het licentieproces hervormen, rekening houdend met de bovengenoemde punten.
  • Wijzig de verdeelsleutel van het inkomen zodat clubstructuren volgens de 50 + 1-regel voorrang krijgen.
  • Het jeugdwerk en de opleiding van talent meer gewicht geven in de verdeling van inkomsten en deze beter reguleren.
  • De oprichting van een Fan Advisory Board, die door het DFL Presidium wordt gehoord over alle fangerelateerde onderwerpen en aanbevelingen doet.

_____

Hier is het volledige positiedocument: KLIK!

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters