Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

DFL beslist over de raamvoorwaarden voor (mogelijke) terugkeer van fans

Op dinsdag (4 augustus) besprak de Duitse voetbalcompetitie de voorwaarden voor een mogelijke terugkeer van fans naar de stadions met de 36 professionele clubs tijdens een buitengewone algemene vergadering.  In een videoconferentie  is onder meer besloten om tot eind 2020 geen bezoekers toe te laten en tot 31 oktober 2020 geen staanplaatsen te verdelen.

Nadat de algemene vergadering om 11.00 uur was begonnen, stapte DFL-directeur Christian Seifert dinsdagmiddag kort voor 15.00 uur eindelijk voor de microfoons en kondigde tijdens een persconferentie aan dat de 36 profclubs van de Eerste en Tweede Bundesliga – op voorwaarde dat de politiek weer toeschouwers toelaat – tot het einde van 2020 geen kaarten voorzien voor de bezoekende fans. De DFL en clubs hebben zich ook expliciet uitgedrukt dat het verwijzen van vaste contingent aan bezoekende kaarten alleen op tijdelijk basis mag worden opgeschort.   

De uiteindelijke beslissing – of in de toekomst weer met publiek mag gespeeld worden – ligt volledig bij de politiek aldus Seifert  De gezondheidsministers van de deelstaten willen maandag 10 augustus overleg plegen op een conferentie.  Om de fans – tenminste gedeeltelijk – toe te laten, moeten de clubs  in overleg met de gezondheidsautoriteiten individuele protocollen uitwerken.  

Daarnaast mag er tot en met 31  oktober 2020 geen toegang zijn tot staantribune in de stadions. De clubs moeten zich er ook toe verbinden de gegevens van de individuele ticketkopers te verzamelen om de mogelijke manieren van mogelijke infecties te begrijpen. Eveneens werd besloten dat er in ieder geval tot 31 oktober 2020  geen alcoholische dranken zouden worden verkocht in de stadions.    

Oke Divine  (FCSP-President en lid van de DFL-Bureau) over het  besluit van de DFL-meeting: ” Wij bij FC St. Pauli willen onze fans bedanken die de afgelopen maanden geduldig en coöperatief hebben gereageerd op deze moeilijke pandemische situatie. Dit is niet vanzelfsprekend.  Bij de behoedzame aanpak van gedeeltelijke toelating van kijkers ligt de focus op de bescherming van gezondheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Om deze reden zijn de verzoeken op het gebied van alcohol serveren,  bezoekendequota, staantribunes en verzamelen gegevens grotendeels aanvaard door FC St. Pauli. We weten heel goed hoe moeilijk dit ook, maar wij willen een deel van een spannende wedstrijd ervaring terug. Dit weegt dus voor FC St. Pauli bij deze beperking van de maatregelen tot 31  October of tot en met 31 December een grote rol. Het is belangrijk te melden dat deze maatregelen van voorbijgaande aard zijn op langere termijn. Wij achten deze maatregelen passend in het belang van ieders gezondheid en aangezien het toenemende aantal infecties. “ 

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: Witters