Volgende wedstrijdSpeeldag 17: FC St. Pauli – SSV Jahn Regensburg/23 januari 2021/Millerntor

De rollen opnieuw omdraaien

Onze Kiezkickers sluiten de 4e speeldag af op maandagavond – 26 augustus 2019 20u30 – met de thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel. Terwijl de gasten vorige week tegen Karlsruhe SC de eerste overwinning van het seizoen behaalden (2- 1), wacht FCSP nog op zijn eerste overwinning. Dit zou tegen de ooievaars gevierd moeten worden.

Jarenlang hadden beide clubs elkaar uit het oog verloren, tussen 2007 en 2017 waren er geen competitieve wedstrijden tussen beide clubs. Nu gaan onze Kiezkicker en de ooievaars hun derde gemeenschappelijke seizoen in de 2e Bundesliga in. Sinds ​​beide clubs tegenover elkaar in de tweede hoogste divisie staan waren het altijd spannende duels met twee overwinningen aan beide kanten.

Twee jaar geleden konden onze FCSP beide wedstrijden voor zich beslissen : Johannes Flum scoorde in Kiel het winnende doelpunt,  0-1. In de terugwedstrijd zorgde Richard Neudecker (2) en Christopher Avevor voor de 3-2 thuisoverwinning. Vorig seizoen echter gingen beide wedstrijden naar Kiel: 0-1 op Millerntor en 2- 1 in het Holstein Stadium. Beide teams hebben vier fel betwiste wedstrijden gespeeld en op maandagavond zijn beide klaar bij het vijfde duel.

Logisch: onze Kiezkicker wil de rollen omdraaien en Kiel opnieuw verslaan. Ze willen voortbouwen op de recente prestaties op VfB Stuttgart. Ze boden de promotiefavorieten 60 minuten meer dan alleen tegenstand en verloor pas in de laatste minuut. “Onze prestaties waren goed, maar het resultaat is teleurstellend”, aldus onze Kiezkickers na het laatste fluitsignaal. Als op maandagavond tegen 22:20 uur het laatste fluitsignaal klinkt, kijkt het Luhukay-team niet alleen uit naar een goede wedstrijd, maar ook over de eerste drie van het seizoen.

Tegen Kiel – gecoacht door André Schubert – zal het geen gemakkelijke opdracht zijn, maar tegen welke tegenstander is het wel gemakkelijk in de 2e Bundesliga? Kiel wil de derde opeenvolgende overwinning tegen onze FCSP vieren en hoe mooi de overwinningen op de Millerntor zijn weet vooral Fabian Boll. Hij droeg de bruine en witte trui 14 jaar voordat hij zijn carrière op Millerntor in 2016 beëindigde. Sinds de zomer is hij de co-coach van Schubert. Voor hem zal het een speciale terugkeer zijn, maar dat zal onze Kiezkickers – inclusief een paar, enkele oude collega’s van Boll – niet interesseren in de komende 90 minuten op het veld.

Bron: www.fcstpauli.com

Leave a Reply