Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Vriendschappelijk: Werder Bremen – FC St. Pauli

Vriendschappelijk: Werder Bremen – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli won de driedelige oefenwedstrijd bij SV Werder Bremen. Simon Makienok (15′), Lukas Daschner (53′), Boris Tashchy (61′, pen) en Igor Matanovic (85′) scoorden de doelpunten voor onze Kiezkickers bij de 2-4 overwinning. Deze oefenwedstrijd werd gespeeld over 3×35 minuten. Bremen scoorde op “Platz 11e” via een eigen doelpunt van Christian Viet (60e) en na een solorun van Abedenego Nankishi (93e).

Het was voor de FCSP vanaf het begin duidelijk dat ze in deze vriendschappelijke wedstrijd een reactie wilden laten zien op de 3-0 nederlaag tegen Karlsruhe. Bremen begon met meer controle over het spel, maar FC St. Pauli zorgden voor een eerste dreiging. Finn Ole Becker chipte de bal naar Maximilian Dittgen, die SVW-keeper Stefanos Kapino omspeelde, maar hij stond eerder buitenspel (8′). Slechts zeven minuten later lag de bal wel in het netje, Luca Zander bracht op de 11e plaats – zijn oude trainingsgrond – een lage en scherp voorzet voor het doel, waar Simon Makienok met een bezienswaardige hakje in de kleine baklijn wist te scoren (15′).

Tijdens deze fase nam het team van Timo Schultz de controle van de wedstrijd over, maar slaagde er niet in om het tweede doelpunt te scoren. Eerst ontbrak de laatste pas, daarna raakte wervelwind Dittgen alleen de buitenkant van het net (18′). Aan de andere kant probeerde Kevin Möhwald FCSP-keeper Svend Brodersen te testen, die de bal probleemloos ving (20e). Het werd veel dwingender kort voor het einde van de eerste periode toen Yuya Osako rond Afeez Aremu draaide, maar duidelijk het doel mistte (29′).

De thuisploeg startte wat krachtiger na de eerste pauze, maar Milot Rashica miste net (39e). Aan de andere kant speelde invaller Christian Viet een scherpe bal in de diepte op Lukas Daschner, die met links de 0-2 op bord trapte (53′). Kort daarna scoorde Dittgen bijna met zijn hoofd, maar Kampino duwde het leer over de lat (54ste). In plaats daarvan scoorde Bremen omdat Viet – onder druk gezet door Nick Woltemade – ongelukkig zijn eigen doel trof (60′). Onze Bruin-Witten kwamen echter met het juiste antwoord, Marco Friedl bracht Boris Tashchy ten val in het strafschopgebied, en de neergehaalde zette de strafschop zelf om, 1-3 (61′).

Voor het laatste derde deel deden beide hoofdcoaches aan beide kanten veel wisselingen. Zo kwam de 17-jarige Igor Matanovic – die eigenlijk op jacht is naar goals voor de U19 – in de slotfase voor FC. St. Pauli. Het was ook deze jongere die een voorzet van Leart Paqarada gebruikte om zijn eerste doelpunt te maken bij zijn profdebuut, 1-4 (85′). De derde ronde ging door de vele wisselingen sneller op en af, maar ontbrak aan kansen. Abedenego Nankishi, die niet kon worden gestopt in zijn solo-run zorgde met de 2-4 voor Werder (93ste) voor de eindnoot. Al met al kwam het erop neer dat de Schultz-Elf een overtuigende prestatie leverde.

Hoofdcoach Timo Schultz: “Ik denk dat het de beste van de drie oefenwedstrijden tegen Werder vandaag was. In de eerste test waren we verdedigend erg goed, maar creëerden we niet veel van voor. In de tweede test was de eerste helft erg slecht, dus we hebben ons erin gewerkt. Vandaag waren we 105 minuten minstens gelijk en ik denk dat we de betere kansen hadden. Deze test heeft zijn doel bereikt, ik ben zeer tevreden. “

Maximilian Dittgen: “De wedstrijd was echt leuk. We waren erg goed in het proces, hadden een goede toegang en verdienden het om te winnen.”

SV Werder Bremen

Kapino (71e Dos Santos Haesler) – Toprak (36e Nawrocki / 91e Badjie), Moisander (71e Rieckmann), Friedl (71e Gebre Selassie) – Schmid (71e Park), Möhwald (71e groot), Erras (71e Gruev), Chong (71e Bittencourt) – Osako (71e Dinkci), Rashica (71e Nankishi) – Woltemade (71e Sargent)

Hoofdcoach: Florian Kohfeldt

FC St. Pauli

Brodersen (56e Smarsch) – Zander (46e Viet), Ziereis (56e Avevor), Knoll (71e Frahm), Buballa (36e Paqarada) – Aremu (71e Benatelli), Becker (55e flat) – Lankford (71e Zalazar), Daschner (71e Matanovic), Dittgen (71e Brandt) – Makienok (36e Tashchy)

Hoofdcoach: Timo Schultz

Doelpunten: 0: 1 Makienok (14.), 0: 2 Daschner (53.), 1: 2 Viet (60., ET), 1: 3 Tashchy (61.), 1: 4 Matanovic (85.), 2 : 4 Nankishi (93.)

SR: Sven Jablonski

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
13 november 2020 14:00 Voorbereiding Voorbereiding 2020-2021 93'

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
WER112
FCSP224
Doelpunten
2
4
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0