Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Vriendschappelijk : Holstein Kiel – FC St. Pauli

Vriendschappelijk : Holstein Kiel – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

In de eerste testwedstrijd van de voorbereiding op het seizoen moesten onze Kiezkickers zich gewonnen geven tegen competitierivaal Holstein Kiel 2-1 (0-1). Daniel-Kofi Kyereh scoorde voor de jongens in Brown – die superieur waren in de eerste helft – na rust was Kiel de betere ploeg en won dankzij goals van Benjamin Girth (59e) en Fabian Reese (68e) 2-1.

Voor de eerste testwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen kon Timo Schultz bij zijn debuut aan de zijlijn alle nieuwkomers gebruiken, Daniel Buballa (kniepeesproblemen), Henk Veerman (nagelbedontsteking), Boris Tashchy (lichte dijbeenproblemen), Christopher Buchtmann en Ryo Miyaichi (beiden in revalidatietraining ) ontbraken echter. Ook al waren de twee weken van voorbereiding op het seizoen tot nu toe intens en vermoeiend, onze Kiezkickers toonden vanaf de eerste minuut veel bereidheid om te lopen en veel enthousiasme in de wedstrijd. Hetzelfde gold voor de Kielers en zo ontstond een spel dat vanaf het begin intensief werd uitgevoerd.

De Schultz-Elf kreeg de eerste kans, maar na een corner mikte nieuweling Lukas Daschner iets te hoog vanaf de rand van het strafschopgebied (7e). Tien minuten later was er een heel goede aanval met de deelname van drie nieuwkomers: Daschner zette links uit naar Maximilian Dittgen, die op zijn beurt Daniel-Kofi Kyereh vond met een precieze voorzet. De aanvaller was sneller dan zijn tegenstander Marco Komenda op de bal en duwde het leer naar 1-0 in de verre hoek (17e). De Kiezkicker bleef offensief spelen en kreeg de volgende kans, maar een schot van Rodrigo Zalazar kon Kiel’s keeper Ioannis Gelios (21ste) onschadelijk maken.

Even later was er een eerste drinkpauze, wat logisch was gezien het weer met wederom veel zon en 30 graden. Kiel was altijd op zoek naar de weg naar de FCSP-doel, maar de bruin-witte verdediging liet niets toen, Philipp Ziereis (aanvoerder in de eerste helft) was ter plaatse tegen de Janni Serra (31e). Holstein had vervolgens verschillende standaardsituatie, maar zonder werkelijk gevaar. Kort voor rust kregen beide teams elk een kans. Eerst faalde Zalazar met een schot vanaf de verdedigingshelft bij Gelios (44ste), aan de andere kant gleed Ahmet Arslan een vrije trap bijna twee meter over (45ste). Dus bleef het bij de rust bij de 1-0-voorsprong voor de Schultz-Elf.

Na de pauze stuurde Kiel’s coach Ole Werner een compleet nieuw team het veld op, terwijl Timo Schultz ‘slechts’ negen wijzigingen aanbracht. Holstein kreeg de eerste grote kans in de tweede ronde, een kopbal van aanvaller Benjamin Girth raakte de lat en Fabian Resse zette de rebound naast het doel (49e). Het ging levendig verder: Luis Coordes kwam vanuit de linkerpositie aan schot, maar KSV-keeper Thomas Dähne zat op tijd in de korte hoek (53ste). In ruil daarvoor stak ex-Kiezkicker Fin Bartels vervolgens over naar Lion Lauberbach, wiens kopbal Dennis Smarsch lang nodig had om de bal uit de rechter benedenhoek te schrapen (54ste).

Nadat Dähne snel reageerde op een schot van Christian Viet (58e), botste de bal aan de andere kant van het net. Girth verscheen na een lange bal van centrale verdediger Hauke ​​Wahl vrij voor Smarsch en scoorde met een laag schot in de linkerhoek – 1-1 (59e). Kiel bleef na rust de sterkere ploeg en nam ook de leiding. Daniel Hanslik had in het midden voorgezet en Fabian Reese was daar met kopbal – 2-1 (68e). Er was weer een drinkpauze voor alle acteurs.

Kiel zette de bal daarna weer in de voorwaartse versnelling, maar Christopher Avevor (aanvoerder in de tweede helft) kon Niklas Hauptmann nog net van de afwerking (78ste) afhouden. De laatste fase begon en knalden Smarsch en Marvin Knoll tegen elkaar (80ste). Na een korte onderbreking omwille van de behandeling konden beiden echter door. Even later kwam Girth bij de kopbal in het strafschopgebied van de FCSP, maar duwde hem over (84e). FCSP zetten weer een versnelling vooruit, maar konden de gelijkmaker niet meer maken en verloor bij Holstein Kiel met 2-1.

_____

Hoofdcoach Timo Schultz (over de volledige wedstrijd) : “We hadden veel goede balveroveringen in de eerste helft, hoewel we in sommige gevallen te laag stonden. Als we de bal nog beter hadden gespeeld, hadden we meer kansen gehad om te scoren. We besloten om de tegenstander het moeilijk te maken. Dat lukte ons af en toe in de eerste helft, maar niet in de tweede helft. Ik ben best tevreden met de eerste helft, we hebben maar een halve kans nodig gehad om te scoren. In de tweede helft stonden we te laag en kregen geen druk meer op de bal en dus ook geen balveroveringen meer. Het werd pas een beetje beter toen we op het einde wisselden. ”

Daniel-Kofi Kyereh (eerste helft) : “Ik ben blij met mijn doelpunt, het was een goed uitgespeeld doelpunt van achter naar voren. Ik moest gewoon mijn voet uitsteken. Je kon zien dat we zo deden als op training. we hebben het heel goed begrepen op het veld. ”

Holstein Kiel

1e helft: Gelios – Lee , Arslan , Komenda , Atanga , Sander , Baku Serra , Meffert , Neumann , Lorenz

2e helft: Dähne – Ignjovski, Hauptmann , Reese , Lauberbach , Porath , Bartels Girth , Wahl , Hanslik , Fleckstein

Hoofdcoach : Ole Werner

FC St. Pauli

1e helft: Brodersen – Ohlsson, Ziereis, Senger – Wieckhoff, Zehir, Zalazar, Dittgen – Daschner – Kyereh, Lankford

2. Halbzeit: Smarsch – Zander, Avevor, Knoll, Paqarada – Zehir – Franzke, Viet, Benatelli, Coordes – Lankford

Hoofdcoach : Timo Schultz

Doelpunten: 0: 1 Kyereh (17.), 1: 1 Omtrek (59.), 2: 1 Reese (68.)

Gele kaarten : geen / Senger

Scheidsrechter : Patrick Schwengers (Travemünde)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
15 augustus 2020 17:45 Voorbereiding Voorbereiding 2020-2021 93'

Stadion

Holstein-Stadion
Westring 501, 24106 Kiel, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
KSV022
FCSP101
Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0