Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Vriendschappelijk : Hannover 96 – FC St. Pauli

Vriendschappelijk : Hannover 96 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Succesvolle start van het oefencampagne voor onze Kiezkickers! Op zaterdag – 26 juni 15u00 – wonnen ze met 0-2 (0-1) bij competitierivaal Hannover 96. De Boys in Brown waren in de eerste helft de betere ploeg en pakten terecht de leiding dankzij Finn Ole Becker (36′). Na de rust verbeterden de 96ers hun spel, maar Simon Makienok verhoogde voor onze FCSP naar 0-2(75′).

Voor de eerste testwedstrijd in de voorbereiding van dit jaar stuurde hoofdcoach Timo Schultz de drie nieuwkomers: keeper Nikola Vasilj, verdediger Jakov Medić en aanvallende speler Etienne Amenyido vanaf het begin het grasveld van de HDI-Arena op. In een levendige wedstrijd vanaf het begin met veel offensieve drang aan beide kanten, kregen onze Kiezkickers al vroeg hun eerste echt goede kans. Lukas Daschner had de voorsprong aan de voet vanop zeven meter, maar faalde op de sterk reagerende 96-keeper Martin Hansen (4′). Daschner kreeg even later de volgende kans, maar vanop 14 meter faalde hij opnieuw op Hansen (11′). FCSP kort daarna met een goede kans via een vrije trap. Leart Paqarada draaide het leer vanop ruim 25 meter over de muur, maar de bal raakte de paal (13′)!

Aan de overkant pareerde Nikola Vasilj een schot van Marvin Ducksch, de bal kwam bij Valmir Sulejmani, maar Jakov Medić wierp zich in zijn schot en wist de bal af te blokken (16′). De grote kans om aan de overkant op voorsprong te komen: Maximilian Dittgen zette sterk terug op Christopher Buchtmann na een tegenaanval. Vrijstaand trok Buchtmann zich terug vanop 13 meter en miste de 96-doel met slechts enkele centimeters (19′). De Schultz-Elf speelde keer op keer vooruit met goede acties, snel passerend spel en soms hele goede combinaties, dat zag er vaak echt goed uit. Achterin was er een of ander gat waar de 96ers in konden duiken, maar niet beslissend konden spelen.

Maar dan was er weer FCSP: Afeez Aremu stuurde Etienne Amenyido op reis, maar hij joeg het leer van de rand van de doos een goede meter verder (29′). Enkele minuten later was het dan eindelijk zover, onze Kiezkickers namen de leiding. Na een hele sterke combinatie over meerdere stations kwam de bal bij Finn Ole Becker en hij trapte zelfverzekerd vanop 14 meter (36e) de linker benedenhoek in. Met de 0-1 gingen onze Kiezkickers de kleedkamer in.

Coach Timo Schultz veranderde in de tweede helft vrijwel volledig, alleen Jannes Wieckhoff bleef op het veld staan. U19-middenvelder Max Brandt kreeg de eerste goede kans, maar hij schoot de te kort verdedigde bal van 14 meter over (46′). De 96ers hadden daarna wat meer van het spel en kregen dankzij Sebastian Kerk een mooie kans op de gelijkmaker, maar voor Dennis Smarsch schoot hij duidelijk op (55′). Daardoor bleef het een intensief gespeelde wedstrijd, maar lieten meer scoringskansen lang op zich wachten.

Toen lag de bal opnieuw in het net van de 96, maar het gejuich verstomde al snel. De lijnrechter zag doelpuntenmaker Guido net buitenspel staan (73′). Even later kon er echter tot gejuicht worden. Kyereh stuurde Burgstaller diep, die vanaf links in het midden strak naar Simon Makienok speelde en die scoorde van dichtbij de 0-2 (75′). Hannover had kort daarna kunnen inkorten, maar Marcel Franke kopte een goed voorzet over (79e). Nick Gudra testte vervolgens Smarsch opnieuw, maar hij kon de verraderlijke hobbel onschadelijk maken (86′). Het bleef dus bij de 0-2 overwinning van onze Kiezkickers.

“In de eerste helft leek het al op voetbal, je kon zien dat we al een aantal processen hebben lopen. De nieuwkomers hebben zich consequent goed gepresenteerd en hebben laten zien waarom we ze hebben getekend. Maar we deden het ook goed als groep. Ik was ook blij dat we de nul speelden. De eerste weken focussen we ons ook op de verdediging, want we moeten absoluut een stap voorwaarts maken. Ook al zitten we in de voorbereiding, de helderheid in het hoofd heeft me niet aangestaan. De drie grootste kansen van Hannover zijn het resultaat van snelle inworpen. Dat zou ons niet mogen gebeuren. Al met al was het een goede prestatie, maar we hebben nog ruimte voor verbetering”, zei hoofdcoach Timo Schultz na de wedstrijd.

Hannover 96

Hansen (46. Zieler) – Stolze (46. Eichhorn), Falette (46. Franke), Ennali (46. Maina), Lamti (72. Hult), Frantz (46. Kaiser), Stehle (46. Twumasi), Ernst (46. Bokake), Ochs (72. Gudra), Sulejmani (46. Kerk), Ducksch (46. Weydandt)

Cheftrainer: Jan Zimmermann

FC St. Pauli

Vasilj (46. Smarsch) – Wieckhoff (65. Ohlsson), Ziereis (46. Dźwigała), Medić (46. Brandt), Paqarada (46. Ritzka) – Aremu (46. Benatelli), Becker (46. Coordes / 65. Makienok), Buchtmann (46. Knoll), Daschner (46. Kyereh) – Dittgen (46. Burgstaller), Amenyido (46. Zander)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Becker (36.), 0:2 Makienok (75.)

Gele kaarten: Hansen, Twumasi / keiner

Scheidsrechter: Eric Müller (Bremen)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
26 juni 2021 15:00 Voorbereiding Voorbereiding 2021-2022 93'

Stadion

HDI-Arena
Robert-Enke-Straße 3, 30169 Hannover, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
H96000
FCSP112
Doelpunten
0
2
Assists
0
2
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0