Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Vriendschappelijk : FCSP – Beerschot

Vriendschappelijk : FCSP – Beerschot

-

Wedstrijdverslag


In de enige oefenwedstrijd tijdens het wintertrainingskamp in Benidorm, versloegen FC St. Pauli – op zaterdag 8 januari 2022 – de Belgische eersteklasser K Beerschot VA met 2-0. De doelpunten in de 120 minuten durende wedstrijd werden gescoord door Christopher Buchtmann (82e) en Max Dittgen (95e).

Beiden coaches hadden een speeltijd van vier keer 30 minuten voor deze wedstrijd afgesproken . Timo Schultz wilde voor aanvang van de competitie tegen Aue alle beschikbare spelers nog een kans geven om zich onder competitieve omstandigheden te laten zien. Enigszins verrassend was Jackson Irvine één van de startende XI, die de dagen ervoor slechts beperkt had getraind vanwege een blessure aan zijn linkervoet.

Het eerste kwartaal verliep relatief rustig. De enige kans van betekenis werd gemist door Guido Burgstaller – op weg gestuurd door Simon Makienok – net links van het doel besloot (4′). In de tweede 30 minuten ging de Schulz-Elf voortvarend van start en werkte een aantal goede kansen uit. Een vrije trap van Burgstaller vanaf 18 meter bleef steken in de muur (35′), kort daarna kon Marcel Beifus met een kopbal te weinig druk op de bal zetten (38′). Daarna had de Kiezkicker duidelijk voetballend overgewicht, maar verder geen goede kansen. Aan de andere kant werd het kort voor rust twee keer gevaarlijk, eerst door een uiteindelijk te ongeplaatste kopbal na een vrije trap (56′) en daarna na een tegenaanval over de rechterkant.

Na de wissel wisselde Timo Schultz vrijwel volledig, alleen Etienne Amenyido bleef aanvankelijk op het veld staan. De bruin-witten bleven het spel domineren en creëerden vooral aan de linkerkant goede kansen, die Buchtmann (77e) en Dittgen (79e) aanvankelijk onbenut lieten. Buchtmann zorgde vervolgens voor de voorsprong na een corner vanop links, in de rebound belandde de bal bij de middenvelder en Buchti schoot vanuit de tweede lijn binnen (82′). Buchtmann was ook betrokken bij de voorbereiding van de tweede treffer. Dittgen vond zijn lange bal achter de verdediging, en Maxi had geen moeite om de keeper te omspelen en af ​​te werken in het lege doel (95′). Kort voor het einde had Finn-Ole Becker zelfs kunnen scoren. Aan het einde van een sterke combinatie werd de hoek iets te scherp voor hem (118′),

FC St. Pauli

Startelf: Vasilj – Ritzka, Lawrence, Beifus, Ohlsson – Roggow, Benatelli, Irvine (53. Becker), Daschner – Makienok (31. Amenyido), Burgstaller

Na 60 Minuten: Smarsch – Paqarada, Dźwigała, Medić, Jessen – Hartel, Smith, Buchtmann, Becker – Dittgen, Amenyido (74. Matanović)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 1:0 Buchtmann (82.), 2:0 Dittgen (95.)

Gele kaarten: Beifus, Dźwigała

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Seizoen Einde wedstrijd
8 januari 2022 13:30 2021-2022 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

ClubEindstand
FCSP2
bee0
Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0