Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Vriendschappelijk : FC St. Pauli – Aarhus GF

Vriendschappelijk : FC St. Pauli – Aarhus GF

-

Wedstrijdverslag

In de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding speelden onze Kiezkickers gelijk tegen Aarhus GF. In het 0-0-gelijkspel tegen de Deense eersteklasser werden beide ploegen intensief op de proef gesteld. Voor de gasten raakte Sören Tengstedt de lat bij de beste kans van de wedstrijd (85e).

Voor Timo Schultz was dit het eerste optreden als hoofdtrainer onder competitieve omstandigheden op Millerntor. Onze voetballtrainer liet zijn protégés met 4 achterin spelen. Met Leart Paqarada, Rodrigo Zalazar en Lukas Daschner stonden meteen ook drie nieuwkomers in de basis. De eerste kans was voor FC St. Pauli nadat Maximilian Franzke de linkervleugel afging. De buitenspeler gaf de bal  aan Henk Veerman, die met zijn linkervoet van op 16 meter ruim mistte (7e).

Daarna namen de gasten het commando over, die verschillende standaardsituaties uitspeelden. Gift Links kreeg een stap te veel ruimte op de hoek van het strafschopgebied, zodat hij aan het einde kwam en met een ragfijne aanraking de buitenpaal raakte (9.). Toen was het Marvin Senger die de hoek goed klein maakte tegen Jon Dagur Thorsteinsson, die klaar stond om te schieten (22e). Kort voor rust kregen de Kiezkickers meer vaart in hun aanvallende spel, maar misten de laatste pass.

Tijdens de pauze was er de gekende wissels bij vriendschappelijke wedstrijden. Onze Boys in Brown kwamen terug uit de kleedkamer met een bijna compleet nieuw team. Svend Brodersen – die nu in doel stond – wist zich meteen te onderscheiden. Na een hoekschop van Patrick Olsen kwam Alexander Munksgaard vrij om de volley af te maken, maar Brodersen stond paraat en pareerde (59ste). Aan de andere kant pakte Marvin Knoll een stilstaande bal op 20 meter van het doel en testte Aarhus-doelman Kasper Kristensen, die de bal naar een hoekschop stuurde (73).

In de slotfase kwam het Deense eersteklasser – die donderdag 27-08 tegen de Finse club FC Honka speelt in de kwalificatie voor de Europa League, heel dicht bij de winnende treffer. Sören Tengstedt raakte eerst de lat (79ste) en faalde slechts zes minuten later op Brodersen, die zelf een eerdere fout herstelde (85ste). In de laatste minuten hadden de gasten de betere kansen, maar zij staan ook verder in de voorbereiding.

Stemmen voor het spel

Hoofdcoach Timo Schultz : “Iedereen die de wedstrijd van Kiel heeft gezien, weet dat we veel problemen hadden in de verdediging. Vandaag was het veel beter, we hadden een goede toegang en duidelijke vooruitgang. We hebben behalve een hoekschop en een inworp niet weggeven tot de 75e minuut. Achterin werd het wat wilder met een paar moeilijke ballen. We mochten blij zijn dat we geen doelpunt tegen kregen. Maar 75 minuten lang was ik 100 procent tevreden met de verdedigende prestatie en dat was ook de focus van de training van de afgelopen twee weken te zien. Maar het is ook duidelijk dat we beter kunnen spelen en meer kansen kunnen creëren. ”

Marvin Knoll : “Met het oog op de wedstrijd in Kiel deze week werkten we aan de verdediging, het was een stap voorwaarts vandaag. We stonden niet veel toe in de tweede helft, we hadden vooraan nog beter kunnen spelen. Dat wilden we. Maar concentreer je op de verdediging en blijf goed staan. Dat hebben we vandaag heel, heel goed gedaan. ”

Henk Veerman : “We kunnen heel tevreden zijn, ook al hebben we niet veel goede aanvallen gehad. We hebben tijdens de week veel nadruk gelegd op verdediging en druk en we hebben het zowel in de eerste als in de tweede helft erg goed gedaan. ”

FC St. Pauli

1e helft: Himmelmann – Zander (35. Zehir), Ziereis, Senger, Paqarada – Zalazar, Ohlsson – Franzke, Daschner, Coordes – Veerman

2e helft: Brodersen – Wieckhoff, Avevor, Senger, Buballa – Zehir, Knoll – Viet, Benatelli, Dittgen – Kyereh

Cheftrainer: Timo Schultz

Aarhus GF

1e helft: Eskelinen – Munksgaard, Hausner, Tingager, Höjer – Poulsen – Links, Thorsteinsson – Olsen – Mortensen, Blume

2e helft: Eskelinen (62. Kristensen) – Munksgaard (62. Anbo), Hausner (62. Backmann), Tingager (62. Lassen), Juelsgaard – Poulsen (62. Erlykne) – Links (62. Jevtovic), Hvidt, Olsen (62. Tengstedt), Thorsteinsson (70. Kaastrup) – Mortensen (62. Helenius)

Cheftrainer: David Nielsen

Gele kaarten: keiner / Juelsgaard, Jevtovic

Scheidsrechter: Fabian Porsch (Hamburg)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
22 augustus 2020 13:00 Voorbereiding Voorbereiding 2020-2021 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
AGF000
Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0