Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Vriendschappelijk : BW Lohne – FC St. Pauli

Vriendschappelijk : BW Lohne – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Na de 0-2 overwinning bij competitierivaal Hannover 96 versloegen onze Kiezkickers – op woensdagavond 30 juni 2021 18u30 – ook vijfde klasser BW Lohne met 0-4 (0-1). Voor 600 toeschouwers nam Guido Burgstaller kort voor rust de langverwachte voorsprong (42e) en na rust volgden Maximilian Dittgen (65′), Simon Makienok (78′) en Lukas Daschner (87′).

Vanaf het begin bepaalden de Boys in Brown het spel en duwden de vijfde divisie club op zijn eigen helft vast, de eerste kansen waren er voor Daniel-Kofi Kyereh met een afstandsschot (3′), Luca Zander met een kopbal (5′) en Guido Burgstaller met een strak schot (7′) maar deze bleven onbenut. Lohne zocht zo nu en dan de weg vooruit, maar liep zich meestal al vroeg vast. Achterin verdedigden de gastheren met elf spelers in de buurt van hun eigen strafschopgebied en lieten aanvankelijk geen kansen meer toe om te scoren. Daarna kwam Kyereh – vanaf 18 meter – aan het schot, maar mikte twee meter te hoog (19′). Onze nummer 17 faalde even later vanwege de meerbenige verdediging (22′) en BWL-doelman Christoph Bollmann (23′), voordat hij vanuit een scherpe hoek – in de volley – net naast de paal (26′).

Het ging maar in één richting. Na een lage voorzet van Lars Ritzka had Bollmann iets meer van de bal dan Burgstaller (28e). De aanvaller kreeg daarna de volgende kansen: hij kopte ruim over op twee meter van het doel (36′), voordat Bollmann op tijd in de hoek zat en zijn schot van 16 meter onschadelijk kon maken (39′). Kort voor de rust was er echter eindelijk wat gejuich. Luis Coordes stak van links naar het midden, Kyereh zette voorbeeldig met zijn borst af en Burgstaller schoot in de linkerhoek binnen – eindelijk de leiding (42′)! Bij de 1-0-zege ging het even later de kleedkamers in.

Na de rust wisselde coach Timo Schultz bijna volledig, alleen Luis Coordes en jongere Max Brandt mogen blijven staan. Lange tijd beten onze Kiezkickers hun tanden stuk op het defensieve netwerk van Lohner,. FCSP speelde omslachtig en met te weinig snelheid in het passingspel en ze maakte het de gastheren te gemakkelijk. Na 20 minuten de eerste kans: Coordes bracht het leer vanaf de rechterkant naar het midden, vond Maximilian Dittgen ter hoogte van de eerste paal en die trof duikend met de kop de rechterbenedenhoek – 2-0 (65′).

Daarna was er een grote kans voor gastheren die moediger werden, maar Christopher Schepp joeg het leer een goede meter over vanop 15 meter (66′). Ook Jonas Burke miste nipt de FCSP-behuizing na een corner met een volley (75′). De Boys in Brown deden het beter, na een actie van Dittgen verhoogde Simon Makienok met een laag schot vanaf tien meter naar 0-3 (78′), voordat Lukas Daschner met een schot in de rechterbovenhoek voor de 0-4 eindstand scoorde (87′)

“In de eerste helft straalden we een behoorlijke dominantie uit en ook speelplezier. We creëerden een paar kansen, maar benutten ze niet. Achteraf lieten we eigenlijk niets toe, we waren altijd in de meerderheid en beschermden elkaar.” In de tweede helft werd het spel wilder en waren er te veel technische fouten. Dat kun je verklaren met de drie sessies van gisteren en de sessie van vanmorgen. Maar over 45 minuten kan ik verwachten dat het beter gaat en we toch nog drie doelpunten hebben gemaakt. We hadden niet moeten klagen als Lohne in de tweede helft een doelpunt had gemaakt”, zei hoofdtrainer Timo Schultz over de wedstrijd.

__________

BW Lohne (startelf)

Bollmann – Düker, Oevermann, Homer, Prüne, Westerhoff, Selke, Placke, Sieve, Gill, Tönnies

Hoofdtrainer : Henning Rießelmann

FC St. Pauli

Vasilj (46e Smarsch) – Zander (46e Dittgen), Ziereis (46e Teixeira), Dźwigała (46e Medić), Ritzka (46e Paqarada) – Smith (46e Aremu), Becker (46e Benatelli), Brandt (75e Buchtmann), Kyereh ( 46e Daschner) – Burgstaller (46e Makienok), Coordes

Hoofdtrainer : Timo Schultz

Doelpunten : 0: 1 Burgstaller (42e), 0: 2 Dittgen (65e), 0: 3 Makienok (78e), 0: 4 Daschner (87e)

Scheidsrechter : Theodor Potiyenko

Toeschouwers : 600

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
30 juni 2021 16:00 Voorbereiding Voorbereiding 2021-2022 93'

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
BWL000
FCSP134
Doelpunten
0
4
Assists
0
4
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0