Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

SV Meppen – FC St Pauli

SV Meppen – FC St Pauli

-

Wedstrijdverslag

Aan het einde van hun zomertrainingskamp in Herzlake wonnen onze Kiezkickers hun oefenwedstrijd tegen SV Meppen met 2-1 (1-0). In het Hasetal Stadion van VfL Herzlake scoorde Boris Tashchy de vroege voorsprong op de stip (3e), na rust wist René Guder snel gelijk te maken voor de derdeklasser (51e). U23-aanvaller Christian Stark scoorde het winnende doelpunt (83e) voor onze Kiezkicker en zorgde zo voor een succesvolle afsluiting van het trainingskamp.

In de tweede testwedstrijd van het trainingskamp stuurde hoofdcoach Timo Schultz een ploeg die bijna helemaal nieuw was in vergelijking met de 0: 1 tegen Werder Bremen, alleen de jongere Jannes Wieckhoff stond weer in de basis tegen derdeklasser Meppen. De wedstrijd begon heel goed voor onze Kiezkicker, na amper drie minuten wees scheidsrechter Franz Bokop naar de penaltystip na een fout op Leon Flach. Boris Tashchy greep het leer en trapte in bal in de rechter benedenhoek, meteen de vroege voorsprong (3e).

Onze Kiezkickers domineerde de wedstrijd in het eerste kwartier en kreeg hun volgende kans op een hoekschop. Flach kreeg een kopbal bij de verre paal, maar zette het leer net naast (14e). De Meppenaars – getraind door ex-prof Torsten Frings – bevrijdde zich vervolgens van de druk van de Schultz-Elf en kregen twee hoekschoppen en een vrije trap, maar geen van hen bracht iets op. Kort daarna probeerde Willi Evseev het van op een afstand, zijn schot miste net de rechterbovenhoek (19e). Na een sterke interactie met Christian Viet zette Wieckhoff zich naar door op rechts, maar zijn voorzet vond geen nemer. Toch: het zag er echt goed uit (21e).

Daarna was het een wedstrijd op ooghoogte waarin beide teams geen scoringskansen meer konden creëren. Beide verdedigende rijen lieten niets toe en beide verdedigende rijen waren altijd aanwezig in de weinige spelhervattingen. Zo ging we met de 1-0-voorsprong  in de rust.

Hoofdcoach Schultz voerde vier wijzigingen door voor de tweede helft: Dennis Smarsch, Afeez Aremu, Lukas Daschner en Serkan Dursun verving Svend Brodersen, Rodrigo Zalazar, Daniel-Kofi Kyereh en Boris Tashchy. SVM-coach Frings voerde ook vier wijzigingen door, waaronder René Guder voor Halil El-Helwe. Guder stond nog geen 180 seconden op het veld, toen de aanvaller de gelijkmaker scoorde met een schot vanaf een goede 20 meter (51ste).

De derde divisie club kwam beter uit de rust en had meer kansen, die Smarsch wist te dwarsbomen. Eerst haalde onze doelman net de bal van de lijn na een corner, hij was ook bij de pinken bij de rebound bij de eerste paal en voorkwam de mogelijke 2-1 (55ste). Na nog eens vijf wissels bij onze Kiezkickers (63.) – alleen Rico Benatelli en Christian Viet bleven over vanaf de basiself en speelden door tot het einde – zette invaller Maximilian Dittgen zich vervolgens links door en bracht het leer scherp naar het midden. De twee U23-aanvallers Serkan Dursun en Christian Stark misten maar net in het midden (69e).

Na gelijke speelaandelen delen van de wedstrijd namen de Boys Brown steeds meer controle over de wedstrijd en wilden ze het tweede doelpunt maken, maar de SVM-verdediging liet weinig ruimte en gaf aanvankelijk geen scoringskans meer weg. Zeven minuten voor het laatste fluitsignaal kwam het leer echter bij Stark, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de korte hoek kon schieten – 2: 1 (83ste)!

Hoofdcoach Timo Schultz : “Ik ben tevreden met het resultaat en delen van de wedstrijd, maar ik heb ook genoeg benaderingen gezien waar we verbetering nodig hebben. Als coach ben je nooit helemaal tevreden en het zou me verbazen als dat ooit gebeurt. We hadden vanaf het begin een hele goede toegang. De jongens speelden goed en creëerden kansen. Maar we probeerden niet vaak genoeg te finishen. We stonden niet veel tot niets toe tegen de bal. In de 15 minuten na de wedstrijd Bij rust vlogen de standaarden over onze oren, de gelijkmaker was niet onverdiend. Achterin hadden we weer meer controle over het spel en toen scoorde Christian Stark een mooi doelpunt. Ik ben blij voor hem. ”

Daniel Buballa : “We kwamen goed in de wedstrijd, hadden een goede grip en deden wat we wilden doen – zowel met als tegen de bal. Maar toen raakten we de toegang een beetje kwijt, Meppen kreeg veel tackles in een wedstrijd. Over het algemeen hebben we echter veel dingen geïmplementeerd, zoals kantelen en starten, wat we ook hebben geoefend. ”

SV Meppen

Plogmann – Tankulic, Evseev (46. Bozic), Ballmerz, Egerer, Bünning, Puttkammer, Krüger (46. Andermatt), Al-Haizaimeh (46. Osee), Düker, El-Helwe (46. Guder)

Cheftrainer: Torsten Frings

FC St. Pauli

Brodersen (46. Smarsch) – Wieckhoff (63. Ohlsson), Avevor (63. Zehir), Buballa (63. Senger), Flach (63. Dittgen) – Franzke (63. Stark), Benatelli, Zalazar (46. Aremu), Viet – Kyereh (46. Daschner), Tashchy (46. Dursun)

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Tashchy (3., FE), 1:1 Guder (51.), 1:2 Stark (83.)

Scheidsrechter: Franz Bokop

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
2 september 2020 22:28 Voorbereiding Voorbereiding 2020-2021 93'

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SVM011
FCSP112
Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0