Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 9: FC St. Pauli – VfL Osnabrück

Speeldag 9: FC St. Pauli – VfL Osnabrück

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli verloor de wedstrijd van vrijdagavond tegen VfL Osnabrück met 0-1. Terwijl de gastheren bijna de hele duur van de wedstrijd domineerden en talloze kansen creëerden, had VfL één goede kans om het winnende doelpunt van David Blacha kort voor tijd te scoren (85e).

Hoofdcoach Timo Schultz had de vorige speeldag in Paderborn een goede prestatie van zijn team gezien en daarom beperkte hij zich tot twee wisselingen in de basisopstelling. Voor aanvoerder Christopher Avevor, die met voetproblemen moest passen, nam Philipp Ziereis de plaats in de centrale verdediging in en de armband over. En voor Maximilian Dittgen schoof Rico Benatelli naar de startende line-up. Gastcoach Marco Grote reageerde met drie wijzigingen op de eerste nederlaag van het seizoen in de voorgaande week en bracht Lukas Gugganig, Kevin Wolze en Luc Ihorst voor Ken Reichel, Ludovit Reis en Maurice Multhaup.

Vanaf het begin ontwikkelde zich een levendig spel waarin het de gastheren waren die de eerste noemenswaardige aanvallende actie konden boeken. Maar de finish van Finn Ole Becker vanaf 17 meter miste nog de nodige precisie (8e). De jongeling begon vrolijk te spelen en slechts twee minuten later probeerde hij het opnieuw vanuit een vergelijkbare positie, dit keer miste de bal net de rechterpaal. Hoewel de gasten geen oplossing vonden in het offensief, bevonden de bruin-witten zich in andere veelbelovende situaties, waarbij Benatelli in het strafschopgebied werd geblokkeerd (15e).

De wedstrijd bleef intens, maar omdat de ploeg van Osnabrück nu beter toegang had en de verdeging van St. Pauli nauwelijks iets toestond, gebeurde er weinig in de strafschopgebieden. Een kopbal van Simon Makienok in de 39e minuut was het volgende en laatste aanvallende teken van leven in de eerste helft. In rugligging kon de aanvaller niet genoeg druk uitoefenen achter de bal en zo ging het 0-0 de rust in.

Beide teams naderden de tweede ronde met ongewijzigd personeel en onze Kiezkickers zaten gelijk weer in de wedstrijd. Kevin Lankford probeerde het na een hoekschop vanuit een scherpe hoek, maar zijn schot belandde alleen op het doel (51.). Toen had Makienok de voorsprong aan de voet. Kofi Kyereh won de bal in de pers en zette de Deen in het strafschopgebied. Dit kon gastbewaarder Philipp Kühn (55e) niet overwinnen.

Nadat Rodrigo Zalazar een vrije trap van ongeveer 30 meter net over het doel omcirkelde, reageerde gastcoach Grote en bracht nieuwe staf met Reis en David Blacha (60ste). Lukas Daschner kwam in de wedstrijd voor Becker in de Kiezkickers (62e) en kende een goede start met een gevaarlijke kopbal (64e). De gastheren zetten nu echt druk. Een vrije trap van Zalazar vanaf de linkerrand van het strafschopgebied werd alleen door keeper Kühn met zijn vuisten (67e) weggewerkt.

Na verdere veranderingen bracht Schultz Marvin Knoll, Dittgen en Boris Tashchy, de Kiezkicker had even tijd nodig om hun weg terug te vinden naar hun linie. VfL kon echter niet profiteren van de korte fase van wanorde. Een schot van Gugganig links van het doel was de enige kans voor de gasten (75ste). Daarna nam FC St. Pauli de leiding weer over. Dittgen overwon twee tegenstanders aan de linkerkant en bediende Lankford in het strafschopgebied, die vanuit een goede positie mistte (84ste).

In plaats daarvan maakte Osnabrück het doelpunt. Robin Himmelmann wist sterk te pareren met zijn voet tegen Etienne Amenyido, maar stond machteloos toen David Blacha opschoot (85ste). Makienok had in blessuretijd in ieder geval de gelijkspel kunnen veiligstellen met een kopbal uit een corner vanaf rechts, maar het mocht niet zijn.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Ziereis (72. Knoll), Lawrence, Buballa (72. Dittgen) – Zalazar, Benatelli (87. Matanovic) – Lankford, Becker (62. Daschner), Kyereh (72. Tashchy) – Makienok

Hoofdcoach : Timo Schultz

VfL Osnabrück

Kühn – Gugganig, Trapp, Beermann – Wolze, Taffertshofer (60. Reis), Henning (60. Blacha), Ajdini (82. Engel) – Kerk (68. Schmidt) – Ihorst, Amenyido

Cheftrainer: Marco Grote

Doelpunten : 0: 1 Blacha (85e)

Bes. Incident :

Gele kaarten : – / Henning, Beerman, Henning, Amenyido

Scheidsrechter : Dr. Matthias Jöllenbeck (Freiburg)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
27 november 2020 18:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 10 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
VFL011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
3James Lawrence Verdediger
4Philipp Ziereis 5 Verdediger
7Kevin Lankford Middenvelder
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
15Daniel Buballa 11 Verdediger
16Simon Makienok Aanvaller
20Finn Ole Becker 13 Middenvelder
26Rico Benatelli 34 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 24 Aanvaller
13Lukas Daschner 20 Middenvelder
24Boris Tashchy 17 Aanvaller
11Maximilian Dittgen 15 Middenvelder
5Marvin Knoll 4 Middenvelder
34Igor Matanovic 26 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
0
4
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0