Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 9: Eintracht Braunschweig – FC St. Pauli

Speeldag 9: Eintracht Braunschweig – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli blijft voorlopig buitenhuis een onneembare vesting. Bij Eintracht Braunschweig wonnen onze Kiezkickers met 0-2 (0-0) door doelpunten van Christopher Buchtmann (76) en Cenk Sahin (80). Na een zwakke eerste helft – Robin Himmelmann moest meermaals zijn elftal van een afgang behoeden en stopte zelfs magistraal een strafschop – toonde onze FCSP-wilskracht en boekte op basis van de 2e helft de verdiende vierde uitoverwinning van het seizoen.

Cheftrainer Olaf Janssen had voor de wedstrijd tegen de Leeuwen geen omzettingen gedaan en stuurde dezelfde 11 op het terrein als tegen Fortuna Düsseldorf. De grootste veranderingen waren echter te noteren op de bank. Doelman Svend Brodersen nam voor het eerst plaats op de bank – Philipp Heerwagen was out met een voetblessure – en ook de uit blessure teruggekeerde Christopher Buchtmann en Aziz Bouhaddouz namen plaats op de bank. Ook onze nieuwe Sportchef Uwe Stöver -die sinds zondag officieel in dienst is – nam plaats op de bank.

Braunschweig-coach Torsten Lieberknecht moest wel ingrijpen in zijn start-elf. Mirko Boland, Salim Khelifi en Maximilian Sauer waren de drie spelers die de vorige speeldag van het veld werden verwezen bij de nederlaag in Regensburg. Daarnaast was aanvaller Christoffer Nyman geblesseerd. Niko Kijewski, Louis Samson, Onel Hernandez en Suleiman Abdullahi kwamen in de ploeg.

De nieuw samengestelde gastheren hadden al in het begin een grote kans om op voorsprong te komen maar Robin Himmelmann had een wereldsave klaar op de poging van Domi Kumbela (2.). Na een lange inworp was de aanvaller aan de bal gekomen en kon van dichtbij afdrukken. Ook bij een schot van Abdullahi stond Himmelmann stond op de juiste plaats (10e). Net daarvoor had Sami Allagui met een kopbal voor het weinige gevaar aan de kant van FCSP gezorgd (9e).

In de turbulente beginfase hadden de gastheren het betere van het spel en hadden ook de betere kansen. Lasse Sobiech bracht in de strafschopgebied Ken Reichel ten val en scheidsrechter Manuel Gräfe wees terecht naar de stip. Himmelmann liet opnieuw zijn klasse zien door niet alleen de strafschop te stoppen maar ook de rebound magistraal uit het doel te ranselen(12e). Eintracht liet zich door deze misser niet uit het lood slaan en domineerde de wedstrijd compleet. Kansen stapelden zich op en via Jan Hochscheidt – die de geblesseerde Reichel was komen vervangen – met een afgeweken bal (25’) en Steffen Nkansah met het hoofd (32′) had Braunschweig de mogelijkheden om op voorsprong te komen.

Ondanks nog verdere tegenslagen voor blauw-geel – ook Hochscheidt moest van het veld (38) – ging het spel maar 1 richting uit. De leeuwen duwde door en St Pauli had alle moeite van de wereld om de nul te houden. Himmelmann en een nodige dosis geluk zorgde ervoor dat FCSP zonder tegendoelpunt de rust inging. Coach Janssen gereageerd op de problemen op het middenveld en bracht in de tweede helft Johannes Flum in plaats van Jeremy Dudziak.

Ook bij het begin van de 2e helft zat er meteen tempo in de wedstrijd. Eerst was er een grote kans voor Allagui die keeper Jasmin Fejzic kon passeren maar de hoek was de scherp geworden om te scoren (48’). Vervolgens verscheen Abdullahi alleen voor Himmelmann, maar Neudecker voorkwam met een lang been erger (49′). Ondanks deze kans voor Braunschweig begon FCSP greep op de partij te krijgen en onze Kiezkickers konden steeds meer druk naar voren zetten. Die leidde tot kleine kansen voor Flum (57) en Daniel Buballa (58e). Braunschweig in tegenstelling tot de eerste helft straalde niet meer veel gevaar uit. Alleen een lange inworp van Kijewski zorgde nog voor verwarring in het strafschopgebied van de FCSP, maar Abdullahi miste de bal (63).

Voor Neudecker was de wedstrijd voorbij en Buchtmann mocht zijn terugkeer op het groene gras vieren (66). De middenvelder stond tien minuten op het terrein toen hij met een sterke actie de 0-1 op het bord schoot. Na een dubbele pas met Cenk Sahin had Christoph vrije baan naar Fejzic, en schoot met de perfecte curve de bal over de doelman (76). De gastheren moesten bij deze achterstand nog meer risico nemen en wisten dat de Kiezkickers zo dodelijk konden omschakelen. Sahin die vlak ervoor nog zelf aangever was werd door Buchtmann op avontuur gestuurd, kapte Gustav Valsvik uit en schoot droog de 0-2 op het bord (80).

In de laatste minuten kwam een soeverein spelende FCSP niet meer in de problemen. Alleen Abdullahi dwong Himmelmann nog tot een laatste parade (87). Het slotsignaal klonk en FC St. Pauli behaalt zo tien op twaalf op verplaatsing.

Eintracht Braunschweig

Fejzic – Baffo (78. Tietz), Valsvik, Reichel (23. Nkansah) – Moll, Samson – Hochscheidt (38. Becker), Kijewski – Hernandez, Abdullahi, Kumbela

Cheftrainer: Torsten Lieberknecht

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig, Neudecker (66. Buchtmann) – Sobota, Sahin, Dudziak (46. Flum) – Allagui (77. Bouhaddouz)

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 0:1 Buchtmann (76.), 0:2 Sahin (80.)

Gele kaarten:

Penalty: Himmelmann stopt penalty teen Hernandez (12.)

Scheidsrechter: Manuel Gräfe

Toeschouwers 22.695

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
30 september 2017 13:00 Tweede Bundesliga 2017-2018 9 93'

Stadion

Eintracht-Stadion
Hamburger Str. 210, 38112 Braunschweig, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
EBS000
FCSP022

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
3Lasse Sobiech Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
20Richard Neudecker 10 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 20 Middenvelder
7Bernd Nehrig Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
8Jeremy Dudziak 23 Middenvelder
23Johannes Flum 8 Middenvelder
11Sami Allagui 9 Aanvaller
9Bouhaddouz Aziz 11 Aanvaller

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Doelpunten
0
2
Assists
0
2
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0