Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Speeldag 9: 1. FC Nürnberg – FC St. Pauli

Speeldag 9: 1. FC Nürnberg – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli speelde op zondag – 6 oktober 2019 13u30 – 1: 1 bij 1.RC Nürnberg. In de eerste helft bracht Viktor Gyokeres onze Kiezkickers op voorsprong (23 ‘) en na de pauze maakt FCN kapitein Hanno Behrens gelijk (50’). Door deze puntendeling blijven onze Kiezkicker  voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen, maar ze wachten wel nog steeds op de eerste uitoverwinning van het seizoen.

Bij het duel in Nürnberg ontmoetten de twee teams in vorm elkaar. FCN was steeds beter en beter geworden in de laatste wedstrijden en had vijf wedstrijden op rij niet verloren. Hetzelfde gold voor het team van Jos Luhukay, dat in dezelfde periode zelfs twee punten meer had behaald dan FCN. Dienovereenkomstig zagen beide hoofdcoaches geen reden – na de respectieve overwinningen van hun teams tegen Hannover en Sandhausen op de vorige speeldag – tot wisselen en stuurden hun teams ongewijzigd op het grasveld. Ook tactisch waren er in het begin geen veranderingen.

Het was daarom interessant om te zien welke van ploegen het momentum van de vorige week beter konden benutten. Er was echter in de vroege stadia geen animo omdat beide teams gedisciplineerd en defensief attent speelden. Dus duurde het even voor dat er kansen waren te noteren. Ryo Miyaichi probeerde het, maar werd gehinderd door Viktor Gyokeres en kan niet doorzetten (9). Georg Margreitter had de eerste kans voor Nürnberg na een vrije trap van Johannes Geis (10 ‘). Buiten het langeafstandsschot van Nikola Dovedan, stokte het aan beide kanten in het aanvallende spel.

Dan werd het merkwaardig in de 23e minuut: Finn-Ole Becker stuurde Sebastian Ohlsson door aan de rechterkant, die voorzette en waar uiteindelijk Gyokkeres de 0-1 tegen de netten trapte. Echter, de assistent aan de zijkant had Ohlsson vermeend buitenspel zien staan en stak reeds vroeg de vlag op. Na de beoordeling door de video-scheidsrechter, werd het doelpunt alsnog gegeven, ondanks de gedeeltelijk begrijpelijke protesten van de Nürnberg. De gastheren zochten vervolgens consequenter de weg naar voren. De beste kansen waren er voor Hanno Behrens en Robin Hack om gelijk te maken, maar zij werden steeds afgeblokt (31.). Zelfs Lukas Jäger kon de bal niet – na hoekschop van Geis – op het doel van Robin Himmelmann (35.) krijgen.

De Kiezkickers speelden – onder steeds toenemende druk van het FCN – de counter, maar FCN had nog steeds betere kansen. Zo probeerde Behrens van ver bovenop het doel, nadat Himmelmann uit het doel was moeten komen om de bl weg te koppen (41.). En ook tegen het afgeweken schot van Michael Frey was de keeper attent (42.). Uiteindelijk verijdelde Himmelmann hun grootste kans op gelijkmaker met een schitterende redding tegen Hack in blessuretijd in de eerste helft. Het was dus aan het einde van de eerste helft gevleid dat FCSP met 0-1 de kleedkamers introk.

In de tweede helft probeerde FC St. Pauli om niet vastgezet te worden op eigen strafschopgebied. Maar in de 50e minuut kreeg Behrens de kans om gelijk te maken. Waldemar Sobota had net daarvoor met zijn voet een pass in het strafschopgebied ontzet, maar de bal viel pardoes voor de voeten van de kapitein van Nürnberg, 1-1. Onze Kiezkickers toonden de juiste reactie en stonden bijna direct terug aan de leiding. Na goed voorbereidend werk van Miyaichi kon Gyokkeres echter op het laatste moment worden tegengehouden door Oliver Sorg (52.). Als gevolg daarvan zagen de ongeveer 3.000 St. Pauli-fans die waren meegereisd een open wedstrijd waarin beide teams duidelijk wilden winnen.

In de 65e minuut had FCSP bijna een reden om het te vieren. Matt Penney bereikte Mats Møller Dæhli en de Noor trapte de bal onder de lat. Maar omdat Penney terug op het veld liep en voor de ogen van keeper Christian Mathenia – en dus buitenspel – stond, weigerde scheidsrechter Lasse Koslowski de treffer te erkennen. Nürnberg kwam na de gelijkmaker via Hack tot een volgende kans, maar ook hier stond Himmelmann pal (75.). De Duitse international U21 had nog een unieke kans via een kopbal, maar gelukkig kopte hij de niet te missen kan vanop 11 meter langs het doel (81 ‘). Hack bleef de meest opvallende speler op het grasveld want in de 86e minuut hadden onze Kiezkickers opnieuw geluk dat hij – na een hoekschop – alleen de pal trof.

In de slotfase was Nürnberg dichter bij de overwinning, maar St. Pauli had op het laatst de grootste mogelijkheid. In blessuretijd had invaller Borys Tashchy het doelpunt aan de voet, maar Mathenia redde in uiterste nood. Dus het was uiteindelijk een verdiende puntenverdeling in het Max Morlock Stadion.

1. FC Nürnberg

Mathenia – Sorg, Margreitter, Sörensen, Handwerker (87. Valentini) – Jäger – Geis (70. Medeiros), Behrens – Dovedan (84. Kerk), Frey, Hack

Cheftrainer: Damir Canadi

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Buballa, Penney – Becker (90.+1 Carstens) – Miyaichi, Møller Dæhli, Knoll, Sobota (87. Buchtmann) – Gyökeres (71. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 0:1 Gyökeres (23.), 1:1 Behrens (50.)

Gele kaarten: Geis, Hack, Frey / Ohlsson

Scheidsrechter: Lasse Koslowski (Berlin)

Toeschouwers: 32.117

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Einde wedstrijd
6 oktober 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 93'

Stadion

Max-Morlock-Stadion
Max-Morlock-Platz 1, 90471 Nürnberg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCN011
FCSP101

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
17Matt Penney Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
43Sebastian Ohlsson Verdediger
28Waldemar Sobota 10 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 28 Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
37Finn Ole Becker 38 Middenvelder
38Florian Carstens 37 Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
9Viktor Gyökeres 24 Aanvaller
24Boris Tashchy 9 Aanvaller
Doelpunten
1
1
Assists
0
1
Gele kaarten
3
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0