Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 8: SC Paderborn – FC St. Pauli

Speeldag 8: SC Paderborn – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft met 2-0 (1-0) verloren bij SC Paderborn 07. In een levendig duel mistte Rodrigo Zalazar voor FCSP vanop de stip (21e). Robin Himmelmann redde ook een penalty, maar Dennis Srbeny scoorde in de rebound (39e). Na rust scoorde Chris Führich al vroeg het tweede doelpunt (56e) voor het SCP, dat dankzij een sterke tweede helft uiteindelijk ook de overwinning behaalde.

Vergeleken met de 3-0 thuisnederlaag tegen Karlsruher SC bijna twee weken geleden, voerde hoofdcoach Timo Schultz vier wijzigingen door voor de wedstrijd bij SC Paderborn 07. Christopher Avevor, James Lawrence, Kevin Lankford en Maximilian Dittgen startten in plaats van Marvin Knoll, Luca Zander, Leart Paqarada en Rico Benatelli. Paderborn-coach Steffen Baumgart zag na de duidelijke 4-0-zege in Darmstadt geen reden om zijn startende XI te veranderen.

“Ik zou blij zijn als het op het veld heen en weer gaat en beide teams met veel enthousiasme en passie spelen”, zei Timo Schultz voor de wedstrijd. En zo zou het ook gebeuren, want beide teams zagen af van een inloopperiode, de opbouw van de tegenstander aan beide kanten werd vroegtijdig verstoord. In de beginfase waren er echter geen kansen omdat beide verdedigingslinies consequent verdedigden. Een mogelijkheid ontstond na een inworp voor de opgerukte Sebastian Ohlsson. Met een linksbenig schot van 18 meter raakte hij Simon Makienok (9′) die op de grond lag.

Dan de grote kans om de leiding te nemen voor de Kiezkickers: na een perfecte voorzet van Kevin Lankford kopte Maximilian Dittgen een kopbal van zeven meter maar net naast links – daar zat meer in (12′). Aan de andere kant ging Christopher Antwi-Adjei langs verschillende Kiezkickers het strafschopgebied in, maar Julian Justvan miste duidelijk zijn lage voorzet (16′). Opwinding dan slechts drie minuten later in het SCP-strafschopgebied, toen de FC St. Pauli een handsbal claimden van Svante Ingelsson. Na het gebruik van VAR, wees Christian Dingert terecht op het punt. Rodrigo Zalazar schoot met zijn centraal geplaatste bal op Leopold Zingerle, die voorkwam dat de Schultz-Elf lopend op voorsprong kwam (21′).

Het spel bleef intens, Paderborn met meer balbezit, maar de Kiezkickers met de volgende kans: na goed teamwerk met Lankford drong Ohlsson het strafschopgebied aan de rechterkant binnen en zette terug op Daniel-Kofi Kyereh. Een man uit Paderborn wist zijn schot op acht meter afstand nog te blokkeren (27′). Paderborn later met overgewicht en enkele goede kansen. Eerst kon James Lawrence een schot blokkern van Dennis Srbeny (35′), voordat Chris Führich de buitenpaal vanop 14 meter (36′) raakte. Nadat Zalazar een fout maakte op Ingelsson, kregen de gastheren ook een penalty. Srbeny stapte op en vond Himmelmann op zijn weg, maar de spits droeg daarna de rebound over de lijn (39′). Omdat Zingerle een schot van Lankford vanuit de rechter benedenhoek (44e) kon vissen, ging we rusten met 1-0.

Beide teams keerden qua personeel onveranderd terug op het veld. Na rust was er geen verveling, beide ploegen bleven trouw aan hun lijn en bleven zoeken naar de weg vooruit. Dittgen zat vervolgens links door en bracht de bal hoog in het midden. Makienok probeerde het artistiek met een omhaal, maar hij raakte de bal niet goed (53ste). Aan de andere kant werd het lastig: Srbeny kwam uit een scherpe hoek vrij tot het einde, maar vanaf tien meter raakte hij alleen de buitenste paal (54′).

Een vroege pressie van de gastheren zorgde daarna voor de 2-0 voorsprong. Avevor werd aan de rechterkant heftig gestoord, de geblokkeerde bal belandde op Srbeny en hij kopte in het midden naar Führich, die Himmelmann met een geplaatst 18 meter laag schot in de rechter benedenhoek geen kans gaf om te verdedigen – 0: 2 (56.) . Nadat Christopher Avevor een schot van Führich beslissend wist af te weren (59e) en Lawrence een kopbal na de daaropvolgende hoek voor de lijn (60e) weggooide, voerde Schultz zijn eerste twee wijzigingen door. Afeez Aremu en Lukas Däschner nu Rodrigo Zalazar en Maximilian Dittgen (62e).

Even later bediende Finn Ole Becker de doorgestootte Ohlsson in het strafschopgebied van het SCP, maar zijn schot vanuit de halfrechtse positie ging ver overheen (66ste). Himmelmann moest opnieuw ingrijpen tegen Antwi-Adjei, maar hij had geen problemen met zijn linkerschot (68ste). Bij een afgebogen schot van Srbeny greep hij ook veilig (69e). De slotfase brak zo langzaam aan dat de Schultz-Elf twee doelpunten nodig had om niet met lege handen terug te keren naar Hamburg. De Kiezkicker hadden hun comebackkwaliteiten al bewezen, in Bochum in Darmstadt wisten ze met late dubbele treffers een 0-2 achterstand om te draaien.

Paderborn bleek echter een harde noot om te kraken, aangezien de Kiezkickers de nodige daadkracht misten tegen de goed gespreide SCP-verdediging. Makienok kreeg de kans om het volgende doelpunt te maken, maar na een lage voorzet van Ohlsson in de draai mikte hij veel te hoog (73). Nadat Ohlsson een vrije trap van de gastheren naar de lat had verlengd (75e), deed Schultz nog drie wissels. Marvin Knoll, Luca Zander en Boris Tashchy verving Sebastian Ohlsson, Finn Ole Becker en Daniel-Kofi Kyereh (77e).

De Kiezkicker verhoogde de druk en de hoop ontkiemde toen Daschner Tashchy met eenafstandsschot vanop 15 meter de aansluitingstreffer leek te maken. Na gebruik van VAR werd de treffer terecht afgekeurd, Daschner stond eerder buitenspel (83e). In de slotminuut, na balverlies op eigen helft tegen invaller Prince-Osei Owusu, voorkwam Himmelmann de 3-0 (90ste), even later was het voorbij.

SC Paderborn 07

Zingerle – Dörfler, Hünemeier, Schonlau, Collins – Justvan (70. Terrazzino), Schallenberg, Ingelsson (78. Vasiliadis) – Führich (70. Pröger), Srbeny (78. Owusu), Antwi-Adjei (89. Okoroji)

Cheftrainer: Steffen Baumgart

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson (77. Knoll), Avevor, Lawrence, Buballa – Lankford, Zalazar (62. Aremu), Becker (77. Zander), Dittgen (62. Daschner) – Kyereh (77. Tashchy) – Makienok

Cheftrainer: Timo Schultz

DoelpuntenTore: 1:0 Srbeny (39.), 2:0 Führich (56.)

Bes. Vorkommnis: Zingerle stopt elfmeter Zalazar (21.) / Himmelmann stopt elfmeter van Srbeny (39.)

Gele Karten: Collins / Kyereh, Avevorpa

Scheidsrechter: Christian Dingert (Lebecksmühle)

Bron : www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
21 november 2020 13:00 Tweede Bundesliga 2020-2021 8 93'

Stadion

Benteler-Arena
Paderborner Str. 89, 33104 Paderborn, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SCP112
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson 5 Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
3James Lawrence Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
7Kevin Lankford Middenvelder
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
11Maximilian Dittgen 13 Middenvelder
14Afeez Aremu Middenvelder
16Simon Makienok Aanvaller
17Daniel-Kofi Kyereh 24 Aanvaller
20Finn Ole Becker 19 Middenvelder
13Lukas Daschner 11 Middenvelder
19Luca Zander 20 Verdediger
5Marvin Knoll 2 Middenvelder
24Boris Tashchy 17 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
2
0
Assists
0
0
Gele kaarten
1
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0