Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Speeldag 8 : H$V – FC St. Pauli

Speeldag 8 : H$V – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Bij de eerste Derby – sinds februari 2011 – bleef de eindstand tussen Hamburgere SV en FC St. Pauli zoals hij begon , 0-0. Voor 57.000 toeschouwers leverden beide teams – in het uitverkochte Volksparkstadion – een wedstrijd die bol stond van de duels, die weinig hoogtepunten kende en daarmee eindigde op een billijke puntendeling.

Voor de eerste derby tegen de “Rothosen” sinds de 0-1 winst van FCSP – 16 februari 2011 – stuurde Markus Kauczinski dezelfde elf Kiezkickers het veld op als de afgelopen speeldag. Deze selectie had op woensdagavond  -26 september 2018 in het Millerntor-Stadion – een 2-1 thuisoverwinning behaald ​​tegen SC Paderborn. Alleen op de bank waren 2 vervangingen te noteren, Bernd Nehrig en Sami Allagui namen de plaats in van Florian Carstens en Jan-Marc Schneider.

De stemming was voor de start al geweldig, de geheel in wit geklede FCSP aanhang had een geweldige choreografie in petto, dan rolde de bal. In de best mogelijke omstandigheden -veel zon en 15 graden – begonnen beide teams aan het spannende duel. Onze Kiezkickers lieten de bal aan de “Rothosen (rode broeken)”, toch stoorde het al vroeg de opbouw op de helft van de tegenstander. Vanaf de eerste minuut gingen beide teams meteen stevig in de duels, niemand verloor een bal zonder voorafgaand gevecht.

De eerste kans van de wedstrijd was voor onze FCSP: Marvin Knoll bracht een vrije trap halverwege het veld in het strafschopgebied: Johannes Flum klom het hoogste maar Julian Pollersbeck klemde de bal onder zich (7). Het zou lang de enige noemenswaardige scène voor een doel blijven. Op het bruin-witte verdedigingszone beten de “Rothosen” hun tanden steeds stuk. Robin Himmelmann hoefde niet in te grijpen, zijn collega aan de overkant Pollersbeck voorlopig  ook niet.

Toen was er de eerste mogelijkheid voor de gastheren: Op een hoekschop van Aaron Hunt klom David Bates het hoogst, zijn kopbal vanop zeven meter vloog licht afgebogen voorbij het doel van Himmelmann (25). De “Rothosen” bleven meer balbezit hebben, maar onze jongens in Brown lieten door hun loop- en duels sterkte niets toe. Gotoku Sakai kon via rechts de bal voor het doel zwieren, Fiete Arp klom het hoogste maar kopte de bal over (39.).

Aan de overkant drong Daniel Buballa het strafschopgebied aan de linkerkant binnen en speelde terug naar Mats Møller Dæhli. Zijn schot vanop links werd helaas geblokkeerd door de “Rothosen”. Even later probeerde Dimitrios Diamantakos het direct – na een voorzet van Buballa – maar zijn schot vanop acht meter ging links voorbij het doel (44′). Niet veel later klonk het rustsignaal. Doelpuntloos gingen beide teams de kleedkamer en kwam een einde aan een helft waar hard om de bal gevochten werd maar het nooit onsportief werd.

Onveranderd kwamen bij teams uit de cabines. Het beeld van de wedstrijd bleef ook onveranderd: onze Kiezkickers stonden compact en verdedigden vanaf de middenlijn, de “Rothosen” hadden nog steeds meer balbezit maar dat had nauwelijks impact op de kansen. Alleen een vrije trap van Douglas Santos bereikte het doel, maar Himmelmann zou aanwezig zijn geweest als de bal niet boven op het doel was geëindigd (51.).

In de 59e minuut – toen Gerald Asamoah zeven jaar geleden het winnende doelpunt scoorde in de laatste derby – was er de eerste aanval van onze Kiezkickers na de rust. Christopher Buchtmann had voldoende ruimte aan de linkerkant en stak door naar het midden van het doel waar Diamantakos stond. De aanvaller kopte op doel, maar kreeg niet voldoende kracht achter de bal en dus geen problemen voor Pollersbeck (59.). Aan de overkant werd het even heet: Orel Mangala bediende Hee-chan Hwang, die zich eerst vast liep, met een gelukje terug in balbezit kwam en net naast de rechter paal punterde (60).

Het spel kwam nu in een stroomversnelling, de duels werden nog intenser. Het duurde echter een tijd vooraleer de volgende doelkans er kwam, maar Himmelmann had geen problemen met het schot van vervanger Khaled Narey (70′). Kort nadat HSV-coach Christian Titz zijn derde en laatste verandering had gedaan, deed FCSP zijn eerste veranderingen: Henk Veerman kwam voor Diamantakos (73) en Richard Neudecker voor Møller Dæhli (76).

Na deze wissels gingen onze Kiezkickers offensiever spelen. Na een dubbele pass met Flum probeerde Buchtmann het vanop 22 meter. Het leer vloog echter duidelijk over het doel (77.). Mangala probeerde het niet veel later vanaf de 2e lijn , maar het leer zeilde zelfs nog duidelijker over het doel heen (78.). Toen kwam de derde en laatste verandering: Ersin Zehir kwam voor Flum (83.). Zo deed Kauczinski dezelfde wissels als tegen Paderborn, Neudecker, Veerman en Zehir waren toen betrokken bij een beslissende 2-1 overwinning.

Vandaag ook? Helaas niet… In de laatste minuten zochten beide ploegen de weg naar voor, maar een treffer zou niet vallen. Ook omdat Marvin Knoll het leer van iets meer dan 20 meter net naast de HSV-doel schoot (90e) en de terugtredende Pollersbeck Sahins-poging vanop 40 meter net over de lat duwde (90 + 2) zette. Dus eindigde een derby die bol van de duels stond zonder doelpunten – een verdiend gelijkspel.

Hamburger SV

Pollersbeck – Sakai, Bates, van Drongelen, Douglas Santos – Janjicic – Hwang (65. Narey), Mangala, Holtby, Hunt (53. Ito) – Arp (72. Lasogga)

Cheftrainer: Christian Titz

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum (83. Zehir), Knoll – Sahin, Buchtmann, Møller Dæhli (76. Neudecker) – Diamantakos (73. Veerman)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Gele kaarten: Arp, Janjicic / Sahin, Flum, Buchtmann

Scheidsrechter: Markus Schmidt (Stuttgart)

Toeschouwers: 57.000 (ausverkauft)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
30 september 2018 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 8 93'

Stadion

Volksparkstadion
Imtech Arena, 22525 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
HSV000
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
8Jeremy Dudziak Middenvelder
4Philipp Ziereis Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
23Johannes Flum 31 Middenvelder
31Ersin Zehir 23 Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 20 Middenvelder
20Richard Neudecker 14 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 25 Aanvaller
25Henk Veerman 18 Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0