Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 8: FC St. Pauli – SV Sandhausen

Speeldag 8: FC St. Pauli – SV Sandhausen

-

Wedstrijdverslag

Wat een overtuigende wedstrijd! Op de 8e speeldag konden onze Boys in Brown de volgende overwinning van het seizoen opeisen en de reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag voortzetten. Youngster Finn Ole Becker (8e) en Viktor Gyokeres (45e + 1e) scoorden voor onze Magische FCSP. FC St. Pauli klimt zo naar de zesde plaats in de rangschikking.

Voor de wedstrijd tegen SV Sandhausen veranderde hoofdcoach Jos Luhukay – in vergelijking met de wedstrijd tegen VfL Osnabrück – zijn elftal noodgedwongen op enkele posities. Voor de geblesseerde centrale verdediger James Lawrence (spierproblemen) zette onze coach de Kiezkicker Daniel Buballa in het centrum van de verdediging. Zijn positie linksachter werd ingenomen door Matt Penney. Zo kwamen Waldemar Sobota en Viktor Gyokkeres in het elftal. Sobota nam Penney’s positie in als de linker vleugelspeler. Gyokkeres verving de eveneens geblesseerde Dimitrios Diamantakos (spierblessure) in de aanval. Tactisch schakelde Luhukay om van 4-2-3-1 naar 4-1-4-1.

De regenachtige voetbalmiddag begon met een racket: na een korte sprint trapte Finn Ole Becker – in de 8e minuut – vanop een afstand van 20 meter staalhard op het doel van Sandhausen. De bal verdween in de rechter beneden hoek. Eerste kans, eerste doelpunt – dat was sterk van onze FCSP!

In de volgende minuten ging het aan een hoog tempo op en af. We waren bijna 14 minuten onderweg toen de bezoekers ternauwernood aan de 2-0 ontsnapten. Helaas kopte Gyokeres de krachtige voorzet van Mats Moller Dæhli recht in de armen van SVS-keeper Martin Fraisl. Een paar seconden later werd het ook gevaarlijk aan de overkant, maar Becker kon met zijn hoofd de bal net op tijd in hoekschop koppen. In de 23e minuut kon SV Sandhausen een sterk getrapte vrije trap vanop 22 meter niet in het FCSP doel doen verdwijnen. Het schot van Leart Paqarada miste maar nipt het doel.

Aan het begin van het laatste kwartier van de eerste helft was de situatie opnieuw turbulent in beide strafschopgebieden. Na een vrije trap landde de bal bij Marvin Knoll, maar zijn schot vond helaas geen medestander (30). Na dit offensief werden onze jongens steeds dominanter. In de 34e minuut slaagde Gyökeres er bijna in om de bal in het doel van de SVS te plaatsen, maar hij kon niet genoeg kracht achter de bal zetten. In de laatste minuten voor het rustsignaal bleven onze Kiezkickers druk zetten. Gyökeres probeerde zijn geluk opnieuw met het hoofd, maar helaas kopte hij de voorzet van Mats Møller Dæhli op de deklat (43′). Kort daarna probeerde Waldemar Sobota het opnieuw vanop 15 meter, maar zijn schot ging niet over de doellijn. Heel het stadion voelde dat onze Kiezkickers niet tevreden waren met de 1-0 voorsprong – en lang duurde dat gevoel niet. De laatste aanval leverde alsnog een doelpunt op van Gyökeres , die na een geweldige combinatie van Møller Dæhli en Ryo Miyaichi de bal in het doel van SV Sandhausen kon trappen (45 + 1). Meteen de ruststand, 2-0.

Beide teams begonnen onveranderd aan de tweede helft van de wedstrijd. De eerste gevaarlijke actie vond plaats in de 49e minuut, maar Knoll kon de voorzet van Møller Dæhli net niet goed genoeg in het strafschopgebied controleren. Ondertussen beproefde Marlon Frey zijn geluk in het andere strafschopgebied, maar de bal ging duidelijk het doel voorbij (50e).

In de volgende minuten werd FCSP steeds dominanter. Sobota beproefde zijn geluk met een schot van dichtbij, maar deze werd op het laatste moment geblokkeerd (57.) . Knoll’s vrije trap vanaf 30 meter ging net voorbij de rechterkant van het doel (59.). In de 66e minuut hing de 3-0 heel duidelijk in de lucht. Gyökeres ging alleen op doel nadat hij Aleksandr Zhirov uitspeelde, maar stuitte helaas op keeper Fraisl – jammer.

In de 76e minuut werd het warm voor doel van FC St. Pauli, maar Himmelmann en Leo Østigård konden het doelpunt van Kevin Behrens voorkomen. En zelfs in de 80e minuut slaagde ex-Kiezkicker Aziz Bouhaddouz erin niet in het leer niet over de streep te trekken.

In de slotminuten probeerden beide teams opnieuw alles naar voren te werpen. Himmelmann kon het scherpe schot van Bouhaddouz van dichtbij afweren met een sterke redding (84 ‘). Aan de andere kant kon Knoll helaas de 3-0 niet maken(87.). Zijn schot ging ondanks de vrijstaande positie via de hand van Fraisl net voorbij de linkerpaal . Kort voor het einde probeerde Biada zijn geluk met de laatste offensieve actie voor de doel van Himmelmann, maar onze doelman stond opnieuw op de juiste plaats met een sterke redding (90 ‘). Ook de poging van Miyaichi om het laatste doelpunt van de dag te maken was tevergeefs (90.+2). Meteen het einde van de wedstrijd waar FC St. Pauli met een 2-0 de punten thuis houdt en voor de vijfde competitie wedstrijd op rij ongeslagen blijft.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Buballa, Penney – Becker (89. Kalla) – Miyaichi, Møller Dæhli (84. Buchtmann), Knoll, Sobota – Gyökeres (84. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

SV Sandhausen

Fraisl – Diekmeier, Nauber, Zhirov, Paqarada – Frey, Zenga – Scheu (60. Bouhaddouz), Türpitz (72. Halimi), Engels (59. Biada) – Behrens

Cheftrainer: Uwe Koschinat

Doelpunten: 1-0 Becker (8.), 2-0 Gyökeres (45. + 1)

Gele Kaarten: Østigård, Møller Dæhli / Paqarada

Scheidsrechter: Matthias Jöllenbeck

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
29 september 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 8 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP202
SVS000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
17Matt Penney Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
43Sebastian Ohlsson Verdediger
28Waldemar Sobota Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 10 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 14 Middenvelder
37Finn Ole Becker 27 Middenvelder
27Jan-Philipp Kalla 37 Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
9Viktor Gyökeres 24 Aanvaller
24Boris Tashchy 9 Aanvaller
Doelpunten
2
0
Assists
1
0
Gele kaarten
2
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0