Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 7: VfL Osnabrück – FC St. Pauli

Speeldag 7: VfL Osnabrück – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

In een hard bevochten en heen en weer gaande wedstrijd speelde onze FC St. Pauli – aan de Brember Brücke – 1-1 gelijk bij het gepromoveerde VfL Osnabrück. Kevin Wolze had de thuisploeg met een directe vrije trap aan de leiding gebracht (13). De FC St. Pauli kon kort daarna via Ryo Miyaichi (22) gelijkmaken. Beide clubs hadden kansen op de overwinning maar de winning goal viel niet.

Na de succesvolle derbywedstrijd op de vorige speeldag had hoofdcoach Jos Luhukay weinig reden om zijn startopstelling te wijzigen. Alleen de geblesseerde Christian Conteh was niet aan de reis naar Osnabrück begonnen. Voor hem startte Matt Penney in de basis. Diamantakos was na een verkoudheid terug present. VfL was goed aan het seizoen begonnen en wist onlangs thuis met 4-0 te winnen van Darmstadt en met 3-0 overwinning tegen KSC. In dit opzicht was het FCSP aangeraden te beginnen met het vuur van maandagavond.

In de late zomerse temperaturen konden de gastheren in de vijfde minuut de eerste aanvallende actie voor zichzelf opeisen. Bij het krachtige schot van Etienne Amenyido moest Robin Himmelmann met de vuisten afweren. Diamantakos probeerde aan de andere kant vanuit een scherpe hoek, maar ook VfL-keeper Philipp Kühn was ter plaatse (6e).  Hierop vestigden de viooltjes zich op de helft van onze Kiezkickers en dwong FCSP tot fouten, wat leidde tot goede vrije trapmogelijkheden. Bij de tweede vrije trap wist Vfl de voorsprong te nemen , Wolze trapt van half-rechts de bal in het doel (13.).

Het Luhukay-team bakte er van voor er niet veel van en FCSP mocht opgelucht ademhalen na een trap op de paal van Bashkim Ajdini (19). Na deze wake-up call, zochten onze Kiezkickers meer consequent de weg naar het doel van Osnabrück en hiervoor werden ze snel beloond. Diamantakos brak door aan de linkerkant en speelde Miyaichi aan, die vanaf de penaltystip onder de lat schoot – 1-1 (22 ‘).

Na de gelijkmaker waren beide teams aan elkaar gewaagd in een nog steeds opgaande wedstrijd. Marvin Knoll had voor de 1-2 kunnen zorgen, maar trof de bal in een veelbelovende positie niet goed (33.). Benjamin Girth kwam in de 38e minuut vrij voor doel. Gelukkig voor St. Pauli schoot de aanvaller in de armen van Himmelmann op slechts een paar meter van het doel. Aan het einde van de eerste helft bleef het heen en weer gaan. Een andere doelpunt van Penney – na voorbereidend werk van Miyaichi – werd terecht niet toegekend, omdat de Japanner eerder net buitenspel had gestaan ​​(39). Beide teams namen dus afscheid met een prestatiegerelateerde gelijkspel in de pauze.

Aan de tweede helft begonnen beide teams ongewijzigd. Na aanvankelijk weinig gevaarlijke situaties na hoekschoppen aan beide kanten, vond Miyaichi in de 55e minuut bijna Diamantakos. De Griek miste echter een paar centimeter om de voorzet van onze nummer 12 op doel te krijgen. Na de nogal trage start van de tweede helft ontwikkelde zich opnieuw een snelle uitwisseling van kansen. Amenyido mistte slechts nipt een voorzet van Marcos Alvarez (59.). Kort daarna maakte Diamantakos plaats voor debutant Borys Tashchy die zijn eerste competitieve wedstrijd voor onze Kiezkickers speelde (62). Bovendien bracht Jos Luhukay Youba Diarra voor Knoll (67). Na deze wissels kreeg Amenyido de volgende gelegenheid. Net als in de eerste helft probeerde hij het op afstand, opnieuw bokste Himmelmann de bal met de vuisten weg (69.). In deze fase was VfL dwingender, terwijl St. Pauli de countermogelijkheden onbenut liet.

In de steeds meer verhitte wedstrijd moesten onze Kiezkickers vervolgens met tien spelers verder in de laatste minuten nadat Diarra geel-rood kreeg voor een tactische fout (84). Eerder had hij de eerste kaart al gezien in zijn eerste actie na zijn invalbeurt. Ook in de minderheid probeerde FCSP het echter opnieuw. Finn-Ole Becker miste echter nipt het doel vanop 20 meter (88 ‘). Meer viel er niet te noteren en dus bleef het 1-1.

VfL Osnabrück

Kühn – Ajdini, Heyer, van Aken, Wolze – Taffertshofer (85. Heider), Amenyido, Blacha – Klaas (62. Ouahim), Girth, Alvarez (75. Schmidt)

Cheftrainer: Daniel Thioune

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Lawrence, Buballa – Knoll (67. Diarra), Becker – Miyaichi, Møller Dæhli, Penney (79. Coordes) – Diamantakos (62. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Wolze (13.), 1:1 Miyaichi (22.)

Gele kaarten: Taffertshofer, Amenyido / Miyaichi, Diarra, Østigård

Gele-Rode kaarten: Diarra (84.)

Scheidsrechter: Martin Petersen

Toeschouwers: 16.000 (uitverkocht)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
22 september 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 7 93'

Stadion

Bremer Brücke
Scharnhorststraße 50, 49084 Osnabrück, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
VFL101
FCSP101

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
15Daniel Buballa Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
21James Lawrence Verdediger
43Sebastian Ohlsson Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
5Marvin Knoll 44 Middenvelder
44Youbba Diarra 5 Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
37Finn Ole Becker Middenvelder
17Matt Penney 36 Verdediger
36Luis Coordes 17 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 24 Aanvaller
24Boris Tashchy 18 Aanvaller
Doelpunten
1
1
Assists
0
1
Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
1