Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 7: FC St. Pauli – Karlsruher SC

Speeldag 7: FC St. Pauli – Karlsruher SC

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli verloor  – zondag 8 november 13u30 – zijn thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC met 0: 3 (0: 1). De veel actievere gasten wisten via Marco Thiede (4e) al vroeg op voorsprong te komen, kort na rust verhoogde Jerome Gondorf al snel op naar 2-0 (50e) en Philipp Hofmann later naar 3-0 (76e). Onze Kiezkicker hadden geen goede dag, vond hun spel vanaf het begin niet en leden hun eerste thuisnederlaag in bijna een jaar.

Na de laatste 2-2 in de derby bij Hamburger SV en het derde gelijkspel op rij wilden de Kiezkicker hun tweede overwinning van het seizoen behalen tegen KSC. Hoofdcoach Timo Schultz deed slechts één wijziging in zijn basiselftal voor de wedstrijd tegen de voorlaatste in de tafel, die helaas weer voor lege rijen moest plaatsvinden. In plaats van Maximilian Dittgen (bank) begon Leart Paqarada.

In de stralende zon begonnen de gasten dapper, ze zetten de jongens in Brown al vroeg op hun eigen helft onder druk en verstoorden zo een beheerste opbouw van het spel. KSC had ook de eerste goede kans: Marco Thiede schoot zich na slecht uitverdedigen vanuit een centrale positie terug en joeg de bal plat en met veel kracht in de linker benedenhoek. Robin Himmelmann stond in de hoek en had het leer, maar lag de bal achter de lijn? Volgens videobewijs besloot scheidsrechter Alexander Sather een doelpunt voor de gasten – een juiste beslissing (4e).

Onze Kiezkickers schakelde vervolgens naar voren, maar voorlopig was er geen noemenswaardige kans. De gasten dan met een vrije trap van bijna 30 meter: Marvin Wanitzek gooide het leer over de muur, maar ook een halve meter voorbij de linkerbovenhoek (13e). Kort daarna miste Philipp Hofmann vanuit een veelbelovende positie het tweede doelpunt voor de gasten, de KSC-aanvaller schoot duidelijke over vanaf een goede elf meter 14.). Daardoor bleef het beeld ongewijzigd: de bruin-witten probeerden vooruit te spelen zonder ideeën en met te weinig penetratie, ook omdat de gasten compact en goed verdedigden.

“Meer druk op de bal, meer druk op de tegenstander”, galmde midden in de eerste helft door de lege Millerntor. Coach Timo Schultz kon niet tevreden zijn met de prestaties van zijn team. Kort daarna was er weer een kans voor zijn team. Simon Makienok wist vanaf 18 meter te schieten, maar een Karlsruhe-speler keerde het schot beslissend af (27e). Even later joeg Marvin Knoll een vrije trap van 24 meter in de muur (28e). Dat was meteen de laatste noemenswaardige scène en zo FC St Pauli  na een zwakke eerste helft met 0- 1 de kleedkamer in.

Geen wissels aan beide kanten na de rust.Onze Kiezkickers moesten in de tweede helft een stap meer zetten om de eerste thuisnederlaag in een jaar te voorkomen (0-1 tegen Hannover 96 op 30 november 2019). De KSC kende een betere start en liep meteen uit naar 2-0. Heise bracht een vrije trap van links naar het centrum en opnieuw slecht uitverdedigen was het Jerome Gondorf die de bal rechtsonder kon binnen schieten. Na de VAR-missie, die controleerde of Himmelmann werd geblokkeerd door iemand uit Karlsruhe die buitenspel stond, gaf Sather het doelpunt voor de gasten – 0-2 (50e).

Het snelle doelpunt dat we tegenkregen, moest weer worden verteerd. Schultz reageerde iets later en voerde drie wijzigingen door: James Lawrence, Maximilian Dittgen en Lukas Daschner nu voor Marvin Knoll, Leart Paqarada en Rico Benatelli in de wedstrijd (56e). Twee minuten later kwam Daschner aan het einde na de voorzet van Daniel-Kofi Kyereh vanaf 18 meter, maar mikte te hoog (58ste). Met de voorsprong van twee goals verdedigde KSC nog compacter op hun eigen helft, waardoor de bruin-witten het moeilijk vonden om beslissende gaten te vinden.

Voor FCSP was er een enkele actie van Rodrigo Zalazar, maar zijn schot vanuit een halfrechtse positie ging ruim twee meter langs (62e). Aan de andere kant een vrije trap van 20 meter voor de gasten, maar Heise trapte die tegen de bruin-witte muur (65e). Met veel snelheid de volgende kans voor de Kiezkickers: Luca Zander zette zich door en bediende Daschner, die op zijn beurt links speelde tegen Dittgen die mee rende. Zijn schot – dat te centraal was – werd gepareerd door de voorheen nauwelijks geteste KSC-keeper Marius Gersbeck (70e).

Na een fout bij de opbouw van de wedstrijd kreeg Kyereh de kans om het volgende doelpunt te raken, maar Robin Bormuth kon net zijn schot voorkomen (73). 120 seconden later probeerde Finn Ole Becker het opnieuw vanaf 18 meter, en Gersbeck kon opnieuw grijpen (75e). In ruil daarvoor deed KSC het beter: na een voorzet van Marc Lorenz kopte Philip Hofmann de bal in het goel om er 3-0 van te maken – de beslissing (76e).

Hoewel de Kiezkicker kort daarna de kans kreeg om via Daschner en Makienok weer in te korten, was een doelpunt deze zondag simpelweg niet mogelijk. Eerst faalde Daschner op Gersbeck, waarna Makienok het artistiek probeerde (77e). Ook Boris Tashchy, die onlangs was gewisseld, mikte te onnauwkeurig vanaf 18 meter (87e). Het had gewoon niet zo mogen zijn, en dus won met KSC – voor wie invaller Babacar Gueye de paal raakte in blessuretijd (90 + 3) – voor het eerst sinds 344 dagen en elf wedstrijden op rij – een tegenstander op Millerntor.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Knoll (56. Lawrence), Buballa – Zander (79. Lankford), Benatelli (56. Daschner), Becker, Paqarada (56. Dittgen) – Zalazar  – Kyereh (86. Tashchy), Makienok

Cheftrainer: Timo Schultz

Karlsruher SC

Gersbeck – Thiede, Bormuth, Gordon, Heise (81. Carlson) – Fröde, Gondorf – Lorenz (81. Goller), Wanitzek, Choi (81. Batmaz) – Hofmann (85. Gueye)

Cheftrainer: Christian Eichner

Doelpunten: 0:1 Thiede (4.), 0:2 Gondorf (50.), 0:3 Hofmann (76.)

Gele kaarten: Dittgen / Gondorf

Schiedsrichter: Alexander Sather (Grimma)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
8 november 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 7 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
KSC123

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
19Luca Zander 7 Verdediger
5Marvin Knoll 3 Middenvelder
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
23Leart Paqarada 11 Verdediger
26Rico Benatelli 13 Middenvelder
15Daniel Buballa Verdediger
20Finn Ole Becker Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 24 Aanvaller
16Simon Makienok Aanvaller
11Maximilian Dittgen 23 Middenvelder
13Lukas Daschner 26 Middenvelder
3James Lawrence 5 Verdediger
7Kevin Lankford 19 Middenvelder
24Boris Tashchy 17 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0