Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 7 : FC St. Pauli – FC Ingolstadt

Speeldag 7 : FC St. Pauli – FC Ingolstadt

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli versloeg op zondag – 19 september 2021 13u30 – FC Ingolstadt 04 met 4-1 (1-0) en won daarmee zijn vierde thuiswedstrijd op rij. Nadat onze Kiezkickers – voor 13.917 fans – meerdere keren stuitte op een sterke FCI-keeper Fabijan Buntić, zorgde Luca Zander voor rust voor de verdiende voorsprong (34e), 1-0. Kort na de pauze verhoogde Maximilian Dittgen eerst (50′), voordat Guido Burgstaller ook zijn doelpunt maakte (61′). Merlin Röhl scoorde daarna voor FCI (72′), Christopher Buchtmann scoorde echter meteen en bracht de eindstand op 4-1 (73e).

Ten opzichte van de 1-0 nederlaag bij Hannover 96 wijzigde hoofdtrainer Timo zijn basisopstelling op vier posities. Enerzijds startte de uit schorsing teruggekeerde Philipp Ziereis in de plaats van James Lawrence (bank), Luca Zander startte aan de rechterkant van de verdediging voor Jannes Wieckhoff (ziek). Voor Finn Ole Becker (adductoren problemen) stuurde Schultz Jackson Irvine (debuut in de basis elf) het veld op en Maximilian Dittgen verving Simon Makienok. De thuiswedstrijd tegen Ingolstadt werd gekenmerkt door een barrière vrije speeldag, onder meer de teamopstelling werd voor het eerst in gebarentaal getoond op de video wall op Millerntor. Voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie was Ultrá Sankt Pauli er weer bij, de zuid-tribune zat stampvol en de sfeer was nog luider.

En dus klonk er kort voor de aftrap een luid “Voran FC Sankt Pauli, Du wirst hier heute gewinnen, wirst den Gegner niederringen, hörst du uns’re Kurve singen, Voran FC Sankt Pauli (Vooruit FC Sankt Pauli, hier win je vandaag, je worstelt je tegenstander naar beneden, je hoort onze tribune zingen, Vooruit FC Sankt Pauli)” was te horen vanaf de zuid-tribune en een zee van vlaggen te zien. Even later rolde de bal op het wederom perfect geprepareerde grasveld, onze Kiezkickers speelden in de tot nu onbekende derde trui. Beide teams onthielden zich van een lange aanloop en de eerste schoten op doel werden snel gelost. Zowel Daniel-Kofi Kyereh (1′) als Maximilian Dittgen (5′) ontbraken nog de precisie, aan de overkant weerde Jakov Medić een schot van Merlin Röhl (3′) resoluut af.

Veel snelheid, strijd en inzet aan beide kanten, maar ook veel afval in het spel naar voren vormden de beginfase. Na een stilstaande fase was de kans groot op een FCSP doelpunt. Leart Paqarada bracht een vrije trap vanuit het halfveld het strafschopgebied en vond Medić. FCI-doelman Fabijan Buntić kon echter zijn kopbal van de lijn duwen – jammer (11′). Even later voorkwam Buntić opnieuw de 1-0 voor onze Boys in Brown. Na een voorzet van Jackson Irvine kopte Dittgen de bal op doel, Buntić wierp zijn armen in de lucht en stuurde de bal over de lat (19′). Onze Kiezkickers zette door: Een Paqarada-corner die vlak in de achter ruimte werd getrapt, nam Kyereh direct, maar Buntić was terug ter plaatse (21′). Kort daarna joeg Irvine het leer vanop 22 meter naar de zuid tribune (24′).

FC St. Pauli was nu het spelbepalende team en liet de gasten die op de loer lagen op de counter zich nauwelijks ontwikkelen. De Schultz-Elf maakte het zichzelf vaak moeilijk door een hoog foutenpercentage in de passinggame. Er waren voorlopig geen noteerbare doelpuntkansen meer. Een standaardsituatie was er voor nodig! Paqarada bracht de bal van links met kracht naar het midden, Zander sprong hoger dan zijn tegenstander Tobias Schröck en kopte de bal in de linker winkelhaak – eindelijk de 1-0 (34e)! De vreugde over de voorsprong was bijna van korte duur, want Patrick Schmidt verscheen bijna meteen vrij voor Nikola Vasilj nadat een kopbal van Dennis Eckert Ayensa werd doorgeduwd, maar hij mikte vanop 13 meter (35′) een goede meter te hoog. Omdat Medić een Paqarada-corner naast de FCI-doel kopte (41e) en Dittgen faalde op een opnieuw een  sterk reagerende Buntić (44e), en dus bleef het 1-0 bij de rust.

Beide teams kwamen qua personeel ongewijzigd terug op het veld en de gasten kregen de eerste kans. Denis Linsmayer legde de bal perfect in de loop van Schmidt, maar de aanvaller mikte vanaf 15 meter weer te hoog (47′). Dittgen deed het beter aan de andere kant. Na een fraaie voorzet van Paqarada raakte hij vanaf zeven meter met zijn hoofd de rechterhoek. Buntić was kansloos – 2-0 (50′)! De gasten keken slechts even geschrokken en hadden het aansluitingsdoel op de been, maar Eckert Ayensa tikte het leer net over vanop 14 meter (55′).

Net als voor de rust domineerden de bruin-witten het duel en kregen de volgende kans. Dittgen legde in de achterhoede op Marcel Hartel, wiens schot van 17 meter ternauwernood over de lat ging (58′). Even later werd er weer gejuicht. Kyereh zette zijn achterhoofd terug op de strafschopstip in het FCI-strafschopgebied, Guido Burgstaller stormde naar binnen en schoot de rechterhoek volledig vrij in – 3-0 (61′). Na drie wisselingen bij de gasten (62′) kwamen Christopher Buchtmann en Rico Benatelli nu in het spel voor Marcel Hartel en Guido Burgstaller (66′).

Een paar minuten later viel er een korte stilte bij de Millerntor, de gasten hadden gescoord. Kapitein Philipp raakte een schot van Merlin Röhl zo ongelukkig dat Vasilj niet meer kon ingrijpen – slechts 3-1 (72′). Even rusten en dan weer vol volume! Onze Boys in Brown herstelden het oude gat in minder dan 60 seconden. De bal kwam via Benatelli en Kyereh bij Buchtmann, die hem weer meenam en kon juichen na een laag schot in de rechter benedenhoek – 4-1 (73′)! “That’s the way, aha aha, we like it” klonk het door de Millerntor – dat kon je niet tegenspreken.

De slotfase was ondertussen en Lars Ritzka kwam voor Leart Paqarada in de wedstrijd (80e). Eckert Ayensa kreeg daarna nog een kans om  tegen te scoren, hij schoot de bal voorbij Vasilj maar miste net de rechterpaal (85e) voordat Adam Dźwigała en Marcel Beifus Jakov Medić en Luca Zander kwamen vervangen. Kort nadat Kyereh opnieuw faalde op Buntić (90 + 3′) floot scheidsrechter Frank Willenborg de wedstrijd af. Het werd uiteindelijk een overtuigende voor onze FCSP – 4-1 tegen FCI – die door de fans met een staande ovatie werd beloond. De Kiezkickers wonnen hun vierde thuiswedstrijd op rij en klimmen zo naar de derde plaats op de ranglijst.

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (86. Dźwigała), Ziereis, Medić (86. Beifus), Paqarada (80. Ritzka) – Aremu, Irvine, Hartel (66. Benatelli), Kyereh – Dittgen, Burgstaller (66. Buchtmann)

Cheftrainer: Timo Schultz

FC Ingolstadt 04

Buntic – Heinloth, Röseler, Schröck, Poulsen (62. Franke) – Röhl, Linsmayer (82. Preissinger) – Gebauer (62. Boujellab), Bilbija (89. Hawkins) – Eckert Ayensa, Schmidt (62. Kaya)

Cheftrainer: Roberto Pätzold

Doelpunten: 1:0 Zander (34.), 2:0 Dittgen (50.), 3:0 Burgstaller (61.), 3:1 Röhl (72.), 4:1 Buchtmann (73.)

Gele kaarten: keiner / Röhl

Scheidsrechter: Frank Willenborg (Osnabrück)

Fans: 13.917

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
19 september 2021 13:30 Tweede Bundesliga 2021-2022 7 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP134
FCI011

FCSP

22Nikola Vasilj Doelman
19Luca Zander 25 Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
18Jakov Medić 15 Verdediger
23Leart Paqarada 21 Verdediger
7Irvine Jackson Middenvelder
14Afeez Aremu Middenvelder
30Marcel Hartel 26 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
11Maximilian Dittgen Middenvelder
9Guido Burgstaller 10 Aanvaller
10Christopher Buchtmann 9 Middenvelder
26Rico Benatelli 30 Middenvelder
21Lars Ritzka 23 Verdediger
25Adam Dźwigała 19 Verdediger
15Marcel Beifus 18 Verdediger

Staf: Fabian Hürzeler
Staf: Loïc Favé
Hoofd Coach: Timo Schultz

Doelpunten
4
1
Assists
4
1
Gele kaarten
0
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0