Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 5: SV Darmstadt 98 – FC St. Pauli

Speeldag 5: SV Darmstadt 98 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers hebben – zaterdag 24 oktober 13u00 – een punt gehaald bij SV Darmstadt 98. Na een goede eerste helft stonden ze wel 1-0 achter, Serdar Dursun bracht Darmstadt met een strafschop op 1-0 (45′) . Na rust maakte diezelfde Dursun er 2-0 van (76′). De aansluitingstreffer werd door Rico Benatelli gemaakt (81ste). In blessuretijd bracht Rodrigo Zalazar op de stip de stand op 2-2 (90+5′).

Na het 2-2-gelijkspel tegen 1. FC Nürnberg moest hoofdcoach Timo Schultz zijn basisopstelling voor de wedstrijd in Darmstadt noodgedwongen omgooien op twee posities. Marvin Knoll (nu aanvoerder) en Maximilian Dittgen begonnen voor de geblesseerden kapitein Christopher Avevor en aanvaller Guido Burgstaller (operatie in de buikholte). Onze Kiezkickers – net als tegen de FCN – speelden met een driemans verdediging en vooraan met 2 spitsen. Terugkijkend op de laatste Darmstadt-wedstrijd vertrouwde coach Markus Anfang op hetzelfde team, dat bijna drie weken geleden op het laatste moment een 3-2 overwinning vierde in Neurenberg.

Net als bij het laatste uitwedstrijd op de Böllenfalltor eind mei, speelden onze Kiezkickers voor lege tribunes. De huidige ontwikkeling van de besmettingssituatie in Darmstadt was hiervan de aanleiding. Zonder fans en voor een bouwwerf aan de overkant van de hoofdtribune begonnen beide teams vrolijk en met grote snelheid in beide richtingen aan de wedstrijd. Met een kopbal van Daniel-Kofi Kyereh – na een voorzet van Luca Zander – greep Darmstadt-doelman Marcel Schuhen veilig (3′), voordat Marvin Mehlem aan de overkant er niet in slaagde de bal aan te nemen vanuit een veelbelovende positie (6′). Toen zette de gevorderde Sebastian Ohlsson rechts in het strafschopgebied op Zander, die eerst Immanuel Höhn liet uitstappen en daarna alleen het buitennet raakte met zijn zwakkere linkervoet (7′).

Vervolgens onze FCSP opnieuw over de rechterkant: Op Zander’s voorzet zette Simon Makienok terug met zijn hoofd op Kyereh, die het vervolgens vanaf 14 meter overtrapte (11′). Kort daarna wees Marco Fritz naar de stip nadat Maximilian Dittgen viel in een duel met Matthias Bader in de linkerhoek van het strafschopgebied. Fritz bekeek de scène opnieuw op aanraden van de VAR en trok zijn beslissing in – een juiste beslissing (13′). Het bleef heen en weer gaan: eerst schoot Mehlem duidelijk over na een snelle aanval vanop 19 meter (18′), daarna raakte Rodrigo Zalazar de bal niet goed vanop 18 meter (19-), voordat Schuhen een schot van Kyereh alleen in tweede instantie kon grijpen (21′).

Onze Kiezkickers speelden vervolgens via de linkerkant, waar Dittgen zich had vrijgelopen en de bal vanaf de achterlijn voorzette naar Finn Ole Becker, die was meegelopen. Zijn schot viste Schuhen uit de korte hoek – er ontbrak niet veel voor de voorsprong (26′). Darmstadt had iets meer balbezit, maar kon zich niet doorspelen naar het FCSP-strafschopgebied omdat de Kiezkickers compact en goed verdedigden. In de wedstrijd waren ze ook wat overtuigender, maar zonder nog een scoringskans. Kort voor rust was er een penalty voor Darmstadt nadat Becker Tobias Kempe na een corner onderuit had gehaald. Serdar Dursun greep het leer en raakte – na een belachelijke aanloop met een lichte sprong voor het schot – de linker benedenhoek om de 1-0 (45ste) te maken. Kort daarna klonk het fluitsignaal van de rust.

Beide ploegen deden geen wissel aan de rust. Onze jongens hadden nog 45 minuten in Brown om eindelijk weer te scoren in Böllenfalltor, dat voor het eerst sinds 1992. Ze zetten de gastheren onder druk door vroeg op hun helft te drukken en vestigden zich dus aanvankelijk in de helft van Darmstadt. De gastheren wisten zich te bevrijden met een lange bal: nadat de kopbal van Dursun was verlengd, kwam Mehlem van de rand van het strafschopgebied tot eeb schot – maar Himmelmann greep zeker (52e).

De Lelies konden zich nu steeds meer onder de druk van FCSP bevrijden en gebruikten de beschikbare ruimtes keer op keer. Himmelmann moest even later weer ingrijpen toen hij een schot van Dursun pareerde en de 0-2 voorkwam (56′) . Na de volgende hoekschop was daar de volgende kans voor de Lelies, maar Höhn joeg het leer vanaf negen meter ver over (57′). Darmstadt bleef aan het kanon: in het FCSP-strafschopgebied profiteerden de Lelies niet van een 3-1 meerderheid. Dursun kruiste naar Tim Skarke en die faalde op een sterke Himmelmann (60ste).

Timo Schultz reageerde en voerde de eerste twee wijzigingen door: Boris Tashchy en Lukas Daschner nu voor de geblesseerde Philipp Ziereis en Daniel-Kofi Kyereh in de wedstrijd (65e). Daschner paste meteen goed. Nadat Zalazar de bal ter hoogte van de middenlijn had gewonnen, kreeg hij de bal van Tashchy, passeerde hem langs twee Darmstadters en probeerde het met veel gevoel vanop 18 meter vanuit de half rechtse positie, maar kon Schuhen niet verslaan (67′). Gevolgd door de volgende wissel bij FC ST. Pauli: Kevin Lankford verving Luca Zander (72e).

Het laatste kwartier was nog maar net begonnen en de gastheren verhoogden naar 2-0. Na een vrije trap van Kempe vanaf het middenveld kopte Dursun vanop negen meter en liet Himmelmann geen kans (76′). Met Leart Paqarada en Rico Benatelli voor Marvin Knoll en Maximilian Dittgen ging het wisselen verder aan de bruin-witte kant (77′). Na weer een vrije trap vanaf het halve veld, miste Dursun – een beetje verrast – van dichtbij de kans op zijn derde doelpunt (80′).

Hoop ontsproot toen aan de bruin-witte kant! Na een lage voorzet van Lankford miste Daschner, maar Benatelli was klaarwakker en raakte de linker benedenhoek vanop acht meter – 1:-2 (81′)! Onze Kiezkicker viel opnieuw vroeg aan en gooide alles naar voren, maar de gastheren speelde de tegenaanval, die de invaller Braydon Manu schoot een veelbelovend kans voorbij het lege doel (88′).

Opnieuw opwinding in blessuretijd toen Daschner viel in het strafschopgebied van Darmstadt. Na een tegenaanval van Darmstadt bekeek Fritz de scène opnieuw en wees vervolgens naar het punt. Zalazar – al zeker op de stip tegen Neurenberg – nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid en scoorde de 2-2 eindstand (90+5′). Voor het eerst sinds 1992 konden de jongens in Brown in Darmstadt een punt meenemen.

SV Darmstadt 98

Schuhen – Bader, Mai, Höhn, Holland – Rapp – Skarke (81. Skarke), Mehlem (86. Stanilewicz), Kempe (81. Berko), Honsak (72. Pálsson) – Dursun (86. Seydel)

Hoofdcoach : Markus Anfang

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Ziereis (65e Daschner), Buballa – Zander (72e Lankford), Zalazar, Becker, Knoll (78e Benatelli), Dittgen (78e Paqarada) – Kyereh (65e Tashchy), Makienok

Hoofdcoach : Timo Schultz

Doelpunten : 1: 0 Dursun (45e, FE), 2: 0 Dursun (76e), 2: 1 Benatelli (81e), 2: 2 Zalazar (90e + 5)

Gele kaarten : Mehlem, Holland / Zander, Buballa, Benatelli, Zalazar

Scheidsrechter : Marco Fritz (basket)

Toeschouwers : geen

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
24 oktober 2020 13:00 Tweede Bundesliga 2020-2021 5 93'

Stadion

Merck-Stadion am Böllenfalltor
Kekuléstraße, 64287 Darmstadt, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
D98112
FCSP022

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
4Philipp Ziereis 13 Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll 26 Middenvelder
19Luca Zander 7 Verdediger
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
20Finn Ole Becker Middenvelder
11Maximilian Dittgen 23 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 24 Aanvaller
16Simon Makienok Aanvaller
13Lukas Daschner 4 Middenvelder
24Boris Tashchy 17 Aanvaller
7Kevin Lankford 19 Middenvelder
23Leart Paqarada 11 Verdediger
26Rico Benatelli 5 Middenvelder

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
2
2
Assists
1
0
Gele kaarten
2
4
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0