Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 5: Dynamo Dresden – FC St. Pauli

Speeldag 5: Dynamo Dresden – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Wat een zenuwslopend wedstrijd! In de eerste helft bracht FCSP de stand op 0-3, maar Dynamo Dresden maakte met drie doelpunten tussen de 40e en 85e minuut alsnog gelijk, 3-3. Voor FC St. Pauli scoorde Dimitrios Diamantakos (13e, 29e) en Waldemar Sobota (16e). Voor Dynamo Dresden scoorde Jannis Nikolaou tweemaal (40e en 54e) – die later de rode kaart zag voor een fout (84e)-  en kort voor het einde maakte Moussa Koné (85.) de 3-3.

Voor de wedstrijd tegen Dynamo Dresden veranderde hoofdcoach Jos Luhukay – in vergelijking met de wedstrijd tegen Holstein Kiel – op drie posities. Niklas Hoffmann, Florian Carstens en Waldemar Sobota keerden terug naar de start elf van onze Kiezkickers. Jan-Philipp Kalla en Christian Conteh – die aan de start stonden bij de laatste laatste thuiswedstrijd – zaten aanvankelijk op de bank. Matt Penney verbleef in Hamburg vanwege zijn geel-rode kaart. Tactisch veranderde de coach van een 3-5-2 naar een 3-2-4-1.

De uitwedstrijd in het Rudolf Harbig Stadion had niet beter kunnen beginnen voor St. Pauli. Vanaf het begin probeerde de Kiezkicker druk op te bouwen en efficiënt gebruik te maken van gaten in de Dresdense defensie. En dat deden ze ook: in de 13e minuut scoorde Diamantakos – op een hoekschop van Mats Møller Dæhli – vanop negen meter ijskoud de 0-1 (13). Nauwelijks 3 minuten later legde Diamantakos de bal terug op Møller Dæhli, die Waldemar Sobota op de kleine backlijn zag en deze duwde de bal binnen, 0-2 (16′).

In de volgende minuten was Dynamo Dresden duidelijk aangeslagen door de dubbele uppercut van onze FCSP. Onze Magische FC bleef zelfverzekerd acteren. In de 19e en 22e minuut waren er kleinere kansen voor de gastheren, maar noch Jannis Nikolaou, noch Patrick Ebert konden Robin Himmelmann in de problemen brengen. Integendeel, onze jongens – die er in de eerste helft niet genoeg van konden krijgen – deden verder.  In de 29e minuut liet Møller Dæhli voor de derde keer op rij zien dat hij een goed oog heeft – in dit geval voor Diamantakos, die zich midden in een aantal zwart-gele bevond – maar verrassend genoeg ruimte kreeg – hij draaide zich om en trapte de 0-3 tegen de netten.

Kort voor het einde van de eerste helft verhoogde de Fiél-Elef nog éénmaal het tempo. Na een hoekschop van Chris Löwe greep Nikolaou zijn kans en maakte de 1-3 voor Dynamo Dresden (40). En met deze stand werd het pauze.

De tweede helft begon net zo snel als het was afgelopen. In de 46e minuut speelde Finn Ole Becker een sterke dubbele pass met Diamantakos, maar de Griek miste maar net de 1-4, Jannik Müller was ter plaatse en kon de bal net op tijd wegwerken. Een paar minuten later begon Dresden zijn tegenoffensief. Een vrije trap van Ebert miste de verre hoek (48 ‘). Aangemoedigd hierdoor werden de gasten elke seconde dominanter. Het spel nam duidelijk in tempo toe, de Fiél-elf wilde de kloof met al hun kracht minimaliseren. En helaas deden ze dat ook: in de 54e minuut werd het hectisch voor het doel van Himmelmann. Alexander Jeremejeff probeerde eerst een schot vanaf vijf meter, die onze keeper nog kon afweren met een sterke voetparade. De rebound landde echter via omwegen opnieuw bij Nikolaou die de 2-3 aansluitingstreffer maakte,

Om nog beter kansen te creëren in de omschakeling wisselde coach Luhukay Waldemar Sobota in de 61e minuut voor Christian Conteh. Christian had zijn eerste grote kans in de 65e minuut. Becker speelde een lange bal in de loop van de aanvaller, maar dit kon op het laatste moment afgestopt worden, zodat zijn schot alleen in het linker buitenste net raakte. Een soortgelijke scène in de 68e minuut, maar Müller was ter plaatse en duwde Conteh opnieuw naar buiten, zodat de bal het doel op twee meter miste.

In het laatste kwartier gooiden beide teams alles opnieuw naar voren. Echter, noch Diamantakos (76.) noch de vrije trap van Eberts (78.) konden de score veranderen. Cruciaal werd het pas in de 85e minuut. Kort nadat dubbele doelpuntenmaker Nikolaou werd uitgesloten voor een fout op Conteh (84 ‘), maakte invaller Moussa Koné een sprint naar de voor, waar hij Himmelmann en Ryo Miyaichi omspeelde en de 3-3 maakte. Vanop standaardsituaties probeerden beide teams de verlossende winnaar te scoren, maar het bleef bij 3-3.

Dynamo Dresden

Broll – Wahlqvist, Ehlers, Müller (76. Koné) – Ebert, Burnic, Nikolaou, Löwe – Horvath (46. Stor), Jeremejeff, Atik (61. Klingenburg)

Cheftrainer: Christian Fiél

 

FC St. Pauli

Himmelmann – Carstens, Lawrence, Buballa – Hoffmann, Knoll (79. Østigård) – Miyaichi, Becker, Møller Dæhli (89. Buchtmann), Sobota (61. Conteh) – Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 0:1 Diamantakos (13.), 0:2 Sobota (16.), 0:3 Diamantakos (29.), 1:3 Nikolaou (40.), 2:3 Nikolaou (54.), 3:3 Koné (85.)

Gele kaarten: Burnic / Møller Dæhli, Carstens

Rode kaart: Nikolaou (84.)

Scheidsrechter: Benjamin Cortus

Toeschouwers: 29.000

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
31 augustus 2019 13:00 Tweede Bundesliga 2019-2020 5 95'

Stadion

MDCC-Arena
Heinz-Krügel-Platz 1, 39114 Magdeburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
dre123
FCSP303

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
38Florian Carstens Verdediger
21James Lawrence Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll 3 Middenvelder
3Leo Østigård 5 Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
13Niklas Hoffmann Verdediger
14Mats Møller Dæhli 10 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 14 Middenvelder
37Finn Ole Becker Middenvelder
28Waldemar Sobota 32 Middenvelder
32Christian Conteh 28 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos Aanvaller
Doelpunten
3
3
Assists
3
3
Gele kaarten
1
2
Rode kaarten
1
0
Geel-Rood
0
0