Speeldag 5: 1.FC Nürnberg vs FC St. Pauli

Speeldag 5: 1.FC Nürnberg vs FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St Pauli heeft vanavond zijn tweede uitzege van het seizoen behaald bij 1. FC Nürnberg. Het enige doelpunt van de avond werd in de 63e minuut gescoord door Waldemar Sobota. Door een niet aflatende inzet van onze FCSP en op tijd en stond het nodige geluk was het na 95 minuten afgelopen: 0-1!

Hoofdcoach Olaf Janssen had voor de wedstrijd reeds vermeld dat hij in het Max Morlock Stadion ging proberen de vijand te verrassen met een andere line-up. Door het uitvallen van Aziz Bouhaddouz koos onze trainer voor een 4-2-3-1 formatie met Sami Allagui als eenzame spits. Mats Møller Dæhli keerde als creatieve 10 terug in de start-elf. Op de vleugel stond Maurice Litka voor het eerst dit seizoen aan de aftrap, dit betekende dat Cenk Sahin genoegen moest nemen met een plaats op de bank. De geblesseerde Christopher Buchtmann werd vervangen door Johannes Flum die plaats nam in het defensieve middenveld naast Bernd Nehrig. De vier achterin bleef gelukkig ongewijzigd, de rugproblemen van Marc Hornschuh tijdens de week waren op tijd hersteld.

De vraag voor de wedstrijd was welke van de 2 ploegen het meest problemen ging krijgen met de vele geblesseerden in de gelederen. Ook Nürnberg was niet gespaard gebleven van vele blessures. De thuisploeg had in de beginfase het beste van het spel en vingen FC St Pauli hoog op. Toch was de eerste noemenswaardige kans eentje voor FCSP. Litka trapte van een moeilijke hoek in het zijnet (9) en Waldemar Sobota testte het kunnen van Thorsten Kirschbaum (12). Het was een intensieve wedstrijd maar geen van beide teams kon zich doorzetten in de beslissende zone.

Het was in de 29e minuut schrikken voor de bruin-witte toen een lange bal bij Tobias Werner aankwam maar Robin Himmelmann kon de fase onschadelijk te maken. Nürnberg drukte door en Himmelmann moest al zijn kunnen tonen toen Enrico Valentini alleen voor hem verscheen, Robin voorkwam met een knappe voetreflex erger.(33). Seconden later was Robin ook ter plaatse op een lastige voorzet van Tim Leibold. Na deze turbulente minuten vond FCSP zijn defensieve organisatie terug en lieten geen kansen meer toe tot aan de rust.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. Dan was het schrikken : Na een vrije trap vanaf de rechterkant trof Georg Margreitter de lat terwijl de rebound door Werner opnieuw boven op de lat belande (49). St Pauli antwoorde 10 minuten later met een krul van Litka, maar zijn poging belandde echter boven op het dak van het doel. Het doelpunt van FCSP viel als complete verrassing uit de lucht. Een verre trap van Himmelman werd slecht beoordeeld door de verdediging van Nürnberg en viel voor de voeten van de doorgelopen Sobota, deze wist door de benen van de uitlopen Kirschbaum de 0-1 tegen de netten te schuiven (63′).

De gastheren waren zichtbaar van slag door deze achterstand en het duurde dan ook een tijd voordat FCN terug gevaarlijk werd. Een afstandsschot van Ondrej Petrak ging knap langs het doel van Himmelmann (68). In de volgende scène riskeerde Robin zijn hebben en houden om Lucas Hufnagel te snel af te zijn in het strafschopgebied (70e). Bij deze redding werd Himmelmann aangetrapt aan de elleboog, maar hij kon na een blessure behandeling verder. Richard Neudecker,Jan-Philipp Kalla en Jan-Marc Schneider werden door Olaf Janssen in de strijd geworpen om de 3 punten over de streep te halen

Hoewel de gastheren op het einde alles verzochten gaven de bruin-witte geen krimp en probeerde via de counter de tijd uit te spelen. Na vijf minuten blessuretijd was het dan zover . De 2e uitoverwinning van het seizoen was een feit. Uitgeput maar blij met de 3 punten naar Hamburg

1. FC Nürnberg

Kirschbaum – Margreitter, Löwen, Ewerton – Petrak, Behrens – Leibold, Valentini – Werner (84. Ishak), Möhwald (30. Hufnagel), Salli (73. Teuchert)

Cheftrainer: Michael Köllner

FC St. Pauli

Himmelmann – Dudziak, Avevor, Hornschuh, Buballa – Nehrig, Flum (79. Neudecker) – Sobota, Møller Dæhli (74. Schneider), Litka (83. Kalla) – Allagui

Cheftrainer: Olaf Janßen

Doelpunten: 0:1 Sobota (63.)

Gele Kaarten: Valentini, Ewerton / Nehrig, Dudziak

Scheidsrechter: Daniel Schlager

Toeschouwers: 27.375

Bron : www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
11 september 2017 20:30 Tweede Bundesliga 2017-2018 5 93'

Stadion

Max-Morlock-Stadion
Max-Morlock-Platz 1, 90471 Nürnberg, Duitsland

Resultaten

Club
FCN
FCSP

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
8Jeremy Dudziak Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
16Marc Hornschuh Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
23Johannes Flum 20 Middenvelder
20Richard Neudecker 23 Middenvelder
7Bernd Nehrig Middenvelder
31Maurice Jerome Litka 27 Middenvelder
27Jan-Philipp Kalla 31 Verdediger
14Mats Møller Dæhli 29 Middenvelder
29Jan-Marc Schneider 14 Aanvaller
28Waldemar Sobota Middenvelder
11Sami Allagui Aanvaller

Hoofd Coach: Olaf Janssen

Doelpunten
0
1
Assists
0
0
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0