Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 4 : SC Paderborn – FC St. Pauli

Speeldag 4 : SC Paderborn – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag


FC St. Pauli verloor zaterdag 21 augustus 13u30 met 3-1 (1: 1) bij SC Paderborn 07 en leed zo zijn eerste nederlaag van het seizoen. Na de vroegtijdig rood van aanvoerder Philipp Ziereis – na een noodrem – (6′), pareerde Nikola Vasilj de penalty van Dennis Srbeny (8e). Ondanks de minderheid schoot Guido Burgstaller FCSP naar de leiding (28′), maar kort voor rust werd het 1-1 na een eigen doelpunt van Adam Dźwigała (44e). Na de rust schoot Kai Pröger SCP op 2-1(65′), in blessuretijd maakte Sven Michel (90e + 3) 3-1 

Ten opzichte van de 3-2 thuiszege tegen HSV moest hoofdtrainer Timo Schultz een wijziging in zijn basisopstelling doorvoeren. Adam Dźwigała schoof op naar de rechter verdedigende kant voor de geblesseerde Luca Zander (voetproblemen). Na de sterke prestatie in de derby zag Schultz echter geen reden om verdere wijzigingen aan te brengen. SCP-coach Lukas Kwasniok na de 4-1-zege op Werder Bremen met twee wissels, Marcel Mehlem en Robin Yalcin begonnen voor de noodlijdende Felix Platte en Maximilian Thalhammer.

Voordat de bal in de met 6.000 fans gevulde Benteler Arena zou gaan rollen, dachten beide teams aan de enkele dagen geleden overleden Bundesliga-recordscorer Gerd Müller. Maar toen begon het en met veel zon en een aangename 23 graden zonder aanloop, maar direct met veel snelheid en aanvallende drang. Het SCP kreeg na 30 seconden een eerste kans, maar gezamenlijk lostte bruin-wit de eerste gevaarlijke situatie op (1′). Slechts een paar minuten later was er grote opwinding. Na een lange bal van SCP-keeper Jannik Huth achter de bruin-witte verdediging haastte Sven Michel zich in het strafschopgebied en hij viel na een licht contact van aanvoerder Philipp Ziereis. Scheidsrechter Benjamin Brand besliste meteen voor fout, rood voor Ziereis en penalty voor Paderborn (6′). Dennis Srbeny stapte op en nam de rechterhoek, maar Nikola Vasilj zat erbij en voorkwam de vroege achterstand (8′). FCSP-coach reageerde even later en bracht centrale verdediger James Lawrence in voor aanvaller Simon Makienok en speelde terug met 4 op een lijn (11′).

Een goede 84 minuten in de minderheid wachten op onze Boys in Brown, waardoor de gastheren meer delen van het spel hadden. Paderborn verstoorden de opbouw van onze Kiezkickers al vroeg en lieten ze nauwelijks in het spel komen. Echt gevaarlijk werd SCP voor het doel bijna nooit, ook omdat de jongens in Brown zich zeer sterk presenteerden in hardlopen en duels en zelf de weg naar voren zochten. Na de pass van Guido Burgstaller marcheerde Daniel-Kofi Kyereh naar de SCP-doel, maar Robin Yalcin maakte de situatie onschadelijk met een tackle (25′). Kort daarna Kyereh weer – na weer een Burgstaller pass – Yalcin stopte weer in het strafschopgebied (27e). Slechts 60 seconden later Kyereh en Burgstaller weer – alleen met een andere rolverdeling. Finn Ole Becker speelde recht uit naar Kyereh, die in het midden rechtstreeks naar Burgstaller ging. Ook hij pakte de bal direct en gaf SCP-keeper Huth kansloos met een laag schot vanaf 21 meter – 1-0 (28-)! Was dat goed gespeeld!

De leiding op dit moment zeker niet onverdiend, integendeel: Paderborn met meer balbezit, maar zonder penetratie. Onze Kiezkickers daarentegen met veel inzet, moed en enthousiasme. Maar dan het SCP: Na een voorzet van Marcel Mehlem kopte Marco Schuster vanop zeven meter maar nipt over (39′). Vasilj pakte kort daarna nog een kopbal van Srbeny (40′). Kort voor rust viel de gelijkmaker: Na een voorzet van Yalcin kopte Adam Dźwigała de bal ongelukkig op eigen doel, de bal belandde vlak naast de paal en het stond 1-1 – bitter (44′). Kort daarna klonk het fluitsignaal voor de rust.

Kort na de herstart – beide teams keerden onveranderd terug – kreeg Kyereh een mooie kans om FCSP  weer op voorsprong te brengen. Nadat tegenstander Uwe Hünemeier op de middenlijn was uitgegleden, haastte Kyereh zich alleen naar Huth en wilde hem vanaf 18 meter overwinnen met een schot in de rechterhoek. Huth reageerde en voorkwam met zijn linkervoet de 1-2 – argh (47′). Bijna in ruil daarvoor kreeg SCP een kans op een tweede treffer, maar Mehlem schoot maar nipt langs vanop tien meter (49′). Paderborn voerde de druk in de meerderheid op: Ron Schallenberg verlengde een vrije trap vanuit het middenveld met de hak, maar Vasilj maakte zich lang en had het leer (52′). Even later kromde Srbeny maar ternauwernood vanaf elf meter (56′) en een kopbal van Mehlem vloog net over de lat (58′).

Kort daarna juichte het SCP, maar het doelpunt van Yalcin telde niet door een nipte buitenspelpositie van Srebny, die de bal had doorgespeeld naar Yalcin – een juiste beslissing (61′). Aan de overkant weer onze Kiezkickers! De opgerukte Becker had met een draaiend schot vanop 15 meter geschoten, maar Huth stuurde het leer net om de linkerpaal – jammer (62e)! Niet onze jongens in Brown juichten, maar de gastheren. Nadat Michel was neergezet, joeg Kai Pröger, die even daarvoor was gewisseld, het leer van 17 meter half rechts de linkerbovenhoek in -2-1 (65′).

Nu was het natuurlijk nog moeilijker voor de Schultz-Elf om iets uit Paderborn mee te nemen, maar ze zetten zich schrap tegen de dreigende nederlaag en zochten steeds vaker de weg naar voren tegen gastheren die niet meer zo sterk waren. Kyereh kreeg de bal 20 meter voor het doel en trok uit de draai, het leer passeerde een halve meter voorbij de linkerpaal (69′). Eric Smith probeerde het daarna nog een keer vanop afstand, maar Huth was erbij voor zijn 25 meter schotp (75e). Onze Kiezkickers gaven niet op: Een te kort verdedigde bal belandde in het strafschopgebied van Burgstaller, maar Hünemeier kon zijn schot blokkeren (77e).

In de slotminuten stuurde Schultz Maximilian Dittgen en Christopher Buchtmann het veld op voor Eric Smith en Marcel Hartel (82′). Onze Boys in Brown met sterk moreel en opnieuw met een goede aanval in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, Kyereh en de invaller Rico Benatelli speelden zich na een uur een weg naar het SCP strafschopgebied, Benatelli’s schot vanaf 15 meter werd geblokt door de SCP (90e). Met de laatste actie van de wedstrijd gooide Sven Michel de wedstrijd op slot na de voorzet van Pröger tegen de opgerukte Kiezkickers – 3-1 (90e + 3). Na 84 minuten in de minderheid te zijn geweest, veel vechten en veel moreel, moesten onze Boys in Brown voor het eerst dit seizoen een nederlaag toestaan.

SC Paderborn 07

Huth – Schuster, Hünemeier, van der Werff, Collins – Yalcin (63. Pröger), Schallenberg, Mehlem (84. Thalhammer) – Justvan (75. Hartmann) – Srbeny (84. Stiepermann), Michel

Cheftrainer: Lukas Kwasniok

FC St. Pauli

Vasilj – Dźwigała (61. Viet), Ziereis, Medić, Paqarada – Smith (82. Buchtmann), Becker (61. Benatelli), Hartel (82. Dittgen), Kyereh – Makienok (11. Lawrence), Burgstaller

Cheftrainer: Timo Schultz

Doelpunten: 0:1 Burgstaller (28.), 1:1 Dźwigała (44., Eigentor), 2:1 Pröger (65.), 3:1 Michel (90.+3)

Gele kaarten: Michel / Smith

Rode kaarten: Ziereis (6., laatste man)

BBelangrijk: Vasilj stopt strafschop van Srbeny (8.)

Scheidsrechter: Benjamin Brand (Unterspiesheim)

Fans: 6.000

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
21 augustus 2021 13:30 Tweede Bundesliga 2021-2022 4 93'

Stadion

Benteler-Arena
Paderborner Str. 89, 33104 Paderborn, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SCP123
FCSP101

FCSP

22Nikola Vasilj Doelman
25Adam Dźwigała 29 Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
18Jakov Medić Verdediger
23Leart Paqarada Verdediger
8Eric Smith 11 Middenvelder
20Finn Ole Becker 26 Middenvelder
30Marcel Hartel 10 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
16Simon Makienok 3 Aanvaller
9Guido Burgstaller Aanvaller
3James Lawrence 16 Verdediger
29Christian Viet 25 Middenvelder
26Rico Benatelli 20 Middenvelder
11Maximilian Dittgen 8 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 30 Middenvelder
Doelpunten
3
1
Assists
2
1
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
1
Geel-Rood
0
0