Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 4: FC St. Pauli – 1. FC Nürnberg

Speeldag 4: FC St. Pauli – 1. FC Nürnberg

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli speelde – op maandagavond 19 oktober 20u30 – op Millerntor 2-2 (1-1) gelijk tegen 1. FC Nürberg . In een snelle op en neer gaande wedstrijd namen de gasten al vroeg een voorsprong – voor 1.000 fans – door Manuel Schäffler (8′), Rodrigo Zalazar maakte gelijk voor onze Kiezkickers (28′) op de stip. Na de pauze zette Johannes Geis een vroege penalty om voor FCN (49′), Daniel Buballa zorgde met een knap doelpunt in de volley voor een verdiend gelijke spel van de sterk acterende Kiezkickers (78′).

Na de internationale pauze van twee weken – waarin onze Kiezkicker twee testwedstrijden hadden gespeeld (4-1 verlies tegen Werder Bremen, 0-1 winst tegen Holstein Kiel) – voerde hoofdcoach Timo Schultz drie wijzigingen door ten opzichte van de 1-0 nederlaag bij SV Sandhausen. Maximilian Dittgen, Rodrigo Zalazar en Guido Burgstaller startten voor Leart Paqarada, Marvin Knoll en Lukas Daschner (allemaal bank). De voormalige Nürnberger vormde een dubbele aanval met Simon Makienok, Daniel-Kofi Kyereh zou achter het duo moeten wervelen.

Voor een goede 1.000 fans – er mochten er meer niet in Millerntor vanwege de huidige Corona-omstandigheden-  schakelde onze FCSP meteen in de voorwaartse beweging en hadden al vroeg hun eerste kans. Rodrigo Zalazar nam de vrije trap en joeg de bal met prima techniek – maar met veel kracht – over de muur, maar Christian Mathenia was erbij (2′). Aan de overkant lag de bal wel in het net, maar de mooie treffer van Robin Hack telde niet vanwege een buitenspelpositie – een nipte maar correcte beslissing (4e).

Even later juichten de gasten opnieuw en telde het doelpunt wel. Na een slechte pass van Christopher Avevor schakelde de FCN snel om, Felix Lohkemper werd weggestuurd en bediende Manuel Schäffler. Vanaf elf meter gaf de spits Robin Himmelmann geen enkele kans (8′). Onze Kiezkickers waren echter niet van hun melk en hadden twee kansen voor een snelle gelijkmaker: eerst mikte Maximilian Dittgen te hoog vanaf de rand van het strafschopgebied, nadat Enrico Valentini de bal verloor (9′), daarna raakte Finn Ole Becker de buitenkant van de paal na een goede combinatie vanop 14 meter (11′). Burgstaller probeerde het daarna na een inworp vanaf de verdedigingshelft, maar schoof enkele meters langs het doel (20′).

Onze Kiezkickers waren het actievere team en hadden meer van de wedstrijd. De gasten stonden op hun beurt laag, wachtend op fouten en de daarbij horende counters. De volgende mogelijkheid was echter weer voor de Schultz-Elf: Daniel-Kofi Kyereh stak links naar Dittgen en Mathenia kon zijn schot over de lat duwen (23′). Vijf minuten later wees scheidsrechter Florian Heft – op aanraden van de VAR – naar het stip. Kyereh werd op de hiel getrapt en ten val gebracht door Tom Krauss. Geen verwijt voor scheidsrechter Heft, het was moeilijk te zien en ook geen Kiezkicker maakte hierover zijn beklag. Zalazar – voorheen met veel goede acties – greep zelfverzekerd de bal en trapte hem feilloos binnen – 1-1 (28′)!

Van Nürnberg kwam lang niets, maar daarna werd het erg lastig voor onze Boys in Brown. Na een lange bal zette Fabian Nürnberger de oversteek naar Hack en hij had de hernieuwde voorsprong aan de voet. Maar vanaf twaalf meter mikte hij te hoog (30′). Simon Makienok mikte aan de andere kant te gecentreerd. Onze spits kopte een voorzet van Dittgen vanop elf meter op doel, maar Mathenia greep veilig (38′). Kort voor rust faalde Dittgen opnieuw na sterk voorbereidend werk van Zalazar op Mathenia (42′) en zo ging beide clubs met de 1-1 in de kleedkamer.

Beide teams keerden ongewijzigd terug op het veld en de gasten eisten al heel vroeg een penalty op. Fabian Nürnberger schoot vanop 20 meter en raakte de wegdraaiende Avevor op de arm. Na ingrijpen van de VAR was het opnieuw strafschop – een moeilijke beslissing. Johannes Geis kon het niet schelen, hij scoorde met behulp van de linkerpaal de 2-1 voor de gasten. Himmelmann zat in de goede hoek, maar had geen enkele kans (49′).

Zoals aan het begin van de wedstrijd moest FCSP opnieuw een vroege goal accepteren. Ze zochten dan wel opnieuw de aanval, maar ze bleven in eerste instantie steken op de nu wat beter gespreide FCN-verdediging. Aan de andere kant kwam Geis tot een conclusie na een tegenaanval door de gasten vanop de tweede lijn,  Himmelmann greep echter veilig (58′). Kort daarna volgde de eerste dubbele wissel van Schultz: Luca Zander en Marvin Knoll kwamen in de plaats van Christopher Avevor en Philipp Ziereis (61′).

De jongens in Brown bleven het betere van het spel hebben, maar de volgende kans kwam er niet direct. Het zag er vaak goed uit tot aan het strafschopgebied, maar dan miste de laatste bal de nodige precisie. Er was een voorzet van Zalazar van halverwege het veld naar Dittgen, wiens kopbal vanaf 13 meter geen probleem was voor Mathenia (69′). Het laatste kwartier was net aangebroken toen Schultz opnieuw een dubbele wissel deed. Lukas Daschner en Boris Tashchy kwamen voor Maximilan Dittgen en Guido Burgstaller (76′).

Kort daarna geraakte de bal tweemaal bij Makienok, maar de gasten konden beide pogingen blokkeren (76ste). Nog geen 120 seconden later maakten onze Kiezkickers gelijk ! Het was de opgerukte Daniel Buballa die enig mooi scoorde. Een voorzet van Zander vloog door het strafschopgebied en kwam bij Buballa terecht. Hij pakte het leer met zijn bovenbeen en zette vanop 15 meter de volley met veel gevoel in de rechterhoek, 2-2 (78ste)!

De jongens in Brown bleven aandringen en wilden het derde doelpunt, maar Mathenia wist een schot van Zalazar (81ste) onschadelijk te maken. Kort daarna werd de Uruguayaan vervangen door Rico Benatelli (82′). Ook Neurenberg zocht opnieuw het doel van FCSP, maar kwam niet tot een kans. Makienok had zich in blessuretijd teruggetrokken van de aanval, maar omdat zijn bal duidelijk voorbij ging (90 + 5′), moest FCSP ondanks hun superioriteit tevreden zijn met één punt.

FC St. Pauli

Himmelmann – Avevor (61e Knoll), Ziereis (61e Zander), Buballa – Ohlsson, Zalazar (82e Benatelli), Becker, Dittgen – Kyereh – Makienok, Burgstaller

Hoofdcoach : Timo Schultz

1. FC Neurenberg

Mathenia – Valentini, Margreitter, Sörensen, ambachtslieden – Hack (90e + 2 Sorg), Geis, Krauss, Nürnberger (87e Rijn) – Lohkemper (70e Schleusener), Schäffler (70e Köpke)

Hoofdcoach : Robert Klauss

Doelen : 0: 1 Schäffler (8e), 1: 1 Zalazar (28e, FE), 1: 2 Geis (49e, HE), 2: 2 Buballa (78e)

Gele kaarten : Ohlsson, Becker / Krauss, Sörensen, Schäffler, Lohkemper, Köpke

Scheidsrechter : Florian Heft (Neuenkirchen)

Publiek : 1.000 (uitverkocht Corona omstandigheden)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
19 oktober 2020 20:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 4 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP112
FCN112

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
4Philipp Ziereis 19 Verdediger
6Christopher Avevor 5 Verdediger
8Rodrigo Zalazar 26 Middenvelder
20Finn Ole Becker Middenvelder
11Maximilian Dittgen 13 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
16Simon Makienok Aanvaller
9Guido Burgstaller 24 Aanvaller
5Marvin Knoll 6 Middenvelder
19Luca Zander 4 Verdediger
13Lukas Daschner 11 Middenvelder
24Boris Tashchy 9 Aanvaller
26Rico Benatelli 8 Middenvelder

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
2
2
Assists
1
1
Gele kaarten
3
6
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0