Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 4 : FC St. Pauli – 1.FC Köln

Speeldag 4 : FC St. Pauli – 1.FC Köln

-

Wedstrijdverslag

De Boys in Brown hebben zich – op zondag 2 september 2018 – tegen 1. FC Köln met 3-5 geslagen moeten geven. Voor een uitverkocht Millerntor zorgde Henk Veerman (13) en Dudziak (25) nog voor een 2-0 voorsprong voor FCSP. Maar al voor de pauze brachten Christian Clemens (35) en Simon Terodde (45) Köln langszij. Na de pauze brachten Terodde (53e pen.) en Guirassy (57e) de bezoekers op 2-4. Christopher Buchtmann kon nog tegen scoren voor FC St. Pauli (66.) maar het doelpunt van Salih Özcan (90 ‘+ 5’) tekende de bittere nederlaag van vanmiddag.

Hoofdcoach Markus Kauczinski wijzigde zijn startelf voor de wedstrijd tegen 1. FC Köln op enkele posities. Luca Zander stond vanaf de start in het veld en ging rechtsback spelen. Hiervoor verhuisde Jeremy Dudziak naar het middenveld van de Boys in Brown. Ten opzichte van de wedstrijd Union Berlin kwamen Waldemar Sobota en Henk Veerman in de startelf. Bernd Nehrig en Dimitrios Diamantakos verdwenen voorlopig naar de bank zitten.

Er zijn wedstrijden waarin de tegenstanders een paar minuten nodig hebben om een ​​gevoel te krijgen van het veld, de tegenstander en hun eigen spel. Op Millerntor liep het vandaag anders. Beide teams begonnen met een enorme snelheid en loopvermogen aan de wedstrijd. De gasten hadden licht overgewicht en trokken naar voren. Na vier minuten resulteerde dit in de eerste mogelijkheid voor de FC. Christian Clemens werd aangespeeld aan de rechterkant en aarzelde niet, maar Robin Himmelmann reageerde snel met de voet en verijdelde de vroege voorsprong.

En toen kwam de 13e minuut van de wedstrijd. Voetbal, soms schrijf je mooie sprookjes. Keulen speler Marcel Risse stond aan de linkerkant onder druk en speelde de bal terug in zijn eigen helft. Maar de pas werd de perfecte assist voor Henk Veerman en die schoot – vanop 18 meter – de bal ijskoud tegen de netten van Timo Horn. Bij zijn eerste start en eerste poging op Millerntor schoot Henk meteen de voorsprong tegen de netten,1-0 (13′).

Maar wie dacht dat de FC meteen reageerde kwam bedrogen uit. Vijf minuten later testte Sobota de sprongkracht van Horn. Elegant vrijgespeeld door Dudziak probeerde onze nummer 28 het tweede doelpunten te maken, maar de keeper van de FC behield de overhand in deze situatie (18).

Was Millerntor al uitstekend in vorm, het explodeerde compleet na 25 minuten. Aan de linkerkant had Buchtmann alle tijd van de wereld en zag Dudziak in het strafschopgebied lopen. De perfecte voorzet werd gevolgd door de perfecte kopbal en de 2-0 stond op het bord. Ogen van ongeloof in Millerntor. Soms had je het gevoel dat alles klopte bij de Kauczinski-Elf.

Maar in minuut 35 bleek dat de FC een absoluut topteam is. Louis Schaub had voldoende tijd aan de rechterkant van de Keulen en bediende de ingelopen Clemens. Hij streelde de bal met zijn hoofd en kopte de 2-1 in de lange hoek. Slechts tien minuten na het aansluiting viel ook de gelijkmaker. Aan het einde van een aanval had de Keulense spits Simon Terodde de bovenhand en duwde de bal ijskoud binnen, 2-2. Eerder hadden Clemens en Dominik Drexler al in het strafschopgebied gecombineerd en toonden ze al hun kwaliteiten. Kort daarna was het rust.

Coach Kauczinski tijdens de rust één wijziging aanbrengen. Richard Neudecker kwam in de wedstrijd voor de geblesseerde Mats Møller-Daehli.Richard verving Mats op dezelfde positie. De tweede helft begon slecht voor onze Kiezkickers. Binnen de twaalf minuten scoorden de gasten tweemaal. Eerst was het Terodde -na een fout van Himmelmann – die zelf de strafschop nam en de 2-3 maakte (53.). Korte tijd later maakte Guirassy op de counter van dichtbij de 2-4 (58.). In de volgende minuten hierop moest FCSP opnieuw herpakken.

En hoe! Na de voorzet van Sobota’s schoot Buchtmann tegen Horn. De afgeweken bal verdween met een boog over Timo Horn in het net., 3-4. Het was deze actie die de Kiezkickers nodig hadden om terug in de wedstrijd te komen (66.). Slechts een korte tijd later had Diamantakos de gelijkmaker op de voet. Maar op het laatste moment blokkeerde een Keulense voet zijn poging. De Millerntor en het team op het veld hadden nu volledig de bovenhand en waren gebrand op de gelijkmaker (68).

Met het aanbreken van de laatste 15 minuten kwam de laatste grote aanzet van het team van Markus Kauczinski. Daarbij moest Philipp Ziereis zijn ogen openhouden om de tegenaanvallen van Keulen in de gaten te houden. Onder meer invaller Dimitrios Diamantakos had een goede mogelijkheid op de 4-4, maar uiteindelijk was het Salih Özcan die in de vijfde minuut van de blessuretijd – op de counter – de wedstrijd op het slot gooiden.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Ziereis, Knoll, Buballa – Flum – Sobota (, Dudziak, Buchtmann, Møller-Daehli (45. Neudecker ) – Veerman

Cheftrainer: Markus Kauczinski

1. FC Köln

Köln– Risse, Sobiech, Czichos, Horn – Hector – Clemens, Schaub, Drexler, Guirassy – Terodde

Cheftrainer: Markus Anfang

Doelpunten: 1:0 Veerman (13.), 2:0 Dudziak (25.), 2:1 Clemens (35.), 2:2 Terodde (45.), 2:3 (53. Terodde), 2:4 (Guirassy), 3:4 (66. Buchtmann)

Gele Kaarten: Møller-Daehli / Sobiech

SR: Benjamin Cortus

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
2 september 2018 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 4 3'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP213
KOE235

FCSP

4Philipp Ziereis Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
8Jeremy Dudziak 22 Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 20 Middenvelder
20Richard Neudecker 14 Middenvelder
15Daniel Buballa Verdediger
19Luca Zander Verdediger
23Johannes Flum Middenvelder
25Henk Veerman Aanvaller
28Waldemar Sobota 18 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 28 Aanvaller
30Robin Himmelmann Doelman

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
3
5
Assists
2
0
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0