Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 32: Hannover 96 – FC St. Pauli

Speeldag 32: Hannover 96 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft in het noordelijke duel tegen Hannover 96 een 4-0 nederlaag geleden. Ex-Kiezkicker Marvin Ducksch bezorgde de gastheren al snel een vroege voorsprong (6e), die Hendrik Weydandt al snel wist uit te breiden, 2-0 (17e). Net toen de Kiezkicker hun leken te vinden in de tweede helft vernietigde Genki Haraguchi de laatste hoop op puntwinst (61.). In de slotfase scoorde invaller Cedric Teuchert uiteindelijk nog de 4-0 (80e).

Vanwege de belasting van de Engelse Week had Jos Luhukay veranderingen in de basiself aangekondigd. Vergeleken met de thuisoverwinning tegen Aue liet de Nederlander zijn verdediging, – waaronder Sebastian Ohlsson als stabilisator voor de verdediging – onveranderd, maar de hoofdtrainer wisselde vier keer in de meer aanvallende posities. Marvin Knoll en Rico Benatelli begonnen in de plaats van Waldemar Sobota en jonge Christian Viet. Van voor namen Luis Coordes en Viktor Gyökeres de honeurs waar voor Henk Veerman en de gehavende Dimitrios Diamantakos. Luhukay’s collega Kenan Kocak deed ook vier wijzigingen in zijn team, waaronder Hendrik Weydandt in de aanval in plaats van John Guidetti naast ex-Kiezkicker Marvin Ducksch.

De gasten, bevrijd van alle promotiedromen en degradatiezorgen, hadden in het weekend verloren van Darmstadt en het was vanaf het begin duidelijk dat ze die nederlaag snel wilden vergeten. Marcel Franke kon na een corner (3′) en Ducksch op de counter (4′) nog niet profiteren van de eerste goede kansen. De koude douche voor onze Kiezkickers volgde kort daarna wel, toen Weydandt alleen voor Robin Himmelmann Ducksch bediende, deze hoefde alleen maar binnen te tikken (6e). Het doelpunt werd mogelijk gemaakt doordat Leo Østigård als laatste man in de opbouw was weggegleden.

Na de ongelukkige start probeerde onze Kiezkickers hun weg in de wedstrijd te vinden, maar Hannover bleef druk uitoefenen en klom via Weydandt (17e) naar de 2-0. Julian Korb had de lange aanvaller met een voorzet vrijstaand gevonden in de vijf meter. Onze Kiezkickers gaven een teken van leven met een tegenaanval via Coordes, die Finn Ole Becker niet kon afronden (24e). Afgezien van deze scène deed FCSP maar weinig. 96, het aanvallende team van de afgelopen weken, speelde vastberaden en kwam via Ducksch aan de volgende gelegenheid, die Himmelmann (27e) onschadelijk maakte. Het duurde tot de laatste minuten van de eerste helft voordat de ontmoeting rustiger werd. De Boys in Brown hadden nu wat meer van het spel spelen, ook omdat dat de gastheren van de gas waren gegaan. Bijgevolg ging het met de 2-0 de kleedkamers in.

Ondanks de achterstand keerden onze Kiezkickers ongewijzigd terug op het veld, terwijl Genki Haraguchi bij Hannover de aangeslagen Linton Maina verving. In tegenstelling tot aan het begin van de wedstrijd waren de gastheren nu terughoudender, waardoor de wedstrijd vaker op de helft van Hannover werd gespeeld. Meer dan een onschadelijk langeafstandsschot van Marvin Knoll was er niet (54.). Jos Luhukay reageerde en bracht Johannes Flum voor Ohlsson (54e) en kort daarna Henk Veerman en Maximilian Franzke (60). De hoop op het aansluitingsdoelpunt werd direct daarna weer getemperd. Haraguchi wist buiten het strafschopgebied te schieten, zijn schot zeilde licht afgebogen, onhoudbaar voor Himmelmann in de winkelhaak (61 ‘).

De wedstrijd was beslist en kabbelde relatief rustig naar de laatste fase. Hannover deed niet meer dan nodig, terwijl St. Pauli deze avond alles ontbrak miste om een ​​serieuze kans te ontwikkelen. In plaats daarvan gebruikte de thuisploeg een counter via invaller John Guidetti, Haraguchi en uiteindelijk Cedric Teuchert voor het vierde doelpunt (80ste). Het bleef tot het laatste fluitsignaal. Voor de Kiezkickers is alleen een kwestie van het verwerken van deze bittere nederlaag voor de thuiswedstrijd tegen Regensburg. Om zo de ontbrekkende punten voor het behoud te verzamelen.

Hannover 96

Zieler – Horn (85. Ostrzolek), Hübers, Franke, Korb – Anton – Prib (55. Muslija), Maina (46. Haraguchi), Kaiser – Ducksch (70. Guidetti), Weydandt (70. Teuchert)

Cheftrainer: Kenan Kocak

FC St. Pauli

Himmelmann – Penney, Buballa, Østigård (73. Avevor), Zander – Ohlsson (54. Flum) – Knoll, Benatelli – Becker (60. Franzke) – Coordes (60. Veerman), Gyökeres (73. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 1:0 Ducksch (6.), 2:0 Weydandt (17.), 3:0 Haraguchi (61.), 4:0 Teuchert (80.)

Gele Kaarten: Muslija / Zander

Scheidsrechter: Alexander Sather

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
17 juni 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 32 93'

Stadion

HDI-Arena
Robert-Enke-Straße 3, 30169 Hannover, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
H96224
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
17Matt Penney Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
3Leo Østigård 6 Verdediger
19Luca Zander Verdediger
43Sebastian Ohlsson 23 Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
26Rico Benatelli Middenvelder
37Finn Ole Becker 22 Middenvelder
36Luis Coordes 25 Middenvelder
9Viktor Gyökeres 24 Aanvaller
6Christopher Avevor 3 Verdediger
23Johannes Flum 43 Middenvelder
22Maximilian Franzke 37 Middenvelder
25Henk Veerman 36 Aanvaller
24Boris Tashchy 9 Aanvaller
Doelpunten
4
0
Assists
4
0
Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0