Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 30 : FC Heidenheim – FC St. Pauli

Speeldag 30 : FC Heidenheim – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Het blijft zo: er valt niets te rapen in Heidenheim. Op Paaszondag 21 april 2019 verloren onze Kiezkickers ook hun vijfde wedstrijd bij 1.FCH. Met 3 doelpunten voor de rust hadden Marc Schnatterer (18e) en Nikola Dovedan (26e, 28e) de gastheren al naar de overwinning gestuurd. Na de pauze had FC St. Pauli – buiten een kleine fase van druk – niks in de pap te brokken en moest zelfs een tijd met 10 verder door een geel-rode kaart van Finn Ole Becker (73.).

Hoofdcoach Jos Luhukay had aangekondigd dat zijn team zou voortbouwen op de goede prestaties van de tweede helft tegen Arminia Bielefeld. Ook in de start-elf kwam dit tot uiting door vertrouwen te geven aan de elf van de tweede helft tegen Arminia. Mats Møller Dæhli – die vorige week was begonnen – was volledig afwezig vanwege spierproblemen. Voor de Noor kwam Marvin Knoll in de start elf. FCH coach Frank Schmidt bracht St. Pauli schrik Schnatterer (negen goals punten in negen wedstrijden tegen FCSP) opnieuw vanaf het begin en ook topscorer Robert Glatze – die tijdens de week twee trainingen mistte als gevolg van ziekte – stond in de startelf.

De eerste minuten onder zomerse temperaturen waren voor de gastheren. Eerst probeerde Sebastian Griesbeck het vanop afstand (2.), kort daarna kon Schnatterer het proberen (5.). Beide schoten misten echter het doel van Robin Himmelmann duidelijk. Echt gevaarlijk werd het aan de andere kant: Ryo Miyaichi vond Christopher Buchtmann op de rand van het strafschopgebied en Kevin Müller moest goed plat op diens schot (9). het volgende deel in de verre schoten saga kwam van Robert Andrich, maar ook de middenvelder mistte het doel (10).

De vierde poging zorgde uiteindelijk voor de voorsprong voor de gastheren. Schnatterer maakte gebruik van de vrije ruimte die de verdediging van St. Pauli hem gaf op de rand van het strafschopgebied en hij gaf Himmelmann met een droge schot in de linker beneden hoek geen kans (18). In de tegenstoot werd Miyaichi onterecht afgekeurd in een veelbelovende positie voor buitenspel (22.). Justin Hoogma had de Japanner met een lange bal op weg naar doel gestuurd. Heidenheim was niet tevreden met de voorsprong en kon nog twee keer scoren via Dovedan. Eerst zette Andrich en Glatzel de Oostenrijker voor doel (26), vervolgens werd hij bediend door Niklas Dorsch (28). Himmelmann was bij beide pogingen machteloos.

Voor FCSP viel er in de eerste helft niets te rapen. In plaats daarvan liepen ze meestal achter de bal en mochten blij zijn dat Dovedan de kans op zijn hattrick in de 36e minuut liet liggen, na zijn onnauwkeurig geplaatst schot in het strafschopgebied. Pas tegen het einde van de eerste helft schakelde Heidenheim een ​​versnelling terug en liet het initiatief aan de Luhukay-elf. Vanwege vele onnauwkeurigheden in het passen spel kwam er niets uit en dus ging beide teams met een 3-0 naar de kleedkamers.

In de tweede ronde mocht Finn Ole Becker meer professionele minuten tanken, na zijn korte invalbeurt tegen Bielefeld, Buchtmann bleef binnen. De jongeling maakte meteen een goede start met een goede schot, maar dit schot trof centraal Müller (46e). De eerste minuten na het rust gaven hoop op herstel voor de ongeveer 1600 meegereisde St. Pauli-fans. Knoll op een vrije trap – vanop 20 meter – trof de bovenkant van het net (48.). Bij de gastheren was Schnatterer de man voor de stilstaande fasen. Zijn poging kort daarna streelde het net aan de rechterkant (50e). Andrich (55.) en opnieuw de opvallende Becker (59.) probeerden het op afstand, maar in beide gevallen leverde dit geen gevaar op.

Voor de twee doelpuntenmakers Schnatterer en Dovedan was de wedstrijd toen over. In de 64e minuut bracht Schmidt voor hen Robert Leipertz en Denis Thomalla. Luhukay wisselde ook met Richard Neudecker voor Jeremy Dudziak, er voor was Ersin Zehir voor Florian Carstens in het veld gekomen (58.). In het midden van de tweede helft viel de wedstrijd helemaal stil  gezien de duidelijke score. Heidenheim beperkte zich grotendeels tot het behoud van het resultaat en St. Pauli ontbrak deze middag de middelen om de verdediging van de gastheren serieus te bedreigen. De miserie was compleet toen Beckers zijn tweede geel en dus rode kaart zag en het veld vroegtijdig moest verlaten (74′).

In een man meer leek Heidenheim opnieuw de weg vooruit te zoeken. Leipertz had in de 79e minuut opnieuw de stand kunnen verhogen, maar hij miste het doel vanuit een scherpe hoek. Trouwens, de gastheren speelden soeverein in de laatste fase, terwijl de tien St. Paulianer alleen bezig waren met beperken van de schade. Opnieuw Leipertz had de 4-0 aan de voet maar invaller Richard Neudecker haalde de bal van de lijn (90e). Scheidsrechter Benjamin Cortus zag geen reden voor een blessuretijd en floot de wedstrijd af na deze scène. Met de overwinning kan Heidenheim blijven hopen op promotie, voor onze Kiezkicker is de droom op promotiewedstrijden voorbij.

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Carstens (58. Zehir), Hoogma, Dudziak (68. Neudecker) – Flum, Knoll – Miyaichi, Allagui, Buchtmann (46. Becker) – Meier

Cheftrainer: Jos Luhukay

1. FC Heidenheim

Müller – Busch, Mainka, Theuerkauf, Beermann – Schnatterer (64. Leipertz), Andrich, Griesbeck, Dorsch – Glatzel (77. Skarke), Dovedan (64. Thomalla)

Cheftrainer: Frank Schmidt

Doelpunten: 1:0 Schnatterer (18.), 2:0, 3:0 Dovedan (26., 28.)

Gele Karten: – / Becker

Geel-Rode Kaart: Becker (73.)

Scheidsrechter: Benjamin Cortus

Toeschouwers: 13.500

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
21 april 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 30 93'

Stadion

Voith-Arena
Heeracker 18, 89522 Heidenheim an der Brenz, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCH303
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
39Yiyoung Park Verdediger
22Justin Hoogma Verdediger
38Florian Carstens 31 Verdediger
31Ersin Zehir 38 Middenvelder
8Jeremy Dudziak 20 Middenvelder
20Richard Neudecker 8 Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
23Johannes Flum Middenvelder
10Christopher Buchtmann 37 Middenvelder
37Finn Ole Becker 10 Middenvelder
11Sami Allagui Aanvaller
12Ryō Miyaichi Middenvelder
9Alex Meier Aanvaller

Doelpunten
3
0
Assists
0
0
Gele kaarten
0
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
1