Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 3: SV Sandhausen – FC St. Pauli

Speeldag 3: SV Sandhausen – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli verloor de uitwedstrijd bij SV Sandhausen op vrijdagavond (2 oktober) met 1-0. Dennis Diekmeier scoorde vlak voor rust het winnende doelpunt voor SVS met een afgeweken schot (45e). FCSP kreeg vooral in de beginfase en ook in de laatste minuten veel goede kansen, maar konden ze niet afwerken en moesten de punten aan Sandhausen laten.

Hoofdcoach Timo Schultz bracht vier wijzigingen aan in de basisopstelling voor de wedstrijd bij SV Sandhausen: Na de 4-2 thuiszege tegen 1. FC Heidenheim stuurde hij Daniel Buballa, Finn Ole Becker, Lukas Daschner en Simon Makienok vanaf het begin het veld op. Daarvoor namen Rico Benatelli, Jannes Wieckhoff, Rodrigo Zalazar en Maximilian Dittgen plaats op de bank naast nieuwkomer Guido Burgstaller. SVS-coach Uwe Koschinat voerde slechts één wijziging door na de 1-0 nederlaag op 1. FC Nürnberg, Anas Ouahim verving de geblesseerde Denis Linsmayer.

Onze Kiezkickers kenden de betere start voor 1.393 fans en kregen al vroeg hun eerste kansen. Eerst via een vrije trap van ex-Sandhausen speler Leart Paqarada – die voor zijn zes jaar bij Hardtwald een trui ontving voor de wedstrijd – door het strafschopgebied van SVS, Daniel-Kofi Kyereh kwam tot een kans op de kleine backlijn. De bal gleed een beetje over zijn wreef – en de bal ging voorbij (3e). Na een samenspel tussen de startende elf debutanten Lukas Daschner en Simon Makienok schoot de laatste vanuit een scherpe hoek op SVS-keeper Martin Fraisl (4e).

Kort daarna kopte Christopher Avevor een voorzet van Marvin Knoll ruim over (5e) in zijn 100e wedstrijd voor onze FCSP, voordat Daschner het probeerde vanuit een half-rechts positie. Zijn schot werd licht afgebogen en miste net het doel (7e). De Boys in Brown stonden erg veilig achterin en bleven vervolgens de leidende ploeg, maar Sandhausen vocht zich terug in de wedstrijd en stond steeds minder toe. Tot de 21e minuut waarin Kyereh Makienok met een precieze voorzet in het strafschopgebied van SVS wist te vinden. De kopbal van de 2,01 meter hoge Deen ontbrak aan precisie (21e).

Sandhausen had zes minuten later zijn eerste goede kans: nadat Kevin Behrens de bal met de hiel had vrijgespeeld, faalde Julius Biada met een te centraal geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied op Robin Himmelmann (27e). De gastheren maakten het spel evenwichtig en hadden een volgende kans. Na een lange bal van Fraisl wist Behrens het leer aan te nemen in het FCSP-strafschopgebied, de beste SVS-aanvaller van het vorige seizoen (14 treffers) wist af te drukken, maar mikte een paar meter te onnauwkeurig (36e). Kort voor de pauze, dan het doelpunt voor Sandhausen. Biada, die niet genoeg werd verdedigd in een solo van 50 meter, bediende Dennis Diekmeier, wiens schot werd afgeweken vanaf bijna 15 meter, zo ongelukkig dat Himmelmann machteloos was – 1-0 (45e).

Voor de tweede 45 minuten voerde Schultz twee wijzigingen door: Maximilian Dittgen en Boris Tashchy kwamen voor Leart Paqarada en Lukas Daschner. Tashchy was direct betrokken bij de eerste aanval in de tweede helft, maar Gerrit Nauber wist zijn schot vanaf 15 meter (49e) af te buigen. Aan de andere kant stond Diekmeier weer in de aanval, de rechtsback testte Himmelmann met een hard schot vanuit de rechterhoek van het strafschopgebied – onze keeper duwde het leer over de lat (55ste). Bij de volgende hoekschop lag de bal in het net, maar door een handbal van Aleksandr Zhirov telde het doelpunt niet (56e).

De Kiezkicker verhoogde de druk en bleef zoeken naar een voorwaartse beweging, maar verder dan Knoll zijn geblokkeerd langeafstandsschot kwam FCSP niet(61.) Daarna volgde twee nieuwe wissels van Schultz: Guido Burgstaller en Jannes Wieckhoff vervingen Simon Makienok en Marvin Knoll (62e). Er was nog ruim een ​​half uur te spelen en in die tijd moesten spits Burgstaller en de jonge Wieckhoff – die sterk was tegen Heidenheim – helpen voorkomen dat de Kiezkicker met lege handen terugkeerde naar Hamburg.

Sandhausen verdedigde rigoureus en stond nauwelijks iets toe, op een vrije trap van 22 meter in de centrale positie – nadat Ouahim een ​​fout maakte op Tashchy – schoot Kyereh drie meter te hoog (70ste). Sandhausen speelde steeds compacter en maakte de ruimtes in hun eigen helft steeds smaller, de Schultz-Elf vond het moeilijk om cruciale gaten te vinden. Na een hoekschop was een grote kans om gelijk te maken! De bal kwam via omwegen bij Philipp Ziereis, wiens schot nog werd geblokkeerd, Sebastian Ohlsson zette de rebound er vervolgens maar heel nipt over toen hij viel – jammer (75e)!

Voor de laatste minuten wisselde Schultz de aanvallende Rodrigo Zalazar voor Sebastian Ohlsson, onze Kiezkickers verhoogden de druk. Na een lange bal van Ziereis achter de SVS-defensie probeerde Burgstaller het vanuit een half rechtse positie. De hoek was echter iets te scherp en het schot had niet genoeg kracht (82e). Na een scherpe voorzet van Zalazar kopte Ziereis er even later over (84e) en een Zalazar schot van achteren werd net nog afgebogen (86e). Wieckhoff had de gelijkmaker op de voet na een geweldige combinatie via Dittgen en Kyereh , maar zijn linkervoet schot ging langs de linkerpaal (89ste).

De jongens in Brown probeerden in de slotminuten nog alles, maar konden de 0-1-nederlaag niet meer voorkomen. In tegenstelling tot de 4-2 thuiszege tegen Heidenheim, toen de Kiezkicker hun kansen zeer effectief hadden benut, misten ze vandaag deze effectiviteit en de rebounds in Sandhausen.

Sv Sandhausen

Fraisl – Nauber, Kister, Zhirov – Diekmeier, Nartey, Ouahim (90e Röseler), Contento (63e Scheu) – Biada (76e Zenga) – Keita-Ruel (76e Bouhaddouz), Behrens

Hoofdcoach : Uwe Koschinat

FC St. Pauli

Himmelmann – Ziereis, Avevor, Buballa – Ohlsson (79ste Zalazar), Becker, Knoll (62ste Wieckhoff), Paqarada (46ste Dittgen) – Daschner (46ste Tashchy) – Kyereh, Makienok (62ste Burgstaller)

Hoofdcoach : Timo Schultz

Doelpunten : 1-0 Diekmeier (45e)

Gele kaarten : Nartey, Biada / Avevor, Ohlsson

Scheidsrechter : Sven Waschitzki (Essen)

Aantal toehoorders : 1.393 (corona omstandigheden)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
2 oktober 2020 18:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 3 93'

Stadion

BWT-Stadion am Hardtwald
Jahnstraße 3, 69207 Sandhausen, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SVS101
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
2Sebastian Ohlsson 8 Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
23Leart Paqarada 24 Verdediger
5Marvin Knoll 32 Middenvelder
13Lukas Daschner 11 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
16Simon Makienok 9 Aanvaller
20Finn Ole Becker Middenvelder
11Maximilian Dittgen 13 Middenvelder
24Boris Tashchy 23 Aanvaller
32Jannes Wieckhoff 5 Verdediger
9Guido Burgstaller 16 Aanvaller
8Rodrigo Zalazar 2 Middenvelder

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
1
0
Assists
0
0
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0