Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 3 : FC St. Pauli – H$V

Speeldag 3 : FC St. Pauli – H$V

-

Wedstrijdverslag

Onze Boys in Brown wonnen vandaag de derby-heenwedstrijd tegen H$V 3: 2 (1: 1) en breidden zo hun derbyserie uit. In een intense wedstrijd kwamen onze Kiezkickers op voorsprong via Finn Ole Becker (27′), kort voor rust wisten de gasten via Sony Kittel (43e) de gelijkmaker te maken. Na de pauze kwam FCSP terug op voorsprong dankzij een dubbele treffer van Simon Makienok (56e, 58e) en dat gaven ze niet meer weg . Glatzel wist alleen de aansluitingstreffer nog te maken (77′).

Voor de derby thuiswedstrijd voerde onze hoofdcoach twee wijzigingen door ten opzichte van de winst in de DFB Cup bij 1. FC Magdeburg. Zo keerde Nikola Vasilj tussen de palen terug in plaats van Dennis Smarsch. Aan de andere kant stuurde Schultz vanaf het begin nieuwe aanwinst Marcel Hartel het veld op, ter vervanging van Rico Benatelli (bank). Terwijl Maximilian Dittgen afwezig was vanwege de geboorte van zijn tweede kind, bezochten 10.003 fans Millerntor. Onze Boys in Brown vierden de vorige 1-0 derby-overwinning op 1 maart toe voor lege tribunes. Om 18.31 uur trapte scheidsrechter Harm Osmers de zevende derby in de Tweede Bundesliga af en de sfeer was overweldigend ondanks dat het stadion slechts voor één derde gevuld was. Aan de bruin-witte kant was er maar één doel: na drie overwinningen en één gelijkspel wilden ze het stadskampioenschap verdedigen tegen de “rode broekjes”

Vanaf de eerste seconde maakten alle 22 spelers op het grasveld duidelijk dat ze geen bal gingen weggeven, intense duels kenmerkten de eerste minuten van de wedstrijd, de vroege gele kaarten voor HSV-aanvoerder Sebastian Schonlau (2′) en onze linksbuiten Leart Paqarada (5′) waren hiervan het bewijs. Onze Kiezkickers zetten direct druk en kreeg de eerste kans, maar een schot van 14 meter van Marcel Hartel uit een vrije trap werd geblokt door Schonlau (3′). Hierna hadden de gasten meer van het spel, maar handelden ze in het laatste derde deel met te weinig precisie. Het werd zeer gevaarlijk toen Bakery Jatta een lange diagonale bal in het strafschopgebied kreeg. Zijn voorzet op David Kinsombi was iets te onnauwkeurig, waardoor Kinsombi de bal niet op doel kon trappen (14′).

Onze Boys in Brown vochten zich in de wedstrijd en creëerden in enkele minuten enkele goede kansen. Eerst kreeg mikte Hartel een schot van ruim 25 meter linksboven over (20′). 60 seconden later waren ze er heel dichtbij. Hartel speelde het leer vanuit een centrale positie naar Guido Burgstaller en hij aarzelde niet lang. Vanop de rechterkant vanop 14 meter raakte hij alleen de buitenste paal – jammer (20′)! Onze Kiezkickers duwden door en kwamen in een vergelijkbare situatie: Daniel-Kofi Kyereh legde de bal dit keer op Simon Makienok, maar Tim Leibold wist zijn schot (21′) af te blokken. Na de volgende corner was daar de grootste kans om op voorsprong te komen. Eric Smith bracht de aanvankelijk afgeblokte bal terug achter de verdediging en vond Jakov Medić, die vrij stond. De kopbal van de centrale verdediger ging nipt langs de rechterpaal (23′).

De bal wilde er gewoon niet in. Maar na een knappe combinatie kwam onze Kiezkickers toch op voorsprong. Na een één-twee met Kyereh duwde Burgstaller links het strafschopgebied in en legde de bal in het midden. De opgerukte Fin Ole Becker stond helemaal vrij en scoorde vanop vijf meter scoorde – 1-0 (27′)! “That’s the way, aha aha, we like it”, zongen de FCSP-fans na de voorsprong. Dat kon je natuurlijk het niet tegenspreken. Het spel bleef zeer intens, maar de wedstrijd zelf werd rustiger voor zover het op de volgende kans een goed kwartier wachten was. Burgstaller had zich vanaf de rand van het strafschopgebied teruggetrokken, maar Daniel Heuer Fernandes was op tijd in de linker benedenhoek (41′). Min of meer na deze kans viel de gelijkmaker. Kinsombi had Jatta gestuurd, hij stak over naar Kittel in het strafschopgebied en deze scoorde van dichtbij (43.). Het doelpunt werd gecontroleerd vanwege mogelijk buitenspelpositie van Jatta, maar het doelpunt telde. Dus na een intense en snelle 45 minuten gingen we met 1-1 de rust in.

Beide teams keerden onveranderd terug op het veld, de gasten trokken direct naar voren en kregen al na 27 seconden de eerste kans. Glatzel kopte er net over na een voorzet van Leibold vanop links (46′). Net als in de eerste helft was er veel snelheid in het spel en een zeer hoge intensiteit in de duels. En hoe je kunt scoren in een derby, had Makienok vorig jaar laten zien en hij kon vandaag weer juichen! Na de pass van Becker drong de aanvaller vanaf links het strafschopgebied binnen, legde de bal op zijn linkervoet in een duel met Ludovit Reis en trof met een scherp laag schot in de linker benedenhoek. Fernandes stak tevergeefs zijn rechterbeen uit – 2-1 (56′)!

Daar bleef het niet bij, want Makienok maakte er nog geen 120 seconden later er 3-1 van! Eric Smith veroverde de bal op de middellijn tegen Glatzel, Medić pakte de bal op, maakte meters en bediende Makienok met een ijzersterke pass. Hij legde de bal terug op zijn linkervoet en liet Heuer Fernandes kansloos tegen het geplaatste laag schot in de rechter benedenhoek – 3-1 (58′)! De stemming bij de Millerntor? Uitstekend! HSV-coach Tim Wlater reageerde direct en bracht onder meer Mikkel Kaufmann een spits binnen. Kort daarna schoot Gyamerah van 25 meter – net voorbij de rechterkant (63′). Daarna deed Timo Schultz ook twee wijzigingen: Afeez Aremu en Christopher Buchtmann vervingen Eric Smith en Simon Makienok. Er was natuurlijk een speciaal applaus voor de dubbelscorer (64e).

“FC Sankt Pauli, shalalala, FC Sankt. Pauli, shalalalalala” en “Magisches Sankt Pauli siege heute hier für uns” klonk door de Millerntor en de sfeer onder de FCSP-fans was begrijpelijkerwijs geweldig. Het werd vervolgens ontsierd door het daaropvolgende doelpunt. Na een inworp aan de linkerkant bracht de opgerukte Schonlau de bal naar het midden. Glatzel had te veel ruimte in het strafschopgebied, legde de bal op zijn rechtervoet en schoot vanop tien meter binnen. Vasilj maakte zich lang en raakte de bal nog maar kon hem niet uit doel houden – slechts 3-2 (77′). In de slotfase zetten de stadsrivalen weer druk, maar FCSP wierp zich in elke bal en verdedigden hun voorsprong met alles wat ze hadden.

In de slotminuten werd het weer spannend, er stonden zes minuten extra time op het bord door een langere blessurepauze. Maar de FC ST. Pauli overleefden dat ook en dus vierde ze om 20:26 uur opnieuw een Derby-thuisoverwinning, maar niet als begin maart alleen, maar samen met 9.292 fans! Ze namen afscheid van de zegevierende Kiezkickers met minutenlang “Die Nummer eins der Stadt sind wir!”.

FC St. Pauli

Vasilj – Zander (82. Dźwigała), Ziereis, Medić, Paqarada – Smith (64. Aremu), Hartel, Becker (90. Benatelli), Kyereh (90. Viet) – Makienok (64. Buchtmann), Burgstaller

Cheftrainer: Timo Schultz

Hamburger SV

Heuer Fernandes – Gyamerah (76. Vagnoman), David, Schonlau, Leibold – Kinsombi (70. Rohr), Meffert, Reis (58. Suhonen) – Jatta, Glatzel, Kittel (58. Kaufmann)

Cheftrainer: Tim Walter

Doelpunten: 1:0 Becker (27.), 1:1 Glatzel (43.), 2:1 Makienok (56.), 3:1 Makienok (58.), 3:2 Glatzel (77.)

Gele kaarten: Paqarada / Schonlau, Kinsombi

Scheidsrechter: Harm Osmers (Hannover)

Fans: 10.003

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
13 augustus 2021 18:30 Tweede Bundesliga 2021-2022 3 96'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP123
HSV112

FCSP

22Nikola Vasilj Doelman
19Luca Zander 25 Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
18Jakov Medić Verdediger
23Leart Paqarada Verdediger
8Eric Smith 14 Middenvelder
30Marcel Hartel Middenvelder
20Finn Ole Becker 29 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 26 Aanvaller
16Simon Makienok 10 Aanvaller
9Guido Burgstaller Aanvaller
10Christopher Buchtmann 16 Middenvelder
14Afeez Aremu 8 Middenvelder
25Adam Dźwigała 19 Verdediger
29Christian Viet 20 Middenvelder
26Rico Benatelli 17 Middenvelder

Staf: Fabian Hürzeler
Staf: Loïc Favé
Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Mathias Hain

Doelpunten
3
2
Assists
3
2
Gele kaarten
1
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0