Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 29: Karlsruher SC – FC St. Pauli

Speeldag 29: Karlsruher SC – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli heeft 1-1 gelijk gespeeld bij Karlsruher SC. De gastheren maakten het openingsdoelpunt van Dimitrios Diamantakos (55.) bijna onmiddellijk ongedaan via Jerome Gondorf (57.). Eerder redde Robin Himmelmann een penalty van Änis Ben-Hatira (49e). Door het gelijke spel is de voorsprong op de degradatieplaats nog steeds vijf punten.

Jos Luhukay had in aanloop naar de wedstrijd aangekondigd dat hij vanwege de Engelse week wilde rouleren en dus deed de hoofdtrainer voor de wedstrijd bij KSC vier wijzigingen in de startende XI. Viktor Gyökeres startte voor de geblesseerde Ryo Miyaichi en Leo Østigård keerde ook terug naar de ploeg in plaats van Luca Zander na zijn gele schorsing. Aanvallers Henk Veerman en veteraan Johannes Flum belanden ook op de bank. Rico Benatelli en Diamantakos startten voor hen. KSC-trainer Christian Eichner deed slechts twee wijzigingen in vergelijking met het 1-1-gelijkspel op Hannover 96 gedurende de week.

Beide teams begonnen de wedstrijd met een lange aanloopfase en met geconcentreerd verdedigend werk. Het duurde dus tot de 10e minuut voordat Gyökeres voor de eerste keer op weg was naar het doel van Karlsruhe. Maar omdat er bij Zweed nog een verdediger was, was er geen echt gevaar voor keeper Benjamin Uphoff. Aan de andere kant werd het gevaarlijker toen Marvin Wanitzek Himmelmann tot zijn eerste parade dwong, via een vrije trap op 22 meter (15.). Na de beste combinatie van de gasten kreeg Diamantakos de kans om af te werken, maar onze Griek kon de voorzetten van Gyökeres (22e) niet afwerken.

Afgezien van deze acties – die nog niet eens 100% kansen waren – waren beide teams er nauwelijks in geslaagd gevaarlijke situaties te creëren. De beste kans van de eerste helft viel laat en kwam voort uit een hoekschop van FC St. Pauli. De poging tot wegwerken kwam terecht bij Benatelli, die met volley – op de rand van de zestien meter – zijn kans ging. Maar het schot viel boven op de lat (41.). Waldemar Sobota mikte kort daarna ook iets te hoog  (46.). Het rustsignaal viel dus zonder doelpunten.

Ondanks het matige niveau van de eerste helft, wisselden beide coaches bij de rust niet. De tweede ronde begon desalniettemin spannend: James Lawrence had Philipp Hofmann in het strafschopgebied neergehaald en scheidsrechter Markus Schmidt wees na een korte aarzeling naar de stip. Maar net als tegen Heidenheim kwamen onze Kiezkickers niet achter omdat Himmelmann de juiste hoek tegen Ben-Hatira had geraden en het schot kon stoppen (49.).

In plaats daarvan nam FC St. Pauli de leiding. Diamantakos ving een korte kopbal van Daniel Gordon voor Uphoff op, speelde om de doelman heen en kon vervolgens in het lege doel duwen (55 ‘). De vreugde was echter maar van korte duur omdat Jerome Gondorf – over het hoofd gezien door het team van St. Pauli – een flank van Wanitzek over de lijn duwde (57.).

De FCSP had problemen na de gelijkmaker om onder de druk te komen van de aandringende gasten. Luhukay reageerde en bracht Flum in de wedstrijd voor Marvin Knoll (66.). Later maakte Maxi Franzke zijn professionele debuut bij FC St. Pauli. Hij en Zander vervingen Lawrence en Luis Coordes (75e). Na de turbulente start van de tweede helft was de wedstrijd alweer terug op het niveau van de eerste helft. De thuisploeg had meer balbezit, maar kon niets met de bal omdat onze Kiezkickers geen ruimtes weggaven.

Een kopbal van Hofmann, die Himmelmann knap redde, zette de slotfase in (79e). In ruil daarvoor had Flum de Kiezkickers weer op voorsprong kunnen zetten. Na voorbereidend werk van Diamantakos schoot hij de bal net voorbij het doel (80e). In de laatste paar minuten waren de gastheren dichter bij het winnende doelpunt, maar Anton Fink (88e) en opnieuw Hofmann (91e) konden niet profiteren van hun kansen. Onze Kiezkickers wonnen aan het einde van de Engelse week een hard bevochten punt in Karlsruhe.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Lawrence (75. Zander), Buballa – Benatelli, Knoll (66. Flum) – Coordes (75. Franzke), Sobota (85. Tashchy), Gyökeres – Diamantakos (85. Veerman)

Cheftrainer: Jos Luhukay

Karlsruher SC

Uphoff – Stiefler, Gordon, Pisot, Carlson – Gondorf, Fröde (84. Fink), Wanitzek – Djuricin (55. Grozurek), Hofmann, Ben-Hatira (55. Lorenz)

Cheftrainer: Christian Eichner

Doelpunten: 0:1 Diamantakos (55.), 1:1 Gondorf (57.)

Bijzonderheid: Himmelmann stopt penalty Ben-Hatira (49.)

Gele Karten: Hofmann, Gondorf, Stiefler / Ohlsson, Luhukay

Scheidsrechter: Markus Schmidt

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
30 mei 2020 13:00 Tweede Bundesliga 2019-2020 29 93'

Stadion

Wildparkstadion
Adenauerring 17, 76131 Karlsruhe, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
KSC011
FCSP011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
3Leo Østigård Verdediger
43Sebastian Ohlsson Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
15Daniel Buballa Verdediger
9Viktor Gyökeres Aanvaller
21James Lawrence 19 Verdediger
23Johannes Flum Middenvelder
28Waldemar Sobota 24 Middenvelder
26Rico Benatelli Middenvelder
36Luis Coordes 22 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 25 Aanvaller
25Henk Veerman 18 Aanvaller
19Luca Zander 21 Verdediger
24Boris Tashchy 28 Aanvaller
22Maximilian Franzke 36 Middenvelder
Doelpunten
1
1
Assists
1
0
Gele kaarten
3
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0