Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 29 : FC St. Pauli – Arminia Bielefeld

Speeldag 29 : FC St. Pauli – Arminia Bielefeld

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers  hebben bij het debuut van hoofdcoach Jos Luhukay 1-1 (0: 1) gelijk gespeeld tegen Arminia Bielefeld. In het uitverkochte Millerntor Stadion bracht Fabian Klos via een strafschop de in de eerste helft duidelijk superieure gasten voor. Na de pauze scoorde Ryo Miyaichi de snelle gelijkmaker (48.). Onze Kiezkickers hadden bij het verstrijken van de tijd het betere van het spel maar moesten genoegen nemen met een punten. Gezien de eerste helft een verdiende puntendeling.

Bij zijn debuut als hoofdcoach van FC St. Pauli moest Jos Luhukay het doen zonder maar liefst acht spelers, naast de langdurig geblesseerden kwamen er in de week Christopher Avevor (adductoren) en Daniel Buballa (infectie) er nog bij. Robin Himmelmann, aan de andere kant, nam zijn plaats tussen de palen opnieuw in ten koste van Svend Brodersen (bank). Voor Buballa kwam Jeremy Dudziak op de linksachter, Florian Carstens schoof van rechts naar het centrum van de verdediging, YiYoung Park nam de rechtsachter positie voor zijn rekening. Kapitein Johannes Flum verving Marvin Knoll (bank), Christopher Buchtmann verhuisde naar de positie van Flum. Sami Allagui startte achter Alex Meier en Ryo Miyaichi startte voor Waldemar Sobota (enkel) op de rechter vleugel.

De Kiezkickers begonnen moedig met offensieve pressing, maar kwamen al vroeg – na een lange bal van de gasten – op achterstand. Park schatte een bal verkeerd in en had bij een poging de bal weg te schieten Andreas Voglsammer aangeschoten- scheidsrechter Sascha Stegemann wees naar de stip. Fabian Klos schoot deze zelfverzekerd in de rechter hoek – Himmelmann had gekozen voor de andere hoek (5e). Bitter: de fout van Park vond op 30 centimeter voor de rand van het strafschopgebied plaats, dus het was een vrije trap en geen penalty.

Bielefeld had na een ingestudeerde hoekschop de volgende mogelijkheid: de bal kwam hoog op de rand van het strapschopgebied en Jonathan Clauss nam de bal op de volley – Himmelmann redde echter met de vuisten (10). Het eerste schot op doel van de Brown-White volgde iets later: Allagui had zich teruggetrokken naar de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot ging links voorbij (13). De Luhukay-Elf bleven trouw aan hun linie en stoorden de gasten keer op keer vroeg in het spel, echter bij eigen balbezit – vooral in het eindfase- ontbrak het aan de nodige nauwkeurigheid.

Arminia had vervolgens een dubbele mogelijkheid: Eerste kon Dudziak een schot van Clauss (21) blokkeren, waarna Himmelmann een schot van Voglsammer net op tijd uit de rechter benedenhoek (25) haalde. Dan schakelde FCSP snel om en Buchtmann kwam vanop 19 meter tot besluit. Maar Stefan Ortega had geen probleem met de te centrale bal (27.). In het vervolg  bleef Bielefeld het team met het betere spel, onze Kiezkicker waren vooral naar voren toe niet doortastend genoeg. Ook zo net voor de pauze, toen Miyaichi iets te lang treuzelde bij de afwerking en zijn schot van de rand van het strafschopgebied kon worden geblokkeerd (39.).

De laatste minuten van de eerste helft waren voor de gasten. Alleen vergat Voglsammer – na een goed uitgespeelde counter – alleen vrijstaand binnen te koppen (40e), vervolgens stond Himmelmann bij een stift van Clauss op de juiste plek (41). In een volgende tegenaanval van Arminia kon Carstens nog net op tijd bij een voorzet van Klos – de op de loer liggende Reinhold Yabo had een vrij schotveld gehad(43.). Dus het ging van bruin-wit oogpunt met de 0-1 in de kleedkamers.

Luhukay deed één wissel voor de tweede 45 minuten. Marvin Knoll verving Møller Dæhli, tactisch schakelde Luhukay van 4-2-3-1 naar 4-1-4-1. De invalbeurt van Knoll betaalde zich meteen uit. Na een goede combinatie kopte Miyaichi een Knoll-voorzet via de binnenkant van de paal binnen, 1: 1 (48.)! Onze Kiezkickers hadden nu het betere van het spel, maar de Arminia bleef aanvankelijk het spelbepalende team, zonder scoringskansen te creëren.

In de nasleep blijf het zeer intensief op het veld, geen enkel team schonk de bal weg. Veel duels domineerden nu de wedstrijd, een kans om te scoren kon voorlopig geen enkel team afdwingen, vooral omdat aan beide zijden de laatste pas niet aankwam. Onze Kiezkickers konden de wedstrijd in evenwicht brengen voordat Luhukay zijn tweede wijziging maakte voor het laatste kwartier: de geblesseerde Allagui moest er af, Kevin Lankford kwam in de wedstrijd (74).

Dan was daar dé kans voor de voorsprong voor onze Kiezkickers. Over Knoll, Meier en Buchtmann kwam in de bal in het strafschopgebied bij Miyaichi. Met een schijnbeweging ging hij voorbij zijn tegenstander, maar stuitte vanop acht meter op de sterk reagerende Ortega (76). Even later, kwam een voorzet van Miyaichi bij Buchtmann maar zijn schot werd geblokkeerd. Even later stuitte Buchtmann met een afstandsschot opnieuw op Ortega (80.).

In de laatste minuten was er de derde en laatste wijziging voor onze FCSP: Finn Ole Becker verving Miyaichi (87.). De jongens in Brown zetten opnieuw druk: de opgerukte Justin Hoogma klom het hoogste bij een hoekschop maar zijn kopbal ging één meter over de lat (89 ‘). In de toegevoegde tijd had Bielefeld opnieuw de kans om de winnaar te maken. Invaller Keanu Staude raakte de bal niet goed (90 ‘+ 3’) en zo eindigde de wedstrijd 1-1.

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Carstens, Hoogma, Dudziak – Flum, Buchtmann – Miyaichi (87. Becker), Allagui (74. Lankford), Møller Dæhli (46. Knoll) – Alex Meier

Cheftrainer: Jos Luhukay

Arminia Bielefeld

Ortega – Brunner, Börner, Behrendt, Hartherz (68. Lucoqui) – Yabo (79. Seufert), Prietl, Weihrauch – Clauss (85. Staude), Klos, Voglsammer

Cheftrainer: Uwe Neuhaus

Doelpunten: 0:1 Klos (5., pen), 1:1 Miyaichi (48.)

Gele kaarten: Park, Buchtmann / Behrendt, Weihrauch

Scheidsrechter: Sascha Stegemann

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
14 april 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 29 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP011
DSC101

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
39Yiyoung Park Verdediger
38Florian Carstens Verdediger
22Justin Hoogma Verdediger
8Jeremy Dudziak Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
12Ryō Miyaichi 37 Middenvelder
37Finn Ole Becker 12 Middenvelder
14Mats Møller Dæhli 5 Middenvelder
5Marvin Knoll 14 Middenvelder
23Johannes Flum Middenvelder
11Sami Allagui 7 Aanvaller
7Kevin Lankford 11 Middenvelder
9Alex Meier Aanvaller
Doelpunten
1
1
Assists
0
0
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0