Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 28 : Holstein Kiel – FC St. Pauli

Speeldag 28 : Holstein Kiel – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers hebben zaterdag 6 april 13u00 het Nordduell in Holstein Kiel verloren met 2-1 (1: 0). Kort voor de rust scoorde Alex Meier – vlak ervoor foutief gestopt Stefan Thesker (rode kaart) – van op de stip de 0-1 (43.). De met 10 spelende Kiel draaide de wedstrijd na de pauze dankzij de doelpunten van Alexander Mühling (50e, pen) en Jae-sung Lee (53e) binnen drie minuten. Vooral in de slotfase hadden de jongens in Brown een aantal kansen om gelijk te maken, maar dat lukte niet.

Hoofdtrainer Markus Kauczinski moest het doen zonder de geblesseerde Robin Himmelmann (verrekking) voor het Nordduell tegen Kiel, Svend Brodersen stond dus tussen de palen. Onze hoofdcoach deed nog twee wijzigingen in vergelijking met het doelpuntloos gelijkspel tegen MSV Duisburg. Jeremy Dudziak verving Ersin Zehir en Waldemar Sobota verving op de rechtervleugel Ryo Miyaichi. Christopher Avevor was aanvoerder, voor de inwoner van Kiel zijn première in zijn 98e competitieve wedstrijd voor onze FCSP.

In de beste omstandigheden (uitverkocht stadion, topgras, veel zon en aangename 15 graden) begonnen beide teams aan de wedstrijd. Het doel aan beide kanten: drie punten halen om aan de top te blijven. De gastheren namen de teugels in handen en hadden de eerste kansen, maar Brodersen (2) en Avevor (4) konden deze kansen wegwerken. Op een langeafstandsschot van Masaya Okugawa kon Brodersen vervolgens rustig klemmen (5e), ​​voordat Jonas Meffert zijn kopbal (8) en Alexander Mühling het van 14 meter te hoog probeerden (9).

Onze Kiezkickers konden zichzelf bevrijden van de druk van de Kiel en hielden ze in het verloop succesvol van het eigen doel. Meer dan een afstandsschot van Jannik Dehm (19.) kwam er niet uit voor de gastheren. In de voorwaartse gang ontbrak de Kauczinski-Elf zelf de nodige stootkracht. Toen moest Brodersen worden behandeld nadat hij eerder buiten het strafschopgebied in het duel was aangegaan met Jae-Sung Lee. Maar de keeper kon verder (29.).

Even later had Kiel de kans om de voorsprong te nemen. Na een voorzet van Jae-Sung Lee kon Okugawa vrij koppen. Maar hij kopte gelukkig vanop zeven meter over de dwarsbalk (34.). In ruil daarvoor kwamen onze Boys in Brown: Mats Møller Dæhli drong van links in het strafschopgebied van Kiel, zijn schot werd voldoende afgeweken door Kiel (40e).

Toen ging het snel: Sobota onderschepte een onnauwkeurige pass van Stefan Thesker op de helft van Kiel, bediende Knoll, die op zijn beurt Alex Meier bediende. Thesker hield Meier in uiterste nood vast aan de trui. Felix Zwayer kon niet anders dan penalty voor FCSP en rood voor Kiel te geven. Meier greep het leer en trapte rustig binnen (43.). Nadat Marvin Knoll een vrije trap vanop 22 meter had over gezet (45. + 2) klonk het rustsignaal.

Ongewijzigd keerden beide teams terug naar het veld. De gedecimeerde Kiel speelde voortaan zonder Thesker met een drievoudige verdediging, onze Kiezkicker speelde verder in 4-2-3-1. Er werden geen vier minuten gespeeld en Zwayer wees – na een fout van Avevor aan Mathias Honsak precies op de penaltylijn – opnieuw naar de stip (49.). Alexander Mühling trapte en stuurde het leer naar de linkerhoek. Brodersen zat er dicht bij, maar hij kon de bal niet beroeren – 1: 1 (50.).

Onze Kiezkickers moesten een bittere dubbele slag binnen 180 seconden accepteren. Kielkeeper Kenneth Kronholm gooide de bal lang op Okugawa, die Florian Carstens liet staan en de bal in midden van doel bracht. Hier kon Lee vanop vijf meter gemakkelijk de 2-1 binnen schieten (53). Markus Kauczinski reageerde: links-back Daniel Buballa ging af en middenvelder Ersin Zehir kwam in de wedstrijd (58.).

Iets meer dan een half uur te spelen speelde onze Kiezkickers met een drie man verdediging. De gastheren, ondertussen met verdediger Dominik Schmidt voor middenvelder Meffert (62), stonden diep en compact, maar plaatsten herhaaldelijk speldenprikken. FCSP had aanzienlijk meer balbezit, voorlopig maar zonder de sprankelende ideeën. Toen kwam de tweede wissel: spits Sami Allagui verving middenvelder Dudziak (68).

Maar Kiel had de volgende kans. Okugawa kwam van 14 meter tot de conclusie, maar Brodersen redde met de voet (69.). Langzaam was de laatste fase aangebroken, veel tijd restte onze Kiezkickers niet meer. Christopher Buchtmann diende toen Zehir, wiens schot op de rand van het strafschopgebied geen probleem vormde voor Kronholm (75.) Kort daarna, was de derde en laatste verandering. De offensieve Ryo Miyaichi kwam voor Carstens (76.).

De Brown-Whites namen de voorwaartse versnelling. Alex Meier had de 2-2 op het hoofd. Kronholm verkeek zich op een voorzet van Zehir, maar onder druk van Schmidt kon Meier niet goed aan het het leer – erover (77 ‘). Toen probeerde opnieuw Zehir, bij zijn 22-meter schot moest Kronholm zich lang maken om de bal te pareren (79.).

Volgende onze FCSP: Knoll bracht een hoekschop naar het midden waar Meier de bal omhoog kopte. Kiel kreeg de bal niet weg en dus landde het leer bij Miyaichi. Die trapte de bal vanop tien meter duidelijk over – daar zat veel meer in (83)! Het gebeurde in snel tempo op: Eerst stuite Moller Dæhli twee maal op een sterke reactie van Kronholm (84), dan werden de schoten van Knoll en Allagui geblokkeerd (85) voordat Alex Meier een 23-yard vrije trap net langs het doel van Kiel plaatste (87.).

Holstein Kiel

Kronholm – Dehm, Thesker, Wahl, van den Bergh – Karazor – Mühling, Meffert (62. Schmidt) – Lee (73. Seydel) – Okugawa (88. Bisseck), Honsak

Cheftrainer: Tim Walter

FC St. Pauli

Brodersen – Carstens (76. Miyaichi), Avevor, Hoogma, Buballa (58. Zehir) – Dudziak (68. Allagui), Knoll – Sobota, Buchtmann, Møller Dæhli – Alex Meier

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Alex Meier (43., FE), 1:1 Mühling (50., FE), 2:1 Lee (53.)

Gele kaarten: van den Bergh, Lee / Dudziak, Avevor

Rode kaart: Thesker (41., Noodrem)

Scheidsrechter: Felix Zwayer

Toeschouwers: 13.000 (uitverkocht)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
6 april 2019 13:00 Tweede Bundesliga 2018-2019 28 93'

Stadion

Holstein-Stadion
Westring 501, 24106 Kiel, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
KSV022
FCSP111

FCSP

33Svend Brodersen Doelman
38Florian Carstens 12 Verdediger
12Ryō Miyaichi 38 Middenvelder
6Christopher Avevor Verdediger
22Justin Hoogma Verdediger
15Daniel Buballa 31 Verdediger
31Ersin Zehir 15 Middenvelder
8Jeremy Dudziak 11 Middenvelder
11Sami Allagui 8 Aanvaller
5Marvin Knoll Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
9Alex Meier Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
2
1
Assists
0
0
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0