Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 27: Darmstadt 98 – FC St. Pauli

Speeldag 27: Darmstadt 98 – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Na vijf wedstrijden zonder nederlaag bleven onze Kiezkickers – op zaterdag 23 mei – bij SV Darmstadt 98 voor het eerst sinds half februari puntenloos. De Lelies waren na de rust superieur en versloegen FCSP duidelijk verslagen met 4-0 (1-0). Mathias Honsak bezorgde Darmstadt een vroege voorsprong (7e), Yannick Stark (74), Marvin Mehlem (78) en Victor Palsson (89) zorgden voor een duidelijke overwinning met hun doelpunten in de slotfase. In de blessuretijd miste Dimitrios Diamantakos nog een penalty.

Vergeleken met de vorige 1-0 overwinning tegen 1. FC Nürnberg maakte hoofdtrainer Jos Luhukay drie wijzigingen in zijn basisopstelling. James Lawrence, Viktor Gyökeres en Boris Tashchy startten voor Matt Penney, Dimitrios Diamantakos en Henk Veerman. Het trio moet ervoor zorgen dat de Kiezkickers na vier nederlagen op rij – bij voorkeur drie keer natuurlijk – uiteindelijk weer punten haalden in Darmstadt.

Voordat de bal in de lege Böllenfalltor rolde, herdachten beide teams in een minuut stilte de slachtoffers van het coronavirus. Darmstadt kende een betere start en ging direct van start. Na de eerste corner was er de eerste kans voor de Lelies. Mathias Honsak wist zich na amper 57 seconden uit een goede 13 meter te schieten, maar Robin Himmelmann was klaarwakker en redde met de voet (1.). Slechts vijf minuten later stonden de lelies keer op keer opnieuw in het middelpunt. Na een gemakkelijk bal verlies aan de linkerkant, gaf Victor Palsson goed voor en Honsak kon vanop acht meter binnen trappen, 1-0 (7e).

Na een kwartier namen onze Kiezkickers het spel in handen en toen ze de bal voor het eerst heel snel over de rechterkant lieten lopen werd het gevaarlijk. Ryo Miyaichi zocht en vond Tashchy in het strafschopgebied, maar diens schot werd door Dario Dumic geblokkeerd (15e). Net daarna had Tim Skarke het tweede Darmstadt-doelpunt tweemaal aan zijn voeten, maar eerst stond Lawrence in de weg, even later Leo Østigård (16e). Over naar de andere kant, waar Østigård net een hoekschop overkopte, voordat het Luhukay-team een ​​grote kans kreeg om gelijk te maken. Alleen de Lelies wisten het schot van Rico Benatelli te blokkeren, waarna Viktor Gyökeres faalde vanuit een doelpuntrijpe positie op Darmstadt-doelman Marcel Schuhe (18e).

Het ging heen en weer, en vervelend werd het niet op het veldgazon. Schuhen pakten ook een schot van 18 meter van Waldemar Sobota (25e), terwijl Felix Platte op zijn beurt het leer te hoog plaatste vanuit een veelbelovende positie (26e). Voor onze Kiezkickers kreeg Gyökeres de volgende kans, maar zijn schot vanaf de achterkant werd afgebogen en vloog duidelijk over de doel van Darmstadt (29e). Bij de volgende corner van Marvin Knoll probeerde Miyaichi het rechtstreeks van 14 meter, maar de Japanner raakten het leer niet goed (30e).

Dan opnieuw een duel Schuhen-Gyökeres. De laatste wilde het leer links in de verre hoek gooien, maar de keeper van Darmstadt kon er met een hand bij om de bal naast het doel te sturen (36′). Schuhens-tegenstander Himmelmann moest slechts twee minuten later zich strekken toen hij een afstandsschot van Fabian Schnellhardt (38.) onschadelijk kon maken. Dat bleef de laatste noemenswaardige scène en zo ging men de rust met de 1-0 voor de gastheren.

Beide teams keerden qua personeel ongewijzigd terug op het veld.Het spel bleef ook ongewijzigd: de Kiezkickers bleven meer van het spel hebben, de gasten verdedigden op hun beurt de krappe voorsprong en stonden compact op hun eigen helft. Na een voorzet van aanvoerder Daniel Buballa was er een gat, maar Miyaichi had op het einde een slechte controle en werd weer geblokkeerd (49.).

De gastheren probeerde het met een vrije trap vanaf 23 meter. Schnellhardt startte en krulde het leer over de muur, maar ook net naast de doos van Himmelmann (54e). Iets later, de eerste wissel bij FC St. Pauli. Luhukay deed meteen vier van zijn vijf veranderingen! Johannes Flum, Luis Coordes, Henk Veerman en Dimitrios Diamantakos vervingen Daniel Buballa, Rico Benatelli, Viktor Gyökeres en Boris Tashchy. Voor Darmstadt kwam Serdar Dursun voor de geblesseerde Felix Platte. Dursun bediende Marcel Heller die omspeelde Himmelmann en scoorde de 2-0, maar hij stond buitenspel bij het aanspelen dus het doelpunt telde niet (63.).

Dursun bracht meer leven bij de lelies, hij kreeg de kans om kort daarna een tweede Darmstadt te scoren, maar Lawrence was er net met een tackle en maakte het schot onschadelijk (67e). Kort daarna moest de sterke Himmelmann zijn volle potentieel laten zien tegen Honsak, waarbij hij tot tweemaal de 2-0 (70e) voorkwam. FCSP bleef geen oplossing vinden tegen de goed verdedigende Darmstadt, die op hun beurt naar voren verschoven en dankzij invaller Yannick Stark de 2-0 maakte. De middenvelder die acht minuten eerder aankwam voor Tim Skarke schoot vanaf 22 meter en joeg de bal, onhoudbaar voor Himmelmann, in de rechter benedenhoek, 2-0 (74.).

Maar daar blijft het niet bij … De Lelies waren nu echt efficiënt en maakte even later de 3-0. De pas ingevallen Tobias Kempe had het leer van links naar het midden gebracht en daar bleef Marvin Mehlem ijskoud, 3-0 (78′). Kort voor het laatste fluitsignaal scoorde Palsson de 4-0 (89′). Het slotpunt was – na een handbal van Fabian Holland – een penalty voor FCSP, maar Diamantakos plaatste die links naast het doel (90. + 1).

SV Darmstadt 98

Schuhen – Herrmann, Dumic, Rapp, Holland – Palsson, Schnellhardt (75. Mehlem) – Heller (75. Paik), Honsak (75. Kempe), Skarke (66. Starck) – Platte (61. Dursun)

Hoofdcoach : Dimitrios Grammozis

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Lawrence, Buballa (61. Coordes) – Benatelli (61. Flum), Knoll (77. Becker) – Miyaichi, Sobota, Gyökeres (61. Diamantakos) – Tashchy (61. Veerman)

Hoofdcoach : Jos Luhukay

Doelpunten : 1-0 Honsak (7e), 2-0 Starck (74), 3-0 Mehlem (78), 4-0 Palsson (89)

Bes. Incident : Diamantakos mist penalty (90 + 1)

Gele kaarten : geen / Buballa, Østigård (5e / geschorst tegen Heidenheim)

Scheidsrechter : Benedikt Kempkes

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
23 mei 2020 13:00 Tweede Bundesliga 2019-2020 27 93'

Stadion

Merck-Stadion am Böllenfalltor
Kekuléstraße, 64287 Darmstadt, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
D98134
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
43Sebastian Ohlsson Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
15Daniel Buballa 23 Verdediger
21James Lawrence Verdediger
5Marvin Knoll 37 Middenvelder
26Rico Benatelli 36 Middenvelder
9Viktor Gyökeres 18 Aanvaller
28Waldemar Sobota Middenvelder
12Ryō Miyaichi Middenvelder
24Boris Tashchy 25 Aanvaller
18Dimitrios Diamantakos 9 Aanvaller
23Johannes Flum 15 Middenvelder
25Henk Veerman 24 Aanvaller
36Luis Coordes 26 Middenvelder
37Finn Ole Becker 5 Middenvelder
Doelpunten
4
0
Assists
3
0
Gele kaarten
0
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0