Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Speeldag 26 : SV Sandhausen – FC St. Pauli

Speeldag 26 : SV Sandhausen – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Na de 0-4 in de derby verloor FC St. Pauli – op zaterdag 16 maart 2019 –  bij SV Sandhausen terug met duidelijke 4-0 (2-0) cijfers. Andrew Wooten (34.) en Philipp Förster (43.) scoorde voor de pauze voor SVS, Fabian Schleusener (46.) en opnieuw Förster (49.) kort na de pauze.

Hoofdcoach Markus Kauczinski deed vier wijzigingen in de start-elf voor de wedstrijd tegen SV Sandhausen. In vergelijking met de derby nederlaag in de vorige week kwamen Luca Zander, Jeremy Dudziak, Mats Møller Dæhli en debutant Kevin Lankford voor Jan-Philipp Kalla (bloed in de kuit), Ryo Miyaichi (Bank), Richard Neudecker en Sami Allagui (niet in Kader).

In veranderlijke weersomstandigheden begonnen beide teams aan de wedstrijd. Sandhausen had de eerste mogelijkheid: na een corner werd een schot van 25 meter van Leart Paqarada aanvankelijk geblokkeerd, het volgende langeafstandsschot van Denis Linsmayer vanaf 22 meter verdween vervolgens in het net. Onze Kiezkickers  – gesteund door meer dan 3.500 fans – konden echter doorademen: scheidsrechter Sven Waschitzki keurde het doelpunt af wegens buitenspel (6).

In het vervolg bleven de doelkansen uit. Als gevolg van onnauwkeurigheden in de passing vonden beide teams een lange tijd geen opening in het andere verdediging. De wedstrijd werd gekenmerkt door tactisch gepoker en er waren veel duels op het veld. Het duurde tot de 31e minuut, voordat er weer een gemompel door het stadion ging: Dudziak had het leer in zijn eigen helft verloren, Rurik Gislason pakte het leer en schoot van rechts op doel. Zijn schot vanop goede 20 meter leverde geen probleem op voor aanvoerder Robin Himmelmann. Hij dook op tijd in de rechter benedenhoek (31.).

Maar 180 seconden later was Himmelmann wel machteloos. Na een voorzet van Dennis Diekmeier steeg Andrew Wooten het hoogst – de bal verdween langs de linkerpaal in doel (34e). De SVS had nu het momentum op zijn kant. Even later probeerde Linsmayer het vanop de rand van het strafschopgebied maar het leer ging duidelijk rechts voorbij (35.). Kort daarna probeerden Christopher Buchtmann en Marvin Knoll het, maar het schot van Buchtmann werd geblokkeerd (37.) en de poging van Knoll ging duidelijk over (38.).

Beter deed Philipp Förster het aan de andere kant. Na een hoekschop van de Boys in Brown schakelden de gastheren heel snel om. Gislason stuurde Förster op reis, die passeerde Himmelmann – met de hulp van de binnenkant paal – met een geplaatst laagschot, 2-0 voor de SVS (43). Na een sterke combinatie was Förster dicht bij de 3-0, vanop 13 meter zette hij de bal maar nipt over (44e). Dus gingen onze Kiezkickers met de 2-0 in de kleedkamers.

Beide teams keerden onveranderd terug naar het veld. Voor de jongens in Brown was het duidelijk: er moest meer van hen komen wilden ze hier punten halen. Maar het bleek heel snel anders … Slechts 21 seconden waren er gespeeld en het stond 3-0. Na een voorzet van Diekmeier stond Fabian Schleusener alleen vrij om de 3-0 binnen te koppen (46.). Het zou nog erger worden, want slechts drie minuten later verhoogde Philipp Förster tot 4-0 (49e). Markus Kauczinski reageerde met een dubbele wissel: Johannes Flum en Dimitrios Diamantakos kwamen in de wedstrijd voor Dudziak en Alex Meier (52 ‘).

Iets later dan de eerste kans voor onze FCSP in de tweede helft. Flum schoot vanop afstand, SVS-keeper Marcel Schuhen konden redden ten koste van een corner (54). Iets later had Diamatakos  de 1-4 aan de voet, vanaf 15 meter bleef de bal echter onder Schuhen hangen (57e). De SVS-keeper maakte ook nog een schot van Buchtmann onschadelijk (61).

Sandhausen wist de comfortabele voorsprong te behouden, maar onze Kiezkickers bleven aandringen. Na interactie met Møller Dæhli, gooide de opgerukte Zander het leer voor doel maar Gislason kon op de lijn redden (65). Dan weer de SVS: Na veel omleidingen kwam het leer bij Kevin Behrens – kort daarvoor ingevallen – maar hij trof het zijnet (78e). Het was de laatste noemenswaardige actie en zo eindigde de wedstrijd vanuit een FCSP oogpunt met een bittere 4-0 afgang.

SV Sandhausen

Schuhen – Diekmeier, Verlaat, Zhirov, Paqarada – Förster (87. Müller), Karl, Linsmayer (74. Behrens) – Gislason, Wooten, Schleusener (68. Zenga)

Cheftrainer: Uwe Koschinat

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Avevor, Hoogma, Buballa – Knoll, Dudziak (52. Flum) – Lankford (84. Miyaichi), Buchtmann, Møller Dæhli – Alex Meier (52. Diamantakos)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Tore: 1:0 Wooten (34.), 2:0 Förster (43.), 3:0 Schleusener (46.), 4:0 Förster (49.)

Gelbe Karten: Förster / Buchtmann

Scheidsrechter: Sven Waschitzki

Toeschouwers: 10.657

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
16 maart 2019 13:00 Tweede Bundesliga 2018-2019 26 93'

Stadion

BWT-Stadion am Hardtwald
Jahnstraße 3, 69207 Sandhausen, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SVS224
FCSP000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
19Luca Zander Verdediger
22Justin Hoogma Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
8Jeremy Dudziak 23 Middenvelder
23Johannes Flum 8 Middenvelder
7Kevin Lankford 12 Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
12Ryō Miyaichi 7 Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
14Mats Møller Dæhli Middenvelder
9Alex Meier 18 Aanvaller
18Dimitrios Diamantakos 9 Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
4
0
Assists
0
0
Gele kaarten
1
1
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0