Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 26: FC St. Pauli – 1. FC Nürnberg

Speeldag 26: FC St. Pauli – 1. FC Nürnberg

-

Wedstrijdverslag

FC St. Pauli is in zijn vijfde 2e Bundesliga wedstrijd ongeslagen gebleven. Met een 1-0 overwinning op 1. FC Nürnberg voor lege tribunes in het Millerntor Stadion, schepten onze Kiezkickers belangrijke lucht in de degradatiestrijd. Invaller Viktor Gyökeres scoorde het winnende doelpunt (84e) nadat de gasten – na een noodrem van FCN-keeper Christian Mathenia – met 10 man speelden (55e). 

Het was een vreemd gevoel toen “Hells Bells” door een leeg Millerntor-stadion klonk. Tijdens de trainingsweek pasten onze Kiezkickers zich aan de omstandigheden – voor de eindsprint van het seizoen – aan en hadden een indruk gekregen via de wedstrijden op zaterdag. Hoofdtrainer Jos Luhukay besloot – in vergelijking met de laatste wedstrijd bij SV Sandhausen (2-2) 2 maanden geleden  – om 2 spelers te wisselen. Na het herstel van zijn blessure keerde spits Henk Veerman terug in de basisopstelling – Sebastian Ohlsson kreeg de voorkeur boven Luca Zander.

Nadat Daniel Siebert de wedstrijd op gang floot, zag Neurenberg af van de gekende aanloopfase. Eerst wervelde Nikola Dovedan door het strafschopgebied en miste ternauwernood het doel (1e), daarna testte Johannes Geis FCSP-doelman Robin Himmelmann op zijn kunnen (5e). Onze nummer 30 was ook de focus van het eerste gevaarlijke actie. Na een degelijke driehoekscombinatie met Hanno Behrens bediende Robin Hack FCN-spits Adam Zrelak, maar Himmelmann redde in extremis buiten zijn strafschopgebied (10e).

Daarna wisten onze Kiezkickers het spel te neutraliseren en zelf accenten te leggen. Dimitrios Diamantakos zette – met een kopbal op de rand van het strafschopgebied – Waldemar Sobota vrij  die uit een scherpe hoek faalde, net als Benelli die in de rebound met zijn zwakkere linkervoet zwak trapte (19e). Vóór het pauzefluitje verhoogden de gasten de druk opnieuw en lieten dé mogelijke voorsprong voor de pauze liggen. Zowel Tim Handwerker (27e) als Johannes Geis (36e) daagden Himmelmann uit met hun vrije trappen, maar Robin pareerde steeds briljant. De 31-jarige doelman moest zich schijnbaar gewonnen geven maar Dovedan mistte vanop 10 meter voor een halfleeg doel (43.).  

Na het wisselen van partij zou de basisuitgangspositie van het wedstrijd snel veranderen: Sobota stuurde Veerman op reis, Henk werd door Mathenia buiten de zestien neergehaald (53.). Volgens videoscheidsrechter Bibiana Steinhaus een rode kaart en zij besliste dat Siebert de beelden eens van naderbij moest bekijken in het reviewgebied. Beslissing:  noodrem en de rode kaart voor de FCN-doelman (55.). Zijn invaller Felix Dornebusch, die in het veld kwam voor Johannes Geis, hield moeiteloos de daaropvolgende vrije trap van Marvin Knoll (57.).

Als resultaat stond de “Club” iets lager en wachtte op countersituaties om de doorslaggevende prik te geven. De jongens in Brown zette door na de rode kaart, maar vonden aanvankelijk niet de sleutel om het winnende doelpunt te maken. Invaller Viktor Gyökeres bleek uiteindelijk de joker. Eerst ging hij langs de lijn en bediende zijn landgenoot Sebastian Ohlsson, die het kunstleer zijdelings via een volley over de dwarsbalk trapte (68.). Vervolgens ging de huurling van Brighton volgens het boekje de gevarenzone binnen en trapte de bal in de verre hoek tegen de netten, 1-0 (84e). De krappe voorsprong werd door onze FCSP – na 5 minuten extra time – over de streep getrokken en FC St. Pauli behaalde zo de zeer belangrijke 3 punten.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ohlsson, Østigård, Buballa – Benatelli – Miyaichi, Knoll, Sobota (86. Flum), Penney (68. Gyökeres) – Diamantakos (38. Becker) – Veerman (86. Tashchy)

Cheftrainer: Jos Luhukay

1. FC Nürnberg

Mathenia – Sorg, Margreitter, Mavropanos, Handwerker – Nürnberger, Geis (56. Dornebusch) – Dovedan (64. Schleusener), Behrens (78. Erras), Hack (78. Heise) – Zrelak (64. Frey)

Cheftrainer: Jens Keller

Doelpunt: 1:0 Gyökeres (84.)

Gele Kaart: Benatelli / –

Rode Kaart: Mathenis (55., Noodrem)

Scheidsrechter: Daniel Siebert

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
17 mei 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 26 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP011
FCN000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
3Leo Østigård Verdediger
43Sebastian Ohlsson Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
26Rico Benatelli 21 Middenvelder
28Waldemar Sobota 23 Middenvelder
17Matt Penney 9 Verdediger
18Dimitrios Diamantakos 37 Aanvaller
25Henk Veerman 24 Aanvaller
37Finn Ole Becker 18 Middenvelder
9Viktor Gyökeres 17 Aanvaller
21James Lawrence 26 Verdediger
24Boris Tashchy 25 Aanvaller
23Johannes Flum 28 Middenvelder
Doelpunten
1
0
Assists
1
0
Gele kaarten
1
0
Rode kaarten
0
1
Geel-Rood
0
0