Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 25: SV Sandhausen – FC St. Pauli

Speeldag 25: SV Sandhausen – FC St. Pauli

-

Wedstrijdverslag

Onze Kiezkickers hebben hun ongeslagen serie uitgebreid tot vier wedstrijden, dankzij de 2: 2 (1: 1) bij SV Sandhausen. Viktor Gyökeres had aanvankelijk FCSP op voorsprong geschoten (28′), maar Kevin Behrens was op de stip – net voor de pauze – in staat gelijk te maken (45′). Na de rust kwam SVS eerst via Robin Scheu op voorsprong(63′) waarna Dimitrios Diamantakos de 2-2 eindscore op bord bracht (78.). In de laatste minuten gaven beide teams vervolgens het mogelijke winnende doelpunt nog weg.

Vergeleken met de 3-1 thuisoverwinning tegen VfL Osnabrück moest hoofdcoach Jos Luhukay twee wijzigingen aanbrengen. Viktor Gyökeres startte voor aan de schouder geblesseerde Henk Veerman en Luca Zander kwam voor de geel gesperde Sebastian Ohlsson in de basis. SVS-coach Uwe Koschinat deed noodgedwongen één wissel na de turbulente 4-4 bij VfL Bochum, Tim Kister kwam in de centrale verdediging voor de geel gesperde Gerrit Nauber.

De gastheren begonnen beter en gingen vol aan de bak. Aziz Bouhaddouz had al na 48 seconden de kans voor het openingsdoelpunt toen hij vanop 13 meter vrij kon besluiten. De ex-Kiezkicker schoot echter een meter naast (1′). Nog eens 48 seconden later kwam het leer in het FCSP strafschopgebied opnieuw bij Bouhaddouz, Aziz faalde dit keer op de goed reagerende Robin Himmelmann (2′). SVS had niet veel later nog eens een dubbele kans: eerst kon Himmelmann een schot vanop 14 meter van Kevin Behrens onschadelijk maken, waarna Bouhaddouz de rebound duidelijk miste (10′).

“We moeten proberen ze allebei te elimineren,” had Luhukay nog voor de wedstrijd gewaarschuwd voor Bouhaddouz en Behrens. Zijn team faalde hierin in de vroege aanvangsfase. Het spitsenduo van SVS wist gelukkig het doel niet staan. Dan hadden onze Kiezkicker de wedstrijd op zijn kop kunnen draaien. Na een prima actie via Viktor Gyökeres, Rico Benatelli, Ryo Miyaichi en Marvin Knoll, bediende Knoll in het strafschopgebied met de hak Benatelli. Onze opgerukte middenvelder raakte echter het leer niet goed en schoot vanop 13 meter links langs het doel voorbij (14e). Kort daarna probeerde Gyökeres het vanaf 20 meter, maar SVS-doelman Martin Fraisl had geen problemen met hete schot (16′).

De gastheren bleven altijd gevaarlijk en kwamen aan de volgende mogelijkheid. Behrens vertrok naar Julius Biada, maar zijn schot werd door onze Kiezkickers geblokkeerd (23’). Aan de andere kant was er geen stoppen aan Gyökeres. Na een vrije trap van de gastheren counterden onze Kiezkickers: Miyaichi speelde met een perfecte pass van 50 meter in de loop van Gyökeres, die het leer meenam en zich tegen Leart Paqrada doorzette en vanop 14 meter in de linkerhoek raak trof – 0-1 ( 28′)!

De Koschinat-Elf waren even van hun melk, maar waren opnieuw doelgevaarlijk. Biada schoot vanuit een scherpe hoek maar de bal hobbelde voorbij de lange paal (33.). Lang gebeurde er niet veel tot kort voor de pauze. Matt Penney bracht de opkomende Dennis Diekmeier aan de linkerkant van het strafschopgebied onhandig ten val met een penalty voor de SVS tot gevolg. Behrens nam het cadeau aan en trapte de bal in het midden binnen – 1-1 (45′).

Coach Jos Luhukay deed bij de rust één wissel : Penney bleef in de kleedkamers en voor hem kwam James Lawrence die zijn comeback maakte na precies drie maanden. Lawrence verhuist naar het centrum van verdediging, kapitein Daniel Buballa naar de linksback. Voetballend gebeurde niet veel in het begin van de tweede helft door de vele fouten. Na een Paqarada-hoek kreeg Bouhaddouz de eerste kans voor de SVS, maar zijn kopbal vanop een goede acht meter ging ruim over (54′).

Luhukay moest kort daarna gedwongen zijn tweede wijziging doen. Knoll – na een botsing met Lawrence bij de Paqarada hoekschop – kon niet verder door een hoofdblessure. Finn Ole Becker kwam voor hem in de plaats (57.). Na de volgende hoekschop van de gastheren sukkelde de bal in het net van de Kiezkickers. Leo Østigård kopte de bal naar de rand van het strafschopgebied, waar Robin Scheu op de loer lag. Hij schoot in één kaar maar trof de bal slecht. Helaas maakt de stuit de bal gevaarlijk en de bal stuiterde over Himmelmann over de doellijn, 2-1 (63′).

Nadat Biada een vrije trap vanaf 18 meter in de muur had getrapt, reageerde Luhukay op de achterstand. Hij stuurde aanvaller Boris Tashchy het veld op voor Waldemar Sobota (68′). Tashchy moest de eerste nederlaag in vier weken helpen af ​​te wenden, maar FCSP had al de gehele tweede helft problemen om SVS in verlegenheid te brengen. SVS gebruikte de meer beschikbare ruimte die nu beschikbaar werd beter. Via Diekmeier kwam SVS aan de volgende grote kans maar zijn schot – rechts voor doel –  kon door Robin met de voet onschadelijk worden gemaakt (73′).

Aan de andere kans stak FCSP de neus opnieuw aan de venster: Na de voorbeeldige voorzet van Zander, probeerde Tashchy het artistiek met een omhaal, maar de bal ging duidelijk over (74′). Niet veel later was Dimitrios Diamantakos veel efficiënter. De aanvaller won het duel aan de linkerkant van het strafschopgebied van Aleksandr Zhirov, trok naar het midden en raakte de bal hard. Fraisl had geen enkele kans en het stond 2-2 (78′)!

De grote kans om de wedstrijd te winnen was voor Ryo Miyaichi. Na een lange Benatelli-pass leek hij kort voor het einde van het reguliere tijd op weg naar Fraisl. Ryo besloot echter niet op doel te schieten, maar opteerde voor een voorzet naar Diamantakos. Helaas was de pas te onnauwkeurig en de kans verspild (89’). Nadat Linsmayer in de extra tijd – na een voorzet van Diekmeier – nog de lat voor SVS raakte, eindigde de wedstrijd op 2-2. Hoewel FC St. Pauli hun eerste uitwedstrijd buiten Hamburg na meer dan een jaar niet konden behalen, hebben ze hun ongeslagen serie uitgebreid naar vier wedstrijden op rij.

SV Sandhausen

Fraisl – Diekmeier, Kister, Zhirov, Paqarada – Scheu (75. Linsmayer), Paurevic, Taffertshofer – Biada (86. Türpitz) – Bouhaddouz, Behrens

Cheftrainer: Uwe Koschinat

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigård, Buballa, Penney (46. Lawrence) – Benatelli – Miyaichi, Sobota (68. Tashchy), Knoll (57. Becker), Gyökeres – Diamantakos

Cheftrainer: Jos Luhukay

Doelpunten: 0:1 Gyökeres (28.), 1:1 Behrens (45., FE), 2:1 Scheu (63.), 2:2 Diamantakos (78.)

Gele kaarten: Paqarada, Behrens / Penney, Østigård

Scheidsrechter: René Rohde (Rostock)

Toesschouwers: 9.800

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
8 maart 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 25 93'

Stadion

BWT-Stadion am Hardtwald
Jahnstraße 3, 69207 Sandhausen, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
SVS112
FCSP112

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
17Matt Penney 21 Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
19Luca Zander Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
26Rico Benatelli Middenvelder
28Waldemar Sobota 24 Middenvelder
9Viktor Gyökeres Aanvaller
18Dimitrios Diamantakos Aanvaller
21James Lawrence 17 Verdediger
37Finn Ole Becker Middenvelder
24Boris Tashchy 28 Aanvaller
Doelpunten
2
2
Assists
1
2
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0