Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 25 : FC St. Pauli – H$V

Speeldag 25 : FC St. Pauli – H$V

-

Wedstrijdverslag

De FC St. Pauli heeft het duel tegen de rivalen uit de stad uit Volkspark verloren. Op de 25ste speeldag van de Bundesliga won H$V van onze Kiezkickers met 0-4 (0: 1). Na goede mogelijkheden voor onze FCSP hadden de andere het juiste antwoord klaar en wonnen voor 29.226 toeschouwers – in het uitverkochte Millerntor –  door de doelpunten van Pierre-Michel Lasogga (32, 61), Khaled Narey (53) en Douglas Santos (88.).

Voor de wedstrijd – al de hele week – steeg de spanning naar de derby. Na meer dan acht jaar keerde de stadsrivaal terug naar het Millerntor-stadion. Voor coach Markus Kauczinski was het niet eenvoudig om voor deze speciale wedstrijd een ploeg samen te stellen. In vergelijking met de 0-1 overwinning in de vorige week tegen SC Paderborn stonden Christopher Buchtmann, Richard Neudecker en Sami Allagui in de start elf. Choreo, kippenvel, dan floot scheidsrechter dr. Felix Brych de wedstrijd eindelijk op gang.

Op het veld hadden ‘de andere’ het meeste balbezit, terwijl onze FCSP op de loer lag, om proberen tegen te prikken na balveroveringen. In de beginfase kwamen de pogingen bij beiden ploegen overeen, zodat de duels op het middenveld het spel domineerden. De eerste gevaarlijke gelegenheid was voor de gasten nadat Robin Himmelmann een door Jan-Philipp Kalla afgeweken bal wegduwde (21). Anders vond het team van hoofdcoach Hannes Wolf voetballend geen weg  om langs de FCSP verdediging te komen.

Aan de andere kant had Alex Meier de beste kans om onze FC St. Pauli op voorsprong te trappen. Na een voorzet van Richard Neudecker verdedigde Rick van Drongelen – vlak voor doelman Julian Beck – de bal in de voeten van Meier, die miste de doel – vanop 30 meter – met een volley met een haar (28). In plaats daarvan scoorde de tegenpartij aan de andere kant. Een vrije trap van Aaron Hunt spatte uiteen op de lat maar Pierre-Michel Lasogga knikte de rebound in het net (32 ‘).

Na de pauze moest St. Pauli brutaler worden. En dat deden ze. Ryo Miyaichi schoot goed van binnen het strafschopgebied, maar Pollersbeck redde met een schitterende save (46 ‘). Dame Fortuna was deze dag voor de gasten. Orel Mangala diende Berkay Özcan, die nog mistte voor Himmelmann, maar dit keer kwam de rebound in de voeten van Khaled Narey, die in het lege net duwde (53.). Aan de andere kant, verhinderde Gotoku Sakai op de lijn de directe reactie van Sami Allagui (56.).

De 0-2 had de spirit onze FCSP gebroken . Onze Kiezkickers wistten onvoldoende een voorzet van Bakery Jatta weg te werken. Opnieuw belandde de bal in de voeten bij de tegenstander. Lasogga duwde de bal licht verrast over de doellijn – 0-3 (61′). Aan de andere kant moest Pollersbeck opnieuw redden bij een schot van Kalla (69′), Alex Meier miste het doel opnieuw nipt (79e). Jatta schoot voor de gasten nog op de baal (76’), De match werd stilgelegd voor een paar minuten door scheidsrechter Brych omwille van herhaalde pyro en vuurpijlen (82). Douglas Santos maakte met een afstandsschot het vierde doelpunt voor de andere (88).

FC St. Pauli

Himmelmann – Kalla, Avevor, Hoogma, Buballa – Buchtmann, Knoll – Miyaichi, Allagui (62. Schneider), Neudecker (73. Sobota) – Alex Meier

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Hamburger SV

Pollersbeck – Sakai, Bates, van Drongelen, Douglas Santos – Mangala (90.+1 Jung), Janjicic – Narey, Hunt (45. Jatta), Özcan (81. Holtby) – Lasogga

Cheftrainer: Hannes Wolf

Doelpunten: 0:1 Lasogga (32.), 0:2 Narey (52.), 0:3 Lasogga (61.), 0:4 Douglas Santos (88.)

SR: Dr. Felix Brych

Toeschouwers: 29.226 (uitverkocht)

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
10 maart 2019 13:30 Tweede Bundesliga 2018-2019 25 95'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
HSV134

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
27Jan-Philipp Kalla Verdediger
6Christopher Avevor Verdediger
22Justin Hoogma Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
5Marvin Knoll Middenvelder
10Christopher Buchtmann Middenvelder
12Ryō Miyaichi Middenvelder
11Sami Allagui 29 Middenvelder
29Jan-Marc Schneider 11 Aanvaller
20Richard Neudecker 28 Middenvelder
28Waldemar Sobota 20 Middenvelder
9Alex Meier Aanvaller

Hoofd Coach: Markus Kauczinski

Doelpunten
0
4
Assists
0
0
Gele kaarten
0
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0