Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 24: FC St. Pauli – VfL Osnabrück

Speeldag 24: FC St. Pauli – VfL Osnabrück

-

Wedstrijdverslag

Thuis overwinning! Onze Kiezkickers behielden –  zondag 1 maart 2019 13u00 – de overhand in het duel tegen VfL Osnabrück en wonnen uiteindelijk met 3-1. Henk Veerman (23e) en Waldemar Sobota (35e) scoorden de doelpunten in de eerste helft. Na de pauze maakte Dimitrios Diamantakos (48e) de 3-0. Bashkim Ajdini was in staat om de 3-1 te maken voor 29.546 toeschouwers. Daar bleef het bij en kon Millerntor de tweede overwinning op rij vieren.

Een week na het geweldige succes bij Hamburger $V, wilden onze Kiezkicker hun goede prestaties bevestigen en verder punten verzamelen. In deze wedstrijd vertrouwde onze hoofdcoach Jos Luhukay op bijna hetzelfde elftal als tegen de ‘rode broekjes’. Alleen Marvin Knoll begon op het middenveld van onze FCSP in plaats van Finn Ole Becker.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd bleef het nog relatief rustig, maar vanaf het begin zat er veel intensiteit in de duels bij beide teams. FC St. Pauli had meer balbezit, maar het team van Daniel Thioune wist de opbouw vakkundig te onderbreken. De enige opmerkelijke actie in de beginfase was een poging van Marvin Knoll, die na vijf minuten een eerste schot in de richting van het doel van Philipp Kühn afleverde. In het verdere verloop probeerde FCSP de wedstrijd vorm te geven, terwijl VfL op zijn beurt loerde op de counter.

In de 18e minuut riep Millerntor al “doelpunt!”. Ryo Miyaichi kreeg de overhand op de rechtervleugel, schoof langs de achterlijn en bediende Dimitrios Diamantakos vlak voor doel. Maar onze nummer 18 raakte de bal – half in de lucht – niet vol en zijn poging ging alsnog over de lat. Jammer,  dat had de 1-0 kunnen zijn. Aan de andere kant moest Robin Himmelmann voor het eerst na een hoekschop ingrijpen. Maar de kopbal van Moritz Heyer was een gemakkelijke prooi voor onze keeper (22′)

Vijf minuten later mocht Millerntor dan toch juichen. Henk Veerman kopte aan de tweede paal een hoekschop van Marvin Knoll binnen. Het doelpunt was een beloning voor onze Kiezkickers voor hun toegewijd optreden in de eerste minuten van deze wedstrijd. Het was de gehele wedstrijd duidelijk dat het team absoluut meer wilde toevoegen aan de derby overwinning (23e). Toegegeven, de wedstrijd was na het openingsdoelpunt enigszins stil gevallen. Maar het was Waldemar Sobota die Millerntor opnieuw volledig deed opleven. Na een geweldige solo door het middenveld van het Osnabrück schoot hij Millerntor voor de tweede keer deze zondagmiddag in volledige extase (35.).

Dus gingen onze Kiezkickers met een overtuigende 2-0 voorsprong in de cabine.

De tweede helft begon met één verandering bij onze Boys in Brown. Henk Veerman – in de eerste helft slecht gevallen op de schouder – bleef in de kleedkamer en Borys Tashchy kwam voor hem in de wedstrijd. Trainer Thioune op zijn beurt wisselde Sven Köhler voor Ulrich Taffertshofer.

De eerste impuls van de tweede helft werd gezet door Diamantakos. En hoe! Knoll werd vrij gespeeld op links. Onze middenvelder behield het overzicht en zag de spits in het strafschopgebied van Osnabrück. Diamantakos die in de eerste helft nog mistte, bleef koel en schoot droog de 3-0 op bord(48′). Meteen een prachtige start van de tweede helft. Maar iedereen die dacht dat de gasten de schouders lieten hangen was mis. Alleen met man en macht voorkwamen onze Kiezkickers dat ze konden scoren (56.).

En het ging gewoon door. Bij een geweldige tegenaanval via Rico Benatelli, Diamantakos kwam de bal bij Sobota en iedereen dacht aan 4-0. Maar scheidsrechter Daniel Siebert zag terecht een handbal van Sobota – die op weg naar het doel zijn evenwicht was verloren – en de bal met zijn hand raakte (57.). Het zou niet de laatste kans van onze Kiezkickers zijn vandaag. In de 67e minuut stuurde Knoll de ingewisselde Tashchy weg. Boris liep om een ​​Osnabrücker heen en zocht vanuit een scherpe hoek het doel. Maar keeper Kühn maakte zichzelf breed en pareerde.

Ondanks de achterstand gaven de gasten niet op en bleven ze aanvallen richting het doel van Himmelmann. De volharding van de Osnabrückers wierp vruchten af. Ajdini’s scoorde en plots was het slechts 3-1 (76.). Dit was het begin van een aanvalsgolf gevoerd door de gasten uit Nedersaksen. Maar deze wijzigde niets meer aan het resultaat. Dus won FC St. Pauli met 3-1.

FC St. Pauli

Himmelmann – Østigård, Buballa, Ohlsson – Benatelli (65. Flum), Knoll – Miyaichi, Sobota, Penney – Veerman (46. Tashchy), Diamantakos (77. Gyökeres)

Cheftrainer: Jos Luhukay

VfL Osnabrück

Kühn – Heyer, Ajdini, Taffertshofer (46. Köhler), Ouahim (65.Alvarez), van Aken, Trapp, Blacha, Agu, Henning, Girth

Cheftrainer: Daniel Thioune

Doelpunten: 1:0 (23. Veerman), 2:0 (35., Sobota), 3:0 (48., Diamantakos), 3:1 (76. Ajdani)

Gele kaarten: Ohlsson, Sobota/ Taffertshofer, Trapp, Ajdini

Scheidsrechter: Daniel Siebert

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
1 maart 2020 13:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 24 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP213
VFL011

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
17Matt Penney Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
43Sebastian Ohlsson Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
5Marvin Knoll Middenvelder
26Rico Benatelli 23 Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 9 Aanvaller
25Henk Veerman 24 Aanvaller
24Boris Tashchy 25 Aanvaller
9Viktor Gyökeres 18 Aanvaller
23Johannes Flum 26 Middenvelder
Doelpunten
3
0
Assists
3
0
Gele kaarten
2
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0