Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Speeldag 23: FC St. Pauli – H$V

Speeldag 23: FC St. Pauli – H$V

-

Wedstrijdverslag

Met een doelpunt in de 88e minuut van Daniel-Kofi Kyereh verzekerden onze Kiezkickers – op maandagavond 1 maart 2021- opnieuw van het stadskampioenschap met 1-0 overwinning tegen H$V.

Stad derby. Het was met gemengde gevoelens voor iedereen die zijn hart heeft verloren aan St. Pauli  in de 105e wedstrijd tegen HSV. Na vier successen op rij kon een gevoelde verwachting voor de wedstrijd niet worden betwist. Aan de andere kant ontbrak het publiek, de collectieve spanning in de lucht en de gemeenschappelijke Aux Armes bij de aftrap in deze derby des te meer. Met het oog op de opstelling van de Kiezkickers ontbrak één naam in startelf. Eric Smith raakte geblesseerd en werd vervangen door Rico Benatelli.

Het spel begon met een uitroepteken van de gasten. Sonny Kittel nam een ​​vrije trap van wat voelde als 30 meter direct en zijn bal raakte meteen de lat (1′). Pff, dat was dichtbij. De kans voor HSV was de opmaat van een snelle start met veel tackles en close duels, waarin HSV in het begin meer balbezit had en iets meer van de wedstrijd. Het was dus opnieuw Kittel die onze doelman Dejan Stojanovic dwong tot een sterke redding met zijn tweede vrije trap vanop afstand (12e).

Maar na 16 minuten was het Rodrigo Zalazar die met zijn poging vanuit de linker positie het eerste teken voor de FCSP zette. Zijn sterke schot werd steeds langer en zakte naast het doel van HSV-keeper Sven Ulreich. Dat was nipt. Kort daarna was het aan beide kanten weer spannend. Eerst miste Gideon Jung een goede kopbal aan één kant (21e) en daarna redde Ulreich een vrije trap op de lijn. Guido Burgstaller was er met zijn scheenbeen dichtbij(23.)

Timo Schultz wisselde al na 28 minuten voor het eerst. Na een vroege gele kaart en opnieuw een fout, nam onze hoofdcoach geen enkel risico en bracht Tore Reginiussen voor onze aanvoerder. Dat veranderde niets aan het aanvallende gedrag van de Kiezkicker. Als resultaat had Omar Marmoush twee goede kansen. Na een voorzet van Zalazar naar de tweede paal hing Marmoush in de lucht en wist hem op de een of andere manier richting doel te brengen (28e). Maar net als een minuut later (29e), toen hij het vanuit een scherpe hoek probeerde, miste de bal de tweede paal.

Daardoor bleef de wedstrijd onrustig en competitief, maar er waren voorlopig geen kansen meer. En zo ging het doelpuntloos de kleedkamer in na een respectabele eerste helft.

De tweede helft begon zonder personele wisselingen. Het duurde even voordat er iets het vermelden waard was. Maar dan goed. Nadat Ohlsson de bal scherp in het strafschopgebied had gespeeld, kon Ulreich de bal niet vasthouden. De bal landde op Zalazar, die van dichtbij schoot. Zijn poging werd geblokkeerd door de aanstormende Jung. Tijdens deze poging kreeg Zalazar echter een trap. Scheidsrechter Deniz Aytekin wees meteen naar het punt. Maar deze beslissing duurde niet lang en na een tussenkomst uit Keulen en een blik op de herhaling herzag de scheidsrechter de strafschop. (53ste).

Aan de andere kant was het ook kantje boordje. Na een vrije trap vanaf het halve veld kwam Simon Terodde tot een schot in de zestien. Echter, aangezien de spits de bal met zijn hand controleerde voor het schot, werd ook deze treffer terecht terug gefloten (64e). Als gevolg hiervan ploegden beide teams zich een weg naar het middenveld. Er waren veel duels, maar weinig scènes in de buurt van het strafschopgebied (80ste). En dus ging het doelpuntloos in de laatste tien minuten van de wedstrijd.

En toen kwam de Lucky Punch! Zalazar zegevierde tegen drie rode broekjes op het middenveld aan de linkerkant. Met een soulvolle lifter zette hij Luca Zander – die eerder was ingevallen – in het strafschopgebied vrij. Luca had in hoog tempo oog voor Daniel-Kofi Kyereh. Zonder aarzelen bombardeerde Kyereh de bal tegen de netten en won zo de derby (88ste). Na een lange blessuretijd, met veel duels en een rode kaart voor Leibold na natrappen op Burgstaller (95ste), was de wedstrijd afgelopen en was het Stadskampioenschap perfect!

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson, Ziereis (28. Reginiussen), Lawrence, Paqarada (78. Buballa) – Benatelli, Becker (87. Zander), Zalazar, Kyereh – Burgstaller, Marmoush (87. Matanovic)

Hoofdcoach : Timo Schultz

Hamburger SV

Ulreich – Vagnoman, Jung (59. van Drongelen), Ambrosius, Leibold – Heyer, Kinsombi, Dudziak (86. Wintzheimer) – Kittel, Jatta (86. Wood), Terodde

Hoofd Coach : Daniel Thjoner

Doelpunt : 1: 0 Kyereh (88.)

Gele kaarten : Ziereis, Marmoush, Reginiussen, Benatelli / Jung

Rode kaart : Leibold (90e + 5)

Schiedsrichter : Deniz Aytekin

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
1 maart 2021 20:30 Tweede Bundesliga 2020-2021 23 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP011
HSV000

FCSP

21Dejan Stojanović Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
3James Lawrence Verdediger
4Philipp Ziereis 24 Verdediger
23Leart Paqarada 15 Verdediger
26Rico Benatelli Middenvelder
8Rodrigo Zalazar Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh Aanvaller
20Finn Ole Becker 19 Middenvelder
22Omar Marmoush 34 Aanvaller
9Guido Burgstaller Aanvaller
24Tore Reginiussen 4 Verdediger
15Daniel Buballa 23 Verdediger
19Luca Zander 20 Verdediger
34Igor Matanovic 22 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
1
0
Assists
1
0
Gele kaarten
4
0
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0