Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Speeldag 22: FC St. Pauli – SV Darmstadt 98

Speeldag 22: FC St. Pauli – SV Darmstadt 98

-

Wedstrijdverslag

Spektakel op Millerntor! FC St. Pauli viert zijn vierde opeenvolgende overwinning op rij, maar moest hiervoor tot de laatste seconde voor bibberen. Aanvankelijk bezorgden Guido Burgstaller (26e) en Omar Marmoush (62e) FCSP de 2-0 leiding, maar Darmstadt wist binnen enkele minuten gelijk te maken met Tim Skarke (64e) en Serdar Dursun (66e). Echter Burgstaller scoorde met een fraai doelpunt de 3-2 eindstand (82′) op het bord. In de tussentijd lieten beide teams een aantal dikke kansen op verdere doelpunten liggen. Beide clubs hadden voor de wedstrijd een duidelijk signaal afgegeven tegen racisme.

Voordat het voetbal in het Millerntor-stadion in de schijnwerpers kwam te staan, herdachten beide clubs gezamenlijk Gökhan Gültekin, Sedat Gürbüz, Said Nessar Hashemi, Mercedes Kierpacz, Hamza Kenan Kurtović, Vili Viorel Păun, Fatih Saraçoğlu, Ferhat Uncvar en Kaloyan Velkov, die een jaar geleden waren omkwamen bij de racistische aanslag in Hanau.


“FC St. Pauli en SV Darmstadt 98 veroordelen alle vormen van racisme. In een samenleving en in een tijd waarin we er eigenlijk niet meer over hoeven te praten, is racisme een van onze grootste problemen. We moeten dit allemaal nooit accepteren. staat en we moeten ons hier altijd tegen verzetten. Of het nu in de parlementen, op straat of in het dagelijks leven is. Geen centimeter racisme. ‘


Op het veld bij FC St. Pauli was er inmiddels een bekend beeld, want na de meest recente reeks successen met drie overwinningen op rij zag coach Timo Schultz geen reden voor wijzigingen in de basisopstelling. Eric Smith – die in Neurenberg het veld nog moest verlaten – was in de loop van de week teruggekeerd op training en kon vanaf het begin weer spelen. Schultz ‘tegenstander Markus Anfang -die onlangs met 1-0 won van Osnabrück – voerde twee wijzigingen door : Christian Clemens en Patrick Herrmann werden vervangen door Tim Skarke en Lars Lukas Mai.

Zoals zo vaak in de afgelopen weken begon de ontmoeting levendig en met een kans voor Burgstaller. Vrij gezet door Rodrigo Zalazar trok de Oostenrijker direct het strafschopgebied in, maar vond zijn meester in doelman Marcel Schuhen (2′). Dursun tekende voor de eerste aanvallende actie voor de Lelies. De spits mikte echter langs het doel (7′). Beide teams probeerden moedig voetbal te spelen en de bal het werk laten doen, maar er waren geen noemenswaardige kansen meer tot het midden van de eerste helft omdat beide verdedigingen aandachtig optraden.

Burgstaller scoorde vervolgens de openingstreffer in wat tot dan toe een vrij opgaande ontmoeting was (26′). De voorzet van Sebastian Ohlsson werd aanvankelijk verschillende keren afgeweken voordat de aanvaller het leer over de lijn kon duwen. De Oostenrijker was daarmee succesvol in de zevende wedstrijd op rij. De gasten bleven vastberaden naar voren spelen, maar de verdediging van St. Pauli kreeg altijd een voet tussen de beslissende duels in de persoon van Ohlsson (30′) en James Lawrence (31′). In plaats daarvan scoorde onze Kiezkickers bijna de 2-0, maar de kopbal van Philipp Ziereis na een vrije trap van Zalazar werd teruggefloten door scheidsrechter Michael Bacher (40′). Kofi Kyereh had Dursun tegen gehouden bij het doelpunt.
Voor Darmstadt liet Mehlem de beste kans op de gelijkmaker nog liggen in de slotseconde.

Zonder wissels begon de tweede helft op Millerntor, die de gasten met veel daadkracht en een goede vrije trap voor Tobias Kempe opende. De vrije trap specialist cirkelde de bal vanop ruim 20 meter op de lat (47′). Geluk voor de Kiezkicker, want Dejan Stojanovic was er waarschijnlijk niet aangekomen. Kort daarna kon de keeper zijn klasse bewijzen door een verborgen schot van Dursun (51′) onschadelijk te maken. Het begin van de tweede helft behoorde duidelijk toe aan de gasten, voor de bruin-witten in deze fase was er maar één uiteindelijk onschuldige schot van Burgstaller (49ste).

FC St. Pauli vond bijna het goede antwoord. Maar na een geweldige opening door Smith op Burgstaller en de Oostenrijkse cross-pass, wachtte Marmoush te lang om in het midden af werken, zodat de lelies in extremis konden weg werken (58′). Dat had het volgende doelpunt moeten zijn en dus hadden onze Kiezkicker opnieuw het geluk dat Mathias Honsak een goede kans niet kon benutten om aan de overkant gelijk te maken (59′). De Egyptenaar van St. Pauli deden het even later wel beter. Aangespeeld door Smith, legde hij de bal eerst langs Lars Lukas Mai, om vervolgens Schuhen te verslaan en er 2-0 van te maken (62′). Maar FC St. Pauli speelt momenteel zelden zonder tegendoelpunt en dus sloegen de lelies meteen terug. Skarke voltooide een assist van Dursun met een volley in de verre hoek (64′). Kort daarna werd het zelfs 2-1. Dursun was weggeglipt achterin de verdediging en maakte na een voorzet van rechts gemakkelijk de 2-2 (66′).

Nu ging het in een adembenemend tempo heen en weer en hadden beide teams geweldige kansen om de voorsprong te nemen. Eerst hield Schuhen met een reflex op de lijn Marmoush van een doelpunt (68′), daarna voorkwam Stojanovic het derde doelpunt in een een-op-een duel met Honsak (69e). Timo Schultz bracht Tore Reginiussen in voor Finn Ole Becker om de offensieve inspanningen van Darmstadt tegen te gaan (72′). Onze Kiezkickers – nu tactisch geherpositioneerd met een driemans defensie – kon door deze maatregel de controle over het spel weer overnemen. En opnieuw was Guido Burgstaller er als de kippen bij. De spits nam de lange bal van Lawrence voorbeeldig aan, en gaf met een volley Schuhen geen kans, 3-1 (82′).

Maar de wedstrijd was nog lang niet beslist – opnieuw redde de lat FCSP op een kopbal van Dursun na een vrije trap vanaf het halve veld (86’). Verdere wijzigingen aan beide kanten gaven toen het startsein voor de vier minuten durende blessuretijd. In de laatste seconden waren de gasten weer dicht bij de gelijkmaker. Na een hoekschop vanop rechts deed Ohlsson tot tweemaal een redding voor de lijn en belandde de bal voor de derde keer op de lat. Maar toen was het echt voorbij en vierde onzede Kiezkickers hun vierde overwinning op rij.

FC St. Pauli

Stojanović – Ohlsson, Ziereis, Lawrence, Paqarada – Smith, Becker (72. Reginiussen), Zalazar (90. Aremu), Kyereh (87. Dittgen) – Marmoush (87. Zander), Burgstaller (90. Matanovic)

Cheftrainer: Timo Schultz

SV Darmstadt 98

Schuhen – Höhn, Pálsson, Mai – Skarke (81. Berko), Rapp, Holland – Mehlem (85. Schnellhardt), Kempe (85. Seydel), Honsak – Dursun

Cheftrainer: Markus Anfang

Doelpunten: 1:0 Burgstaller (26.), 2:0 Marmoush (62.), 2:1 Skarke (64.), 2:2 Dursun (66.), 3:2 Burgstaller (82.)

Gele kaarten: Marmoush, Zander / Rapp, Kempe

Scheidsrechter: Michael Bacher (Amerang-Kirchensur)

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
20 februari 2021 13:00 Tweede Bundesliga 2020-2021 22 94'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP123
D98022

FCSP

21Dejan Stojanović Doelman
2Sebastian Ohlsson Verdediger
3James Lawrence Verdediger
4Philipp Ziereis Verdediger
23Leart Paqarada Verdediger
18Eric Smith Middenvelder
20Finn Ole Becker 24 Middenvelder
8Rodrigo Zalazar 14 Middenvelder
17Daniel-Kofi Kyereh 11 Aanvaller
22Omar Marmoush 19 Aanvaller
9Guido Burgstaller 34 Aanvaller
24Tore Reginiussen 20 Verdediger
19Luca Zander 22 Verdediger
11Maximilian Dittgen 17 Middenvelder
14Afeez Aremu 8 Middenvelder
34Igor Matanovic 9 Aanvaller

Hoofd Coach: Timo Schultz
Staf: Loïc Favé
Staf: Fabian Hürzeler

Doelpunten
3
2
Assists
3
2
Gele kaarten
2
2
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0