Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Speeldag 22: FC St. Pauli – Dynamo Dresden

Speeldag 22: FC St. Pauli – Dynamo Dresden

-

Wedstrijdverslag

In de thuiswedstrijd tegen Dynamo Dresden kwamen onze Kiezkickers – vrijdagavond 14 februari 2020 20u30 – niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. FCSP was duidelijk de hele wedstrijd de betere ploeg maar miste voor 28.980 toeschouwers – vooral in de eerste helft – vele mogelijkheden. In de vierde minuut van de toegevoegde tijd had Ryo Miyaichi het winnende doelpunt aan zijn voet, maar hij raakte de paal.

Na de 1-2 nederlaag bij Holstein Kiel deed onze hoofdcoach één verandering in de basiself: voor Johannes Flum stuurde hij Finn Ole Becker op het nieuw aangelegde Millerntor-veld. Dynamo-coach Markus Kauczinski wisselde –  na de 3-2 nederlaag tegen Darmstadt 98 – op drie posities: Bariş Atik, Chris Löwe en Ondrej Petrák vervingen kapitein Patrick Ebert (10e gele kaart), Brian Hamalainen en Dženis Burnić (beide op de bank).

In de wedstrijd die voor beide teams belangrijk was – de laatste in de rangschikking Dresden wilde met een overwinning verbinding vinding met de niet-degradatie plaatsen. Onze Kiezkickers daarentegen, wou afstand nemen van de degradatie plaatsen. Onze Kiezkickers hadden de veel betere start na een korte inloopfase. Henk Veerman bediende Viktor Gyökeres, die zich in het midden door en schoot vanaf 22 meter op doel. Dynamo doelman Kevin Broll was echter ter plaatsen (9e). Kort daarna kwam Leo Østigård aan het schot na een hoekschop – maar zijn poging werd geblokkeerd (10e). Na een hakbal van Veerman legde Waldemar Sobota in het strafschopgebied af naar Gyökeres. Broll was verslagen, maar Linus Wahlqvist krasselde het schot in extreme nood nog weg(11e). Østigård kopte vervolgens een goede meter over (12e).

180 seconden later werd het echt spannend. Kiezkicker counterden: Becker bediende Ryo Miyaichi en hij zette de turbo in. In het strafschopgebied liet hij tegenstander Löwe achter met een schijnbeweging en trapte vanaf 14 meter. De bal ging na een sterke parade van Broll via buitenkant paal buiten (15e). Het ging in één richting verder: met een andere tegenaanval plaatste Sobota de bal in de loop van Veermans, hij probeerde het met een lob maar de bal ging langs de paal. (20.)

De gasten vonden geen middelen in het offensief, maar kwamen éénmaal via een hoekschop. De afgebogen bal landde bij Atik, die te hoog vanop de tweede lijn mikte en het leer in de zuid tribune trapte (23e). Kort daarna gebruikte FCSP een ​​balverlies van Dresden om een nieuwe tegenaanval op te zetten. Sobota pakte het leer op, legde 40 meter af en bediende Gyökeres. Zijn schot vanaf twaalf meter werd door Broll gepakt (24e). Even later stond de doelman opnieuw in het middelpunt, toen Gyökeres het na een Miyaichi-voorzet het probeerde en Broll de afgebogen bal (28e) net kon pareren.

Het leiderschap bleef duren. Onze Kiezkickers speelde echt sterk, alleen de afwerking liet de wensen over. De volgende kansen volgden: Eerste Gyökeres faalde na een lage Sobota hoekschop op de doelman (34.), kort daarna ook Miyaichi tweemaal : alleen na een tackle na sterk voorbereidend Gyökeres-werk (35.) en vervolgens vanuit een scherpe hoek (36). Onze Kiezkickers bleef drukken maar kwamen niet meer aan kansen. Nadat Robin Himmelmann eindelijk aan het werk werd gezet na het 25-meter schot van Josef Hušbauer (45 + 1), klonk het rustfluitje.

FC St. Pauli deed geen wijzigingen aan voor de tweede helft, er was één wissel bij de gasten, René Klingenburg kwam voor Sascha Horvath in de wedstrijd. Net als in de eerste ronde duurde het negen minuten voordat FCSP gevaarlijk werden. Veerman probeerde het vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Jannis Nikolaou blokkeerde het schot (54 ‘). Aan de andere kant, de gasten. Atik bediende Patrick Schmidt en hij schoot tegen het zijnet (56e).

De gasten verdedigden lager dan in de eerste ronde en maakten de ruimtes nog smaller. FCSP worstelden met de meer defensieve oriëntatie van de gasten om de gewenste gaten te vinden, maar bleven op gas geven en zoeken naar de voorwaartse versnelling. Onze coach veranderde daarna voor het eerst na een goed uur: Luis Coordes kwam in het spel voor Gyökeres (62e). De spelbeeld bleef ongewijzigd. Onze Kiezkicker kwam na een hoekschop naar een andere mogelijkheid. Østigård kopte aan de lange paal voorbij (70e).

Even later schoot Becker te onnauwkeurig. Zijn schot van 23 meter vanuit de rechter positie miste duidelijk het doel (73.). Kort daarna werd Becker gewisseld en Christopher Buchtmann kwam voor de laatste fase op het veld (74e). Ondertussen speelden alle Dresdeners op hun eigen helft, de gasten kwamen nauwelijks over de middellijn. Ze stonden echter geen andere opties toe. Luhukay reageerde en stuurde Dimitrios Diamantakos voor Benatelli een spits voor een middenvelder op het grasveld (83.).

Grote opwinding kort daarna: Löwe viel in het FCSP-strafschopgebied na een tackle van Luca Zander. Scheidsrechter Daniel Schlager wees naar het punt, maar keek opnieuw naar de scène nadat de video-assistent het hem had verteld. Hij trok zijn beslissing in en liet Löwe geel zien vanwege een schwalbe (85e). Onze Kiezkicker nam de positieve beslissing voor hen met enthousiasme en gooide alles naar voren. Na een voorzet van Coordes kopte Miyaichi het leer net over (87ste).

Toen werd het de vierde en laatste minuut in blessure erg dramatisch. Miyaichi had het winnende doelpunt aan de voet, maar raakte de paal alleen van dichtbij. Sobota’s poging werd geblokkeerd door de gasten. De rebound werd in de voeten van Veerman geduwd maar Henk was te verrast en kon het leer goed raken en dus bleef het op 0-0.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Østigård, Buballa, Ohlsson – Benatelli (83. Diamantakos), Becker (74. Buchtmann) – Miyaichi, Sobota, Gyökeres (62. Coordes) – Veerman

Dynamo Dresden

Broll – Wahlqvist (67. Kreuzer), Ballas, Nikolaou, Löwe – Petrák, Hušbauer – Horvath (46. Klingenburg), Atik, Terrazzino (80. Hamalainen) – Schmidt

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Gele kaarten: Sobota, Benatelli / Klingenburg, Petrák, Kauczinski (nach Spielende)

Scheidsrechter: Daniel Schlager

Toeschouwers: 28.980

Bron: www.fcstpauli.com

Details

Datum Tijd Liga Seizoen Wedstrijd Dag Einde wedstrijd
14 februari 2020 18:30 Tweede Bundesliga 2019-2020 22 93'

Stadion

Millerntor
Harald-Stender-Platz 1, 20359 Hamburg, Duitsland

Resultaten

Club1e Helft2e HelftEindstand
FCSP000
dre000

FCSP

30Robin Himmelmann Doelman
43Sebastian Ohlsson Verdediger
3Leo Østigård Verdediger
15Daniel Buballa Verdediger
19Luca Zander Verdediger
12Ryō Miyaichi Middenvelder
26Rico Benatelli 18 Middenvelder
28Waldemar Sobota Middenvelder
9Viktor Gyökeres 36 Aanvaller
25Henk Veerman Aanvaller
37Finn Ole Becker 10 Middenvelder
36Luis Coordes 9 Middenvelder
10Christopher Buchtmann 37 Middenvelder
18Dimitrios Diamantakos 26 Aanvaller
Doelpunten
0
0
Assists
0
0
Gele kaarten
2
3
Rode kaarten
0
0
Geel-Rood
0
0